Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medyanın hayatımızdan çaldığı zamanı geri kazanmak için bulunan, bir trend haline gelen yeni çözümü takdimimdir

Facebook’tan çıktım, Twitter’da yokum artık” gibi iddialı cümleler değil bunlar. Ama insanlarda sosyal medya uygulamalarını telefona indirmeme, en azından sosyal medyayı bilgisayarla sınırlı tutma eğilimi var. Evet, dünya tersine gidiyor ama işte trendler öyle değil. (Instagram’da aşırı efektli resim paylaşmak da fena halde demodeymiş, haberiniz olsun.)

Bu kararı alan tanıdığım insanlar da var. Bazıları sosyal medyanın önemli olduğu sektörlerde hayli yoğun çalışan insanlar üstelik.

Haberin Devamı

Sosyal medya sigara gibi, küt diye bırakmak mümkün değil. Her ikisi de iddialı cümleler kurdurup tutulamayan sözler verdirtmiştir insanoğluna. Ama telefonda sosyal medya olmaması hakikaten zaman kazandırabilir. Neticede eş dost bir yemeğe gittiğinizde bilgisayarı “lap” diye masaya açıp pilakinin yanındaki mouse’u tıklata tıklata “Facebook’ta kim kimi like etmiş” ya da “Twitter’da bugün kime ve neye çemkiriyoruz acaba dur bi’ bakayım” demez insan karşısında biri otururken.

Boş zaman sorunu

İyi güzel de asıl soru şu; kalan boş zamanı neyle, nasıl dolduracaksınız?

Neticede günlük yaşamda boş zamanlar biçimsiz. Şöyle bir şekerleme yapmaya, bir güzel kitaba dalıp gitmeye, şahane bir film izlemeye, ne bileyim spora gitmeye izin vermiyor ki boş zamanlarımız. Bölük pörçük boşluklarımız var gün içinde ve onları toplayıp bir bütün olarak verimli kullanamıyoruz maalesef. “Toplu taşımada kitap okuyun” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak gerçek hayat Vatan Şaşmaz’ın oynadığı metrobüs reklamı gibi değil çok pardon. O itiş kakışta nasıl okuyacağız?

Ellerde telefon Twitter, Facebook, Instagram takılıyoruz işte... Fikri, önerisi olan varsa söylesin, biz de silelim telefondan rahatlayalım.

“Facebook ve Twitter’ı telefondan silelim”

Kanye’nin yanındaki adam kim ya?

- “Valla her kimse Kanye bayağı bir kıyak yapmış kendisine.”

- “İşte Kanye’yi bu yüzden seviyorum. Tanınmamış sanatçılara şans veriyor adam.”

- “Adam kimse bir anda kariyer yaptı Kanye sayesinde.”

Haberin Devamı

Bunlar Amerikalı Kanye West hayranlarının, West’in Paul McCartney ile yaptığı “Only One” isimli düete dair Twitter’a yazdıkları. Devam edelim.

- “Paul McCartney kim ya, neden insanlar bu kadar seviyor?”

- “Kanye’de iyi kulak varmış. Bu Paul McCartney bayağı ünlü olur.”

Bence şimdiki kuşağın sorunu bu, “Biz anne-babamızın ne dinlediğini bilirdik” diye konuştu bir arkadaşım. Güzel konuştu.

Sakin yeniden birleşse diye düşünürken...

Geçenlerde Harun Tekin ile sohbetimizde Sakin gündeme geldi. Mor ve Ötesi’nin Rakun isimli şirketinden çıkan ilk grup onlardı. “Hayat” isimli
tek albümleri klasik oldu. Ancak sonra dağıldılar. Harun müziklerini yaptığı “Fakat Müzeyyen...” filminin en can alıcı sahnelerinden birine Sakin’in “Yağmur Güncesi” isimli şarkısını yerleştirmişti. “Yoksa geri mi geliyorlar?” diye sorduğumda “Öyle bir ihtimal yok” demişti.

Sakin değil ama solistleri Onur Özdemir ortaya çıktı. Ayşe Hatun Önal’ın yeni şarkısı “Güm Güm”ü (Ayşe Hatun Önal ft. Onurr) beraber söylüyorlar. Onur Özdemir, Onurr adıyla Sony etiketiyle yayımlanacak bir pop albümü çıkaracak yakında.

Haberin Devamı

Sakin hayranları fena halde hayal kırıklığına uğramış durumda. Benden söylemesi.

CD

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

BULUNMAM GEREK - CAN BONOMO

Can Bonomo geçen yıl Avrupa Müzik sanatçısı oldu. İlk kez bir büyük bir firmadan albüm yayımlıyor. Aşina olduğumuz, hayranlarının kalbine yerleşmiş sound’unu devam ettirmiş. Geliştirmiş, güzel yerlere ulaşmış. Ekibi aynı ekip, tarz aynı tarz. “Bulunmam Gerek” ve “Hikayem Bitmedi” radyo dostu alaturka özelliği olan şarkılar. Bonomo’nun artık “gençlik”ten ziyade orta yaşlı bir kitleye seslendiğini gözlemledim. Bu konuda başarılı olacaktır.

HİÇBİ’ YERE - EVDEN UZAKTA

Albümlerini Baltimore’da kaydetmişler. “The Wire” hastası olarak elbette ilgilendim ama bu başka bir hikaye. Çıkış şarkılarının adı “Dün Gece”. Bana kalırsa “Hoşçakal” daha etkileyici. Ama zaten albümün tamamında aynı formül çalışmış. Amerikan tarzı gençlik gruplarına (misal zamanında Blink 182) has pop-punk havaları hakim. Hayli çalışılıp özenilmiş bir albüm. “The Missing” cover’ı yakışmış.