Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

- “Moth into The Flame” - Metallica: Metallica’nın yeni albümünün yayın tarihi 18 Kasım olarak belirlenmişti. Albümün adı “Hardwired... To Self-Destruct”. Albümden paylaşılan son şarkı “Moth into The Flame” oldu. İnternete bir performans videosuyla birlikte konan şarkıya bakacak olursak yeni albüm bomba ötesi olacak gibi. Şahane bir eski usul rock sound’u ve armonisi hakim. Her şey benim özlediğim tarzda.

- Never Ever - (Röyksopp ft. Susanne Sundfør): Röyksopp iki yıl önceki “Inevitable

Bu aralar dinlemeniz  gereken 10 şarkı
End” albümünün ardından ilk kez yeni bir şarkıyla dijital platformlarda boy gösterdi. Albüm ufukta yok, anlaşılan tek tek şarkılarla yürüyecek elemanlar zamanın modasına uyup. Solist Susanne Sundfor’a dikkatinizi çekelim.

Haberin Devamı

- “People On The High Line” - New Order: 10 yıl aranın ardından geçen yıl “Music Complete”ı yayınlamıştı. Albümün birinci yılı şerefine bir klip çekti ekip. “People On The High Line” albümün modern sound’lu dans şarkılarından biri. Klipte breakdance figürleri havada uçuşuyor. İki dansçı Hakim Saber ve Stella McGowan’ın (B-Girl Lyra) şovunu izlemek lazım.

- “Utopian Façade” - John Carpenter: Korku janrına kendi damgasını vurmuş yönetmenlerden John Carpenter, oğlu Cody ve besteci Dainel Davies ile birlikte stüdyoya girdi ve 68 yaşında ilk müzik albümünü yayınladı. Albüm yönetmenin filmlerinden esinlenen temalar üzerine çeşitlemeler ve doğaçlamalardan oluşuyor. “Utopian Façade” new wave çağrışımları olan bir parça.

- “Holy Commotion” - The Pretenders: Chrissie Hynde’ın sesini özlemişiz. The Pretenders sekiz yıl aranın ardından “Alone” adlı albümle çıkageldi. Üstelik albümde The Black Keys’den tanıdığımız gitarist Dan Auerbach’ın prodüktör olarak imzası var. “Holy Commotion” ilk single. Albümü merak edenler 21 Ekim’i bekleyecekler.

- “Revolution Radio” - Green Day: Green Day’in yeni albümünün adı “Revolution Radio”. 7 Ekim’de piyasaya çıkacağı açıklandı. Albümden önce “Bang Bang” adlı şarkı paylaşılmıştı. Şimdi ikinci single da geldi. “Still Breathing” nakarat bölümü hariç hayli pop tınlayan, 90’ların sonu “college rock” tadında bir şarkı.

Haberin Devamı

- “Stunt Queen” - Bloc Party: Bloc Party sene başında “Hymns” adlı yeni albümünü yayınlamıştı. Gitarları alınmış, klavyeler ve synthe’lerle süslenmiş bu “moody” albümün ardından gelen ilk şarkı “Stunt Queen” hayli enerjik bir dans / rock şarkısı. Klipsiz bir şekilde internete verildi. Albüme girmeyen şarkılardan biri mi yoksa tamamen yeni bir şarkı mı olduğu belli değil.

- “Whiteout” - Warpaint: Los Angeles çıkışlı indie ekip yeni albümü “Heads Up”ı 23 Eylül’de piyasaya sürdü. “Whiteout” albümün açılış şarkısı ve ilk single. Rough Trade’den yayınlanan albümün prodüktörlüğünü de ekip Jake Bercovici ile birlikte kendi üstlendi. Şu anda alternatif müzik dünyasındaki en güçlü isimlerden biri olan Warpaint yeni albümüne iyi hazırlanmış, grup elemanları ayrı ayrı projelerle müzik yelpazelerini genişletmiş.

- “Polly” - Whitney: Şikago çıkışlı folk rock ekibinin albümü geçen haziranda yayınlanmıştı. “Polly” yeni klip için seçilen şarkı oldu. Whitney çok özel bir sound’a ve vokale sahip. Bunu hem enerjik ve neşeli hem de “Polly” gibi sonbahara gayet güzel uyum sağlayacak mid tempo şarkılara çok güzel uyarlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

- “Wow” - Beck: Beck’in yeni albümü 21 Ekim’de yayınlanacak. “Wow” albümden internete konan ilk şarkıydı, şimdi kliplendi. Beck iki kızıyla birlikte yer alıyor bu güzel klipte. Şarkı Beck’in hiphop ağırlıklı çalışmalarından biri. Albümü merakla bekliyoruz.

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

- Cihan Mürtezaoğlu’nun ilk albümü “Bitsin Bu Delilik” piyasaya çıktı. Besteci, söz yazarı, aranjör Mürtezaoğlu gitarı, sade vokali ve minimal düzenlemeleriyle kentli ozanlar arasındaki yerini zaten internette dolaşan videoları ve canlı performanslarıyla almış durumda. Albüm de mutlaka alınmalı. 6 Ekim’de Salon’da lansman konseri var, güzel olur.

- Austin City Limits festivali adı üzerinde ABD’nin Austin şehrinde yapılıyor ancak bu hafta sonu ayağımıza gelebiliyor. RedBull TV’de canlı yayın olacak (redbull.tv). Kimler mi var? LCD Soundsystem, Major Lazer, M83, Foals, St. Lucia, Mumford & Sons ilk bakışta dikkatimi çekenler.