Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Olmuş ama bir türlü düşmüyor dalından. Şu albümü bir de ben dinleyeyim dedim ve prodüktörü Ozan Çolakoğlu’nun kapısını çaldım. Bu haftasonu piyasada olması planlanan “Adımı Kalbine Yaz”, Tarkan’ın iki yeni şarkı eklemek istemesiyle yine ertelendi

Efendim albümü dinledik, notlarımızı aldık. Siz bu satırları okurken albüm çoktan çıkmış olacaktı. Zira geçen pazartesi Tarkan’ın yeni albümü “Adımı Kalbine Yaz” fabrikaya yollandı. Pazartesi gününden beri “okey” bekliyor. Ama “Tarkan’ın son vuruşu” bir türlü gelmiyor.
Bugün piyasaya çıkması beklenen albüm son anda Tarkan’ın iki yeni şarkı daha eklemek istemesiyle yeniden ertelendi sizin anlayacağınız.
Ama aldığım kesin bilgi şu: Tarkan’ın Açıkhava’da vereceği 31 Temmuz ve 1 Ağustos’taki iki konserden önce albüm piyasaya kesin olarak çıkmış olacak.
İki yeni şarkıya gelince, isimleri belli değil. Sözleri daha yazım aşamasında. Birini Yıldız Tilbe, diğerini Gülşah Tütüncü yazıyor. Besteleri Tarkan’a ait.
Tarkan çok sayıda şarkı kaydediyor ve iki yıldır bunlar birikiyor. Kah birini alıyor söylüyor, kah beğenmiyor çöpe atıyor. Tam albüm bitti derken “Bir daha okuyayım ben şu şarkıyı” diyor, hop sil baştan. Haydi elinizi çabuk tutun gözünüzü seveyim, yaz geldi geçiyor. Gelelim albüme:
-Albümü dinlemeye başlayınca “Galiba bu sefer Tarkan’ın geri dönüşü muhteşem olacak” diye

Tarkan’ın yeni albümü “olmuş”
düşündüm. Şu İngilizce albüm, Amerika’da kariyer yapma endişesi ile geçen yıllar Tarkan’ı buralardan çok uzaklaştırmıştı.
-Sözlerini Mithat Can’ın yazdığı “Acımayacak” (acaba annesinden ne kadar yardım aldı?) çok sevilecek. Eski Tarkan hit’lerine benziyor.
-Takılıp kaldığım şarkı “Sen Çoktan Gitmişsin” oldu. Bu şarkının düzenlemesi de şahane. Söz Sezen Aksu, müzik Ozan Çolakoğlu. Sakin “mid tempo” tabir edilen orta tempoda bir şarkı. Bizim popta pek yok böyle şeyler...
-“Adımı Kalbine Yaz” bayağı alaturka bir şarkı. Eski Tarkan’ı özleyenler bu şarkıdaki performansını beğenecek. Bu şarkının dans remiksi albümün de çıkış şarkısı olacak. Öğrendiğime göre ilk klip bu şarkıya çekilecek.
-Albümde sırayla “Sevdanın Son Vuruşu”, “Acımayacak”, “Kayıp”, “Öp”, “Adımı Kalbine Yaz”, “Sen Çoktan Gitmişsin” isimli şarkılar yer alıyor. Beş tane oe remiks var. İki tane “Sevdanın Son Vuruşu”, birer tane “Acımayacak”, “Öp” ve “Adımı Kalbine Yaz” isimli şarkılara.
-Remiksler Kıvanç K., Suat Ateşdağlı, Ozan Çolakoğlu, Gürsel Çelik imzalarını taşıyor.
- İnsanlar “eller havaya” ve hemen akılda kalacak Serdar Ortaç tarzı bir şey beklemesin. Bu şarkılar zamanla değerlenecek şeyler.
Bu yazıda yer alan bilgiler pazartesi itibarıyla geçersiz olabilir. Zira Tarkan albümü haberleri borsa gibi, ne olacağı belli değil. Şimdilik gelişmeler böyle. Bekleyelim, hep birlikte görelim.


“Mekana dışarıdan DJ getirilmemesi rica olunur”
Böyle bir uygulama varmış. Bilmiyordum. Geçenlerde bir düğün vesilesiyle öğrendik. Herkes düğününde çalması için kendi meşrebine göre şarkılar, türküler seçiyor ya. İşte o şarkıların listesini mekana veriyorsunuz. Oranın sabit (resident denen) DJ’yi sizin için çalıyor. Ama hepsini bire bir değil. O tarzda şarkıları bir araya getiriyor. “Bizim arkadaş da DJ idi o şeyetse olmaz mı?” dediğinizde ya da bir DJ ile anlaşmak istediğinizde gayet net bir şekilde “Beyefendi dışarıdan DJ kabul etmiyoruz” diyorlarmış. “Çay bahçesine dışarıdan yiyecek içecek getirilmemesi rica olunur” gibi bir uygulama. Demek ki her DJ kendi çöplüğünde...

İtiraf ediyorum
-80’lerin karakteristik içkisi cin-tonik’in geri döndüğüne yeni uyandım. Özellikle indie ortamlarda bira out, cin-tonik in.
-Şevval Sam’ın “hippi-arabesk” olarak adlandırabileceğim albüm imajı şahane. Ama içerik aynı şekilde şahane değil.
-Atatürk Havaalanı girişinde Coşkun Sabah’ın “her türlü işinize gelinir, çalınır” edasındaki dev reklam panosuyla karşılaşmak beni her seferinde şaşırtıyor. Üzerinde cep telefonları da var dev kadar.
-Mardin’e giderken uçakta Türkçe ve İngilizce yanında Arapça anons da yapılsa şaşırmaz, isabet olmuş diye düşünürdüm.
-İstanbul’a gelen sanatçıların Türkçe konuşması hadisesindeki yeni boyutları şaşkınlıkla izliyorum. Kulaklık sistemi sağ olsun millet Türkçe şakıyor valla.
-Işın Karaca’nın “Arabesk benim sayemde geri döndü” açıklamasına bayağı güldüm. Allah da sizi güldürsün Karaca.
-Kylie Minogue’un yeni albümü “Aphrodite” “yardıray” olmuş. Yani şahane... Ayrıca Kylie güzelleşmiş mi ne?

HAFTASONU PLANI

Sun.day.sky!
Sizi bilmem ama benim şehirde tatil planım
hafta sonu Santralİstanbul’da sun.day.sky’da olmak. Çimlere yayılmaca, bilumum etkinlik, plak pazarı,
uçurtma uçurmaca, frizbi, ayrıca akşam oldu mu
21.45 itibarıyla cumartesi Wu-Fi, pazar 123 çalıyor. Tamirane’de Jehan Barbur Quartet ve Aquavit var. Neyin eksik olduğunu söyleyeyim mi? Mangal Workshop...

Billy Idol Türkiye’ye gelmeli çünkü
-80’lerin yıldızı olmasına rağmen hala fit ve enerjik.
-Şu aralar turnede ve ortalığı yıkıp geçiyor.
-Alphaville’i 10 yıldır bağrına basan Türk insanı Billy Idol’a da gerekli ilgiyi mutlaka gösterir.
-Sırf “Eyes Without a Face”
ve “Sweet 16”i dinlemek için bile konserine gitmeye değer. Kaldı ki ”Rebel Yell”, “White Wedding”, “Dancing With My Self”, “Flash for Fantasy” gibi
şarkıları da var.
Daha ne olsun?