Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Körfezde keyfinize göre yemek - müzik Lamia’da


Tasarımını dünyanın ünlü mimarlarından Guisseppe De Jorio’nun yaptığı ve Vittoria Shipyard tarafından inşa edilmiş bir gemi Lamia.
2008’den bu yana İzmir sularında, ışıl ışıl körfez gecelerinde, unutulmaz akşamlara ev sahipliği yapıyor. İç ve dış güvertelerinde toplam 400 kişi ağırlayabilme kapasitesine sahip olan Lamia gece organizasyonları bazında, İzmir’de bir başka gezi ve eğlence gemisi olmaması açısından da benzersiz bir örnek teşkil ediyor.
Genelde Türk Mutfağı örneklerinin ağırlıkta olduğu mönüsü ve Türk müziği ile Türk folklörü ögelerinin bulunduğu, Türk gecesi konseptini sunan işletme, misafir grupların özel isteklerine göre mönü ve müzikte değişiklikler yapabiliyor.
Lamia’nın önemli bir özelliği, şu andaki kullanım amacına uygun olarak sipariş edilip, gezi ve restoran gemisi şeklinde inşa edilmiş olması. Teknik olarak, uluslararası bir yolcu gemisinde bulunması gereken tüm donanıma sahip. Pratikte bu ne anlama geliyor? Öncelikle motor sesi duymuyorsunuz. Lamia ile aynı boyuttaki diğer gemilerde hissettiğiniz titreşimi burada hissetmiyorsunuz. Hatta denize açıldığınızı, seyir halinde olduğunuzu farketmeniz bile belli bir zaman alabilir... O kadar sessiz ilerliyor ki denizde... Gemi, deniz, körfez turu deyince Lamia gezileri, aklınıza sadece sıcak havalarda ve yaz mevsimine özel bir alternatif gibi gelmesin. Tüm güvertelerinde açıkhava ısıtma sistemi bulunan Lamia, kış aylarında da sizleri üşütmeden faaliyetlerine devam ediyor.

Belgeselli tarih gezisi
İşletme sorumlusu Taner Başgöl ve Koordinatör Kamil Okuroğlu’ndan Lamia’nın çok farklı alanlarda hizmet verebildiğini de öğrendim. Örneğin, barkovizyon cihazları bulunduğundan şirket sunumları burada yapılabiliyor. İnteraktif öğrenme seti uygulamaları sayesinde, okullar eğitim toplantılarını burada gerçekleştirebiliyor.
Yeni bir tarih gezisi projesi kapsamında, değişik okullardan öğrenciler toplanıp, İzmir belgeseli izledikten sonra, tarih profesörü Bülent Soysal eşliğinde, körfez gezintisine çıkıyorlar. Bu sırada her öğrenci kendisine tahsis edilen interaktif öğrenme seti ile İzmir tarihini, uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde etmiş oluyor. Lamia’da tüm bunların yanısıra, sembolik kaptan nikahının kıyıldığı düğünler, kokteyl prolongeler, belediye organizasyonları, üniversite toplantıları, şirket yemekleri, her türlü okul gezileri, partiler düzenlemek mümkün.

İşte seyir defteri
Cuma ve cumartesi günleri Bostanlı’dan hareket eden Lamia, haftanın diğer tüm günleri Pasaport’tan kalkıyor.
Canlı eğlence müziğinin yer aldığı akşam programları yazın; 20.00-24.00 saatleri arası, kışın ise 19.30-24.00 arası düzenleniyor. Pazar sabahları ise, Bostanlı’dan saat 10.30’da, Pasaport’tan 11.00’de yolcu alan Lamia’da “binbir” çeşit kahvaltı sizleri bekliyor.
Mönüden seçmeler
- Tuzda balık
- Dil balığı kavurma
- Deniz fasulyesi
- Lamia usulü ev yapımı patates kroket
- Gül böreği
- Mantar soslu beef
- Ege’ye özel tüm zeytinyağlılar


İzmir’de bu hafta
- Cinecity sinemalarında çocuklar için her sabah saat 10.30’da Türkçe dublajlı özel film sunumları, her çarşamba ise 14.00’te bebekli anne seansları, sizleri bekliyor.
- Özellikle sırt, bel ve boyun ağrılarına faydaları akademik olarak ispatlanmış olan, fizyoterapistlerin tavsiyesi, MTB marka ayakkabılar tüm Boyner mağazalarında.
- Flo ve Polaris, ayakkabı alışverişini fırsata çeviriyor: Her 100 TL’lik alışverişinize Turkcell’den hediye konuşma kartı.
- Özusta Kuyumculuk’tan “Kısmet by Milka Koleksiyonu”nu kaçırmayın.
- Mor İnci’de NLP Satış Teknikleri ve Nefes Yönetimi Atölye Eğitimi başladı.
- Ariş’ten tek taş yüzüklerde indirim.
- Marks&Spencer ile yeni sezonda “Her Kadın Ayrı Bir Stil Kampanyası”
- Mango kış sezonuna dair, pelerin, deri ve suni deriden uygulamaları başlatıyor.