Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gani Müjde


YOK askerler bastırmışmış da, yok Tansu Çiller tabanına hakim olamıyormuş da... Bunların hepsi fasa fiso sevgili Milliyet okurları.
Hükümeti yıkılmanın eşiğine götüren altı nedeni aşağıda sıraladım. Yerim olsaydı altı neden daha sıralardım ama başka haftaya inşallah.

Ankara sokaklarında son model Mercedes'i ile Formullah - 1 yarışları düzenleyen Fatih Erbakan hükümet üyelerinin arasını açtı.
Fatih, Mercedes'lerle Anıtkabir etrafında tur atarken, anne ve babası en az Fatih'in babası kadar zengin olan Mert Çiller elinde tüp "denizin dibinde Hatçem demirden evler" şarkısını söylemeyi kendine yediremedi. Fatih Erbakan'ın Mercedes'lerle gazetede resimleri çıktıkça Tansu Hanım'ın çocukları da evde kıyametleri koparttılar.
"Ben de isterem, çelik cantlılardan. Ben de isterem, üstü açıklardan. Yetim miyem? Öksüz müyem?"

Gene Fatih Erbakan kaynaklı ve koalisyonun ilk günlerinde ortaya çıkan bir problem bu. Örtülü ödenekten alınan saç jölesi, Esat Kıratlıoğlu ile Fatih Erbakan'ın arasını açtı. Fatih Erbakan, Esat Kıratlıoğlu ile ortak kullandığı jöleyi arka cebinde unutup Cuma namazına gidince jöle şişesi kırıldı ve bu olay sonrasında Esat Kıratlıoğlu görevinden ayrılarak kendine pasif bir görev seçti...

Erbakan'dan başka kimseyi tanımayan Sakallı Sakar Sakaryalılar grubu ortak açılışlar sırasında birkaç kez Özer Bey'i "Alanda dolaşan işsiz birini yakaladık ne yapalım?" diye derdest edince Tansu Çiller çok sinirlendi.
"Koalisyonu bozup seçime gidelim, sana da bir taksi durağında iş ayarlayalım Özer" dedi.

Nermin Erbakan da koalisyona asla alışamadı. Kocasının bir kadınla koalisyon yapabileceği fikrine hazır değildi.
Bu yüzden Özer Bey'e her karşılaştıklarında, "Özer Hanım, Tansu Bey nasıl?" deyip durdu. Bu sinir bozucu diyalog hükümetin sonunu getirdi.

Gene koalisyonun ilk günlerinde, Bakan Yıldırım Aktuna Bakanlar Kurulu toplantısında sıkıntıdan ampul resimleri çizince Şevket Kazan alınganlık yaparak, "Benim portremi yapıyorsun" diye kavga çıkarttı. Yıldırım Aktuna "Yok Şevket Bey, bu tekfen ampul. Güneş batar tekfen doğar" filan dediyse de inandıramadı.
Sonunda iş parti disiplin kuruluna kadar gitti ve Yıldırım Aktuna'nın istifası ile sonuçlandı.

Erbakan, Tansu Çiller'in Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Rober Hatemo'nun "Esmer sevdim, eller hayran" şarkısını mırıldanmasına sinir oluyordu.
Malum, Mesut Yılmaz esmer sayılırdı.
Acaba bilmediği bişeyler mi oluyordu. Koalisyona bir mesaj mıydı bu?
Erbakan birkaç kez şarkının nakarat kısmında Tansu Hanım'a, "Seni gidi, beni gidi seni gidi, bilmez ah zilli" diye eşlik ettiyse de sonunda dayanamadı. Bir törende İstiklal Marşı'nı okuyanlar arasında kadınları görünce patladı. Kadınları ve Abdullah Gül'ü yanından kovdu. Eve gidince hiç kremkaramel yemeden yatağına yattı.


Bu Uğur Dündar alem adam.
Geçen gün Arena'da bir baltaya sap olamamış (Araştırdım hiçbirinin İsviçre'de hesabı yok) yazar ve çizer takımına "Enişte kim?" diye sormuş.
Hah. Güleyim bari... (Karıcığım gülebilir miyim? Thanks Baby)
Bunların arasında, köşesine konuk olduğum Gani Bey'in yer alması da beni ayrıca üzdü. Herkes merak ediyor. Enişte kim? Enişte kim?..
Yengeniz de bozulmuş bu işe. Geçen gün bana "Çok deşifre oldun. Biraz yok ol, kılık değiştir. Yap bişeyler işte" dedi, ben de kadın kılığına girdim.
Bu sefer de "Ojelerimi ve rujlarımı kullanma" diye kavga çıkardı.
Ne geçimsiz kadın. Hazır kadın kılığına da girmişim, şeytan diyor "Terket şunu; git Mesut Bey'e; boşat karısından; onun soyadını al; yeni hükümette de yüzde ona devam edersin..."
Bazen şeytan ne güzel şeyler söylüyor değil mi?


* Fenerbahçe şampiyon olamadı ama haftalar önce lige havlu attığı için Galatasaray'a da şampiyon olma keyfini yaşatmadı. Sokaklarda konvoy bile yok. Ha ha ha... Hüngür...
* Karadeniz'in betonlaşmaması ne güzel. Etrafta hiç beş yıldızlı otel yok. Ahhh.. Alo resepsiyon mu? Dolap kapağı üstüme düştü altında kaldım. Gelip beni kurtarır mısınız?

* Kurultay'daki kavga için koltuk kavgası denilecek ve geçiştirilecek. Havada uçuşan koltuklar delil olarak gösterilecek.
* Memleketi böldürtmeyiz, dedikçe parti bölündü. Dikkat edilecek.
* Devlet Bahçeci desteklenecek. Kızanlara "Devlet'e karşı gelinmez" diyen siz değil miydiniz abi, denilecek.
* Karne dönemi yaklaşıyor ve notlarım iyi değil. Azmi abiye çağrı yapılacak. Karne verildiği gün okulu ve kürsüyü dağıtması rica edilecek.



Yazara Email g.mujde@milliyet.com.tr