Hakkı Öcal

Hakkı Öcal

hakki.ocal@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngilteresi, Amerikası tahrike ve tabii çarpıtmaya başladılar koro halinde! BBC’nin Kathryn Armstrong ve Nataliya Zotova isimli muhabirleri, ABD Dışişleri sözcülerinden Matthew Miller’i de suç ortağı ettikleri “Onbinlerce Ermeni, etnik temizlikten kaçıyorlar” başlıklı haberlerinde, Dağlık Karabağ’da 19 Eylül anti-terör operasyonunu “etnik temizlik” diye lekelemeye çalışıyor. 

Evet, 24 saatlik harekat durduğundan bu yana bir “temizlik” var Hankendi (Stepanakert) ve çevresinde. Ancak bu, Azerbaycan hükumetinin Ermeni azınlığa karşı bir girişimi değil; tersine 30 yıllık işgal sırasında Ermenistan makamlarının STK’lar marifetiyle giriştikleri bir zoraki nüfus kontrol operasyonunun doğal sonucu. Dağlık Karabağ’da nüfus oranlarını değiştirmek ve işgal altındaki toprakların gerçek bir Ermeni yurdu sanılmasını sağlamak için zorla göçürtülen kurbanlar, 30 yılda kendi yurtları haline getiremedikleri toprakları kendi rızalarıyla terk ediyor, asli kentlerine dönüyor. Bunların tahmini sayısı 130 bin civarında. Laçin koridorundaki trafik sıkışıklığı sebebiyle ancak 20 bini memleketlerine dönebildi. (Azerbaycan trafikte saatlerce bekleyen Ermenilere yiyecek ve su dağıtıyor.) 

Haberin Devamı

Dağlık Karabağ’ın gerçek yerlisi Ermeniler de var kuşkusuz. Van’dan Bakü’ye kadar bu topraklar, binlerce yıldır Ermenilere, Türklere, Kürtlere, Çerkezlere ev sahipliği yapıyor ve yapacak. Ermeni Köftesi’nden Kürt Böreği’ne, Çerkez Mantısı’na, gastronomisiyle, folkloruyla Kafkaslar böyle kalacak. 

Ama ABD’nin Dışişleri Sözcüsü’nden başkanına, ANCA’sından Asala’sına, bu halkların kardeşliğine kasteden, kötü niyetli, asıl amacı şimdi de takındığı küreselci, NeoCon’cu maskesi ile Ermenistan ve Gürcistan üzerinden Rusya’ya yürümek olan emperyalizm olmasa!.. 

Ve bu emperyalizmin maşası, ABD’de yerleşik, adına “Ermeni Diasporası” denen terör olmasa... Bu diaspora, sadece 1800’den bu yana 20 katliamla, binlerce sivil Azeri ve Tatarı katletti. Yakın zamanlarda Kelbecer, Karadağlı, Hocalı katliamlarını hatırlıyor olmalısınız. Bu katliamların elebaşı, Kaliforniya doğumlu Ermeni terörist Monte Melkonyan ve suç ortakları, Karabağ’daki 1 milyon Azerbaycan Türkünün yerinden yurdundan ayrılmasına sebep olmuştu. 19 Eylül’den bu yana, olmayan etnik temizliğin durdurulması için çağrı yapan, “can veren Ermeniler için yas tuttuğunu” açıklayan ABD başkanı Joe Biden, başkan adayı olduğu 1992’de, Kelbecer’de 130 kişinin öldürüldüğü, Ağdaban’da 700’den fazla evin yakılarak 76 kişinin can verdiği katliamlarla ilgili sesini çıkartmamıştı. Diasporanın amacı Azerbaycan’ı bölmek ve çökertmek, Biden’ın amacı ise Ermeni asıllı seçmenlerin oyunu almak! 

Haberin Devamı

Biden şimdi sözcüsü vasıtasıyla “Karabağ’a uluslararası bir gözlem heyeti göndermek istediğini, bu amaçla müttefikleriyle çalışmalar yaptığını bildiriyor. Biden böyle “Müttefiklerimizle çalışıyoruz” “Uluslararası misyon istiyoruz” gibi fiyakalı ifadelerle kimseyi ikna edemez. Eğer Karabağ’da ne olup bittiğini merak ediyorsa, Bakü’deki elçiliğine hemen iki dışişleri bakan yardımcısı yollar ve onlar da araçlarına atlayıp Hankendi’ne, Hocalı’ya gider; orada toplanmakta olan Ermenistan-Azerbaycan-Rusya heyetiyle görüşür. Gitmişken, ortada bir etnik temizlik mi var, yoksa Ermeni diasporasının zorla Karabağ’a yerleştirdiği masum Ermeniler baba ocaklarına mı dönüyorlar, anlar. 

Haberin Devamı

Acı olan koca Amerika’nın, bir avuç diaspora çetesine teslim olması!