Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Demokrasiyle yönetilen ülkemizin kapıcılar kralı ile çöpçüler kralının çocukları Paris’te yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girdiler sevgili Milliyet okurları.
Dünya sosyetesine mensup olmadığım için düğüne katılamadım ama düğünle ilgili çok detaylı bilgiler elde ettim.İşte asrın düğünü ile ilgili bulabildiğim notlar:
• Paris’te yapılan düğün için iki tane Airbus, bir tane Boeing bir tane de zeplin kaldırıldı. Gene de bazı yolcular açıkta kalınca Namibya hava kuvvetlerine bağlı yedi askeri uçak davetlileri Paris’e taşıdı.
• Özel bir mönü hazırlayan düğün sahipleri şu an çok zor bulunan, deli dana etinden oluşmuş dört çeşit et yemeği sundular davetlilere. Kimseye bir şey olmadı.
• Arch de Triumph’un üzerine "Evlendik mutluyuz" yazıldı. Bunun için Paris Belediye Başkanlığı’na rüşvet verildiği, Mauritus’ta tatilde bulunan Paris Belediye Başkanı tarafından yalanlandı.
• Maliye Bakanlığı’nın dikkatini çekmek istemeyen düğün sahipleri davetiye üzerine Fransız olduklarını ima eden ifadeler koydular.
Paris Arşidükü Kapıcılar Kralı Hıdır Bey ile Renault Şansölyesi ve Çöpçüler Kralı Satılmış Bey’in çocuklarının düğün törenine bekleriz diye düzenlenen davetiye Türk maliyecilerini kandırmaya yetmedi. Düğün sahiplerinin gelirleri mercek altına alındı.
Büyük bir mercek sipariş edildi...
• Düğüne dünya sosyetesinin ünlü isimleri de davet edilmişti ama bu davete Romalı Perihan, Limasollu Naci ve İnternet Mahir dışında kimse katılmadı.
• Kesilen düğün pastasının Eyfel Kulesi’nden yüksek olması için verilen sipariş nedeni ile pasta salona gelene kadar Paris’te trafik durdu. Buna rağmen pasta kuleden iki metre kısa olunca tepesine bir baz istasyonu konuldu ve amaca ulaşıldı.
• Düğün için İbrahim Tatlıses Paris’e getirtildi. Kalabalık bir ekiple Paris’e gelen İbrahim Tatlıses’in saz ekibine, tonmaisterlerine, saz arkadaşlarına, lahmacun ustalarına ve Tatlıses Turizm muavinlerine otel bulmakta güçlük çekildi.
• "Semra Özal da gelecek. Havaalanı VIP salonundan birlikte içeri girersiniz. Havan olur" diye kandırılan Fatih Ürek ise sahneye çıkmak istemedi. Fakat düğün sahipleri "Yediğin önünde, yemediğin arkanda. Daha ne istiyorsun?" diye çıkışınca Fatih Ürek istemeden de olsa sahne aldı ama gece boyunca davetlilere hiç anlamadıkları napoliten şarkılar okudu.
• Gelin arabası konvoyu Concorde Meydanı’ndan yola çıktı. Pigal ve Housemann bulvarını izleyen konvoy Lafayette’in önünde alışveriş için mola verince davetlilerin yarısı konvoya geri dönmedi.
Ve düğüne katılım bu yüzden az oldu.
• Düğünden sonra yapılan Seine
Nehri turunda bol bol darbuka çalındı, göbekler atıldı. Fransız polisinin tekneyi batırma çabaları ise boşa gitti...


• Hastalığımla ilgili söylenti çıkaranlara, koşarak yaptığım bir basın toplantısında cevap verilecek.
• Titriyor olmamdan ortaklarımın hiç şikayeti yok. Onlara n’oluyor? Hatta Devlet Bey "Titreme tamam, şimdi de kendimize dönelim Bülent Bey" diye cesaret veriyor bana.
• Ayrıca beni yaşlı ve güçsüz bulduğunu açıklayan bazı kadın milletvekillerine ... tövbe tövbe...
• Ayrıca beynim çok iyi çalışıyor. En azından benden evvel yönetenlerden bazıları gibi zihinsel engelli değilim hamdolsun.
• Rahşan’ın kitabı iyi tuttu, serisi yazdırılacak. "Rahşan Tatilde", "Rahşan Tac Mahal’de", "Rahşan Roma’da", "Rahşan’ın Uzay Macerası" serileri piyasaya sürülecek.

İngilizce yazının Türkçe meali:
Ben bir bomba teknisyeniyim. Eğer beni hızla koşarken görürseniz lütfen bana yetişmeye çalışın.

Amerika’dan gelen senkronize atlama şampiyonu kuzenim Caner’e hakim olamadık.
Sabah uyanır uyanmaz uyku mahmurluğu ile kendini boşluğa bırakan kuzenime keşke evin en üst katındaki odayı vermeseydik be.

Bunlar da komşularımız Murat ve Arif beyler...
Aslında severim kendilerini. İkisi de okumuş çocuklar. Çok iyiler, çok akıllılar lakin biraz fazla bira mı içiyorlar nedir?