Yazarlar Mavi cerahat

Mavi cerahat

01.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mavi cerahat

Mavi cerahat


       Türkiye ve Avrasya enerji koridorları konusunda son derece büyük ve karmaşık bir satranç partisi oynanıyor...
       Ve maalesef bazı Türk politikacıları bu partide uğursuzca bir rol üstlenmeğe teşne... İpuçları öyle gösteriyor ki Mesut Yılmaz bunlardan biri, hem de önde gideni... Şimdiye kadar politik hayatında her el atdığı işi yüzüne gözüne bulaştıran, tek bir seçim kazanamayan, ama genel başkanlık koltuğuna tutkalla yapışmış gibi kımıldanmak bilmeyen ezeli ve ebedi "Stajyer Başbakan Adayı"mız, hiç değilse "ihale takibciliği" alanında "başa güreşme" hevesinde! Bu arada Türkiye'yi 21. Yüzyıl'da bir daha doğrulamamacasına Rusya'nın kucağına oturma tehdidiyle yüzyüze bırakmak anlaşılan umurunda bile değil... Melih Aşık 22 Eylül tarihli köşesinde "Ulus Devlet'den ÇADIR DEVLET'e geçişin net bir fotoğrafı" olarak niteliyordu Yılmaz Biraderler ve refiklerinin Moskova'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Lujkof'la beraber çekilmiş fotoğrafını... Mesut Bey, kardeşi Turgut Bey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Bey ve can - ciğer - kuzu - sarması birkaç Müteahhid Bey acaba Moskova'da ne yapıyorlardı. Anlaşılan Süleyman Bey gibi Mesut Bey de "aile fotoğrafı"nda müteahhidsiz edemiyordu ama Moskova'ya ne sıfatla gitmişdi? Öyle ya, insan önce, şişinerek ilan etdiği üzere, "Yüce Divan"a çıkıp aklanır, paklanır, ondan sonra yeni işlere burnunu sokar, değil mi?
       Hayır, bizimkinin o kadar bile sabrı yok!
       Mesele, Rusya tarafından Karadeniz'in altından Türkiye'ye döşenecek ve kolaylıkla paralel bir ikinci hatla petrol için de kullanılabilecek olan doğalgaz boru hattıyla ilgili...
       Buna "Mavi Akıntı" kod adı verilmiş...
       Ama artık iyiden iyiye bir "Mavi Cerahat"e dönüşme istidadı gösteriyor ve Mesut Bey işte o "akıntı"da kulaç atıyor.
       Bakınız bu hat döşenirse neler olacak:
       1- Türkmen doğalgazına, dolayısıyla Türkmenistan'ın Türkiye üzerinden Batı ile irtibatlanmasına ihtiyaç kalmayacak.
       2- Aynı şekilde kısa süre önce Azerbaycan'da keşfedilen çok zengin doğalgaz yatakları da daha doğmadan battal edilecek.
       3- Doğalgaz Hattı'na paralel döşenecek petrol nakil hattıyla Kazak ve Azeri petrolleri de battal edilecek.
       4- Fakat Lujkof'un müteahhidleriyle Mesut Bey'in müteahhidleri - örneğin Biraderi Turgut Bey ve öbürleri - ANAP'a dehşetli komisyonlar ödeyecekler!!!
       Eğer bu yazdıklarım doğru değilse Mesut Yılmaz'ın, yanına Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'i de katarak Moskova'ya NİÇİN ve HANGİ SIFATLA gitdiğini açıklaması lazımdır!
       Bir de neye hayret ediyorum, bilir misiniz?
       Haydi, Ecevit'in boş ve donuk nazarlarla etrafı seyretmesine artık alışdık. Ama yakasına "Milliyetçi" ibaresini koymuş bir partinin Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı bir Devlet Bahçeli var, o ne yapıyor?
       Georges Simenon'un "L'homme qui regardait passer les trains" (Trenlerin Geçişini Seyreden Adam) diye bir romanı vardır.
       Siz de o adama mı özendiniz, Devlet Bey?