Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Çöpler, çöp kutusuna atılmalı’ çağrısında bulunan çevre dostu gençler, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Çevre Bilinci Projesi’ne katkı sağlamak için Kuşadası sahilinde temizlik yaptı

Bilinçli toplum ve temiz bir kent hedefiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Çevre Bilinci Projesi’nin çığ gibi büyüyerek devam ettiği belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Sivil Toplum Örgütleri’nin (STK) birlikte yürüttüğü projeye gençlerin verdiği katkının artarak devam ettiği ifade edildi. Temiz bir kent için ‘Biz de varız’ diyen Aydınlı gençlere Özel Kuşadası İstek Okulları’ndaki gençler, ‘Çevre Bilinci Projesi’ kapsamında sahil temizliği yaparak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasına destek oldu.

Haberin Devamı

Temiz bir kent için ‘Biz de varız’

Vatandaşlar uyarıldı

Konuyla ilgili gelen bilgiler şöyle: “Özel Kuşadası İstek Okulları’nda eğitim gören 60 gönüllü öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerle birlikte Kuşadası Atatürk Bulvarı’nda yer alan sahilde çevre temizliği yaptı. Kuşadası’na öğretmenleriyle birlikte gelen gençler, temiz bir kent için çöplerin çöp kutularına atılmasını istedi. ‘Bu sorumluluk hepimizin’ diyerek Kuşadası’nda karşılaştıkları vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırdılar.

Temiz bir kent için ‘Biz de varız’
‘Modern bir kent için işbirliği şart’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu projeye destek olan gençleri kutladıktan sonra şunları söyledi: “Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi; genç, yaşlı, kadın, erkek demeden tüm toplumun bilinçli davranmasını gerektiren bir konudur. Biz bu konuda bütün gücümüzle çalışıyor ve bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Modern bir kent olmanın temel unsuru olan temiz bir çevre için, toplumun her kesimiyle işbirliği yapmamız şart. Bu çerçevede gençlerin böylesine bir farkındalık çalışması yaparak örnek davranış sergilemeleri çok anlamlı; bu nedenle gençlerimize ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum.”

SORUNUNA SAHİP ÇIK!

Yaşadığınız yerdeki (köy, mahalle, ilçe ve şehirde) sokağınızda, gezdiğiniz cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, çarşıda, pazarda ve kamu hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, 0555 253 52 52 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, WhatsApp İhbar Hattı olan 0535 931 01 01 ile kemal.onderoglu@hotmail.com elektronik posta adreslerime fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...