Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Egberto Gismonti - 27, 28 Ağustos - Bodrum: Latin cazın önemli isimlerinden gitarist ve piyanist, çok yönlü sanatçı Egberto Gismonti Bodrum’da iki konser verecek. Bunlardan biri, gitar çalacağı Gümüşlük sahilinde, diğeri piyano çalacağı Koyunbaba Taş Ocağı’nda. Gümüşlük Festivali çerçevesinde gerçekleşecek bu iki konseri, imkanı olan mutlaka izlemeye çalışmalı. Unutulmaz bir deneyim olacağa benzer.

Ajandaya kaydedin

Tom Odell - 23 Eylül - Zorlu PSM: Yeni nesil İngiliz müziğinin en dikkat çekici isimlerinden biri 1990 doğumlu Tom Odell şüphesiz. Odell’in “Long Way Down” adlı ilk albümü ağırlıklı olarak piyano eşliğinde söylenen hafif orkestrasyonlu romantik şarkılarla doluydu ve açıkçası radyolar bu şarkılara kıtlıktan çıkmış gibi saldırdı. Ardından “Wrong Way Down” geldi. Odell’i dinleyenler bu defa biraz daha grup sound’una yöneldiğini fark ettiler. Nedeni Odell’in adının büyümesi ve geniş kitlelere çalacak dolgun bir sound’a ihtiyaç duyulmasıydı. İstanbul’a ayağımıza geliyor.

Haberin Devamı

Michael Kiwanuka - 27 Eylül - Zorlu PSM: İngiliz soul sanatçısı Kiwanuka 2016 tarihli ikinci albümü “Love & Hate” ile dünya çapında bir sanatçı oldu ve adı kısa sürede Bill Withers, Marvin Gaye, Curtis Mayfield gibi soul’un en büyük figürleri arasında geçmeye başladı. Genç yaşta klasikler arasına girmiş bu yetenekli ismi kariyerinin tepe noktasında İstanbul’da izleyecek olmak büyük şans. Sadece soul müziğine ilgi duyanların değil, müzikle az çok arası olanların da kaçırmaması gerekir.

Nicolas Jaar - 3 Ekim - Zorlu PSM: 2010 tarihli single albümü “Time For Us” ile büyük üne kavuştu. 2011’deki uzunçalar “Space is The Only Noise” ile deneysel tarzını farklı boyutlara taşıdı. 2016’da “Sirens” yayınlandığında artık en büyükler arasındaydı. Bu dönem zarfında Darkside olarak yayınladığı uzunçalar ve pek çok single’ı da sayarsak hatrı sayılır bir külliyata sahip artık. Jaar geçen yazı büyük festivaller ve solo konser performanslarıyla dünyayı dolaşarak geçirdi. Güzel bir gece olur.

Com Truise - 25 Ekim - Salon İKSV: Şu ara en fazla dinlediğim, radyoda da fırsat buldukça çalmaya çalıştığım isim. Yeni albüm “Iteration”ı daha tam dinleyemeden önceki gün yeni şarkısı “Idle Withrawal”ı paylaştı. Seth Haley’nin 80’ler dokusunu yaşatan synthwawe sound’unu canlı ve yüksek volümlü dinleme şansını kaçırmamak lazım.

Haberin Devamı

Ajandaya kaydedin

Washed Out - 26, 27 Kasım - Salon İKSV: “Mister Mellow” adlı yeni albümünü “Stones Throw” etiketiyle yayınlayan Amerikalı prodüktör Ernest Greene’den bu sayfada size bahsetmişliğim çok. “Paracosm” albümüyle uluslararası üne kavuşan ve kalbimizi kazanan sanatçının şu anda turnede olduğunu biliyorduk, İstanbul’a da uğraması çok hoş bir sürpriz.

Palmiyeler’in yaz listesi

Ajandaya kaydedin

“Highway Star” - Deep Purple

“King Kong” - Babe Ruth

“Sunshine Superman” - Donovan

“African Dialects” - Peter King

“Et Moi Et Moi Et Moi” - Jacques Dutronc

“Moi Je Joue” - Brigitte Bardot

“Making It On Your Own” - The Autumn Defense

“Sure Feels Good” - Tom Curren

“Parnambuco” - Luis Bonfa

“Slipping into Darkness” - The Funkees

(“Bu yaz neler dinliyorsun?” sorusunu sağa sola sormaya devam edeceğim sonbahara kadar.)