Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni çıkanlar, single’lar, martta yayımlanacak albümlerden internete erken düşenler... Şu ara kulak vermeniz gereken şarkılar şöyle

-“Depreston”- Courtney Barnett:Avustralya genç müzisyenlerin kendilerini dünya piyasasına duyurabildikleri bir indie müzik çekim merkezi olmaya devam ediyor. Şu ara beğenerek takip ettiğim isim Melbourne’de müzik yapan Courtney Barnett. İlk uzunçalar albümü 23 Mart’ta yayımlanacak.

-“No Shade In the Shadow of the Cross”- Sufjan Stevens:Şarkıcı, söz yazarı, çağdaş ozan... Bunun gibi şeyler söylenebilir Stevens için. 31 Mart’ta yayımlanacak yeni albümünden çıkan bu ilk single’da yalnızlık üzerine çeşitlemeler yapıyor kendisi. Güzel konuşuyor, müziğiyle sadede geliyor.

Haberin Devamı

-“I’m Shy”- JulIana HatfIeld: “Whatever My Love” isimli albüm şubatta piyasaya çıktı. “I’m Shy” 90’ların indie rock sound’larını çağrıştırdı. Normaldir zira Hatfield bu sahnenin bir parçasıydı. Fazla açık vermeyen, kafası net bir rock şarkısı.

-“No Way Out”- WarpaInt:Los Angeles’lı şahane kadınlar beni geçen yaz Primavera Sound’daki canlı performanslarıyla hayli etkilemişti. 2014 tarihli albümleri “Warpaint”ten çaldıkları şarkılara ek olarak albümde olmayan bu şarkıyı da dinlemiştik. Geçenlerde grup bu şarkıyı kaydetti. Çok da
iyi etti.

-“By The Waters of Babylon” WIll Butler:Arcade Fire’dan ayrı düz koşularına devam ediyor Will Butler. Geçenlerde Guardian gazetesinde okuduğu bir IŞİD haberinden esinlenerek yazdığı şarkıyı paylaştı. Karanlık bir şarkı. Haber nedir derseniz konu insanlık düşmanı IŞİD’in Musul’daki tarihi eserleri yağmalaması.

(Daha fazla şarkı ve öneri için hafifmuzik.org adresine uğrayabilirsiniz.)

Şu ara dinlemeniz gereken 5 şarkı

Haftanın fotoğrafı

MarIlyn Manson babasıyla birlikte Paper dergisine röportaj vermiş. Babası onun Hıristiyan okulundayken derslerinin hep iyi olduğunu, İncil’e merakını falan anlatıyor. Manson dini “içeriden” bilen biri olarak, bir nevi uyarlayacak olursak “imam hatipli” olarak dine karşı. Bilinçli bir muhalif kendisi. İçeriği görmüş, çalışmış, “Ben almayayım sağolun” demiş. Enteresan panoların önünde poz vermiş Manson: “Tanrı’dan korunun”, “Düşmanlarınızı affedin, kafaları karışır...”

Haberin Devamı

Öte yandan ben babaya takıldım. Valla “Marilyn Manson’ın babası Huysuz Virjin” çıktı desek yeridir.

CD

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

CHASING YESTERDAY
NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS

“Dünün peşinden gitmek” anlamına gelen bu albümde Noel acaba Oasis’teki yıllardan mı bahsediyor, yoksa “Oasis’ten önce ne güzeldi, ne gerek vardı” mı diyor bilemiyoruz. Tek bildiğimiz Noel ile Liam birlikte seçime girse barajı geçer, gününde bir Oasis’in 11-12 bandında olduğuna inanıyorum. Ve bu albümü bir tartışma programında karşıma oturan popçularla tartışmak istiyorum. Çünkü fark ettiğiniz gibi gündemden yıldım.
Liam, Beady Eye’ı tasfiye etti ama Noel yola devam ediyor. Noel babanın keyfinin yerinde olduğu ve sanatının gayet keyifli bir dönemini yaşadığını söyleyebilirim. Şimdiden yeni albümün yarısını kaydetmiş bu arada. Yanlış anlamayın, yeni albüm pazartesi çıktı. Bir sonrakinden bahsediyor kendisi.