Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TSK ve ÖSO, Afrin’e ilerlerken Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç kez şu açıklamayı yaptı:

“Afrin’den sonra Menbiç’i teröristlerden arındıracağız, sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hafta sonu yaptığı açıklamada “ABD’nin bu terör örgütüyle bağını koparması gerekiyor. Menbiç’ten derhal çekilmeleri gerekiyor” demişti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, dün bizim tarafa meydan okudu: “Menbiç’ten ayrılmayı düşünmediklerini” açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye şimdi ne yapacak, diye merak edilirken Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ şaşırtıcı bir açıklama yaptı ve dedi ki:

“Zeytin Dalı Harekâtı sınırlı bir harekât. Kapsamı Afrin bölgesinin sınırları içerisindeki terör örgütleri ve teröristlerdir.”

Bu sözlerden (dün itibarıyla) Menbiç ve ötesine yönelik harekâttan vazgeçildiği anlamı çıkıyor.

Bozdağ bölgenin geleceğini de şöyle anlattı: “Bölgenin yönetimi bu teröristlerin elinden alındıktan sonra terör örgütlerine bulaşmamış Kürt, Türkmen, Arap kardeşlerimize bırakılacak ve onlar kendi kurdukları meclislerle kendi bölgelerini yöneteceklerdir.”

Demek bölgeyi Suriye’ye vermek yerine bir çeşit demokratik özerklik düşünüyoruz... Kafamızdan ne ilginç projeler geçiyor!

Medya görürse!

Kadıköy’de 17 yaşındaki hiç tanımadığı kıza durup dururken yumruk atan A.K.G sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Sosyal medya güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte olayın üzerine gidince tekrar yakalanıp tutuklandı.

Bu tür örnekler son zamanlarda giderek artmaya başladı.

Bazı yargıçlar nedense bu tür suçlarda hayli hoşgörülü... Ancak olay medyanın radarına yakalanır sosyal tepki doğarsa yargı kararı yüz seksen derece değişiyor...

Böyle bir iklimde adaletten, hukuktan, asayişten söz etmek olası mı?

Ayrıca nedir tecavüzcülere yönelik bu hoşgörünün sebebi hikmeti?

KAZIK

Venedik’te bir restoran, 4 Japon turiste 4 biftek, bir balık ızgara ve su için 1143 euro (5 bin lira) hesap ödetiyor. Şikâyet üzerine belediye lokantaya 20 bin euro (90 bin lira) ceza kesiyor. her gün turist kazıklayan restoran ve taksilerden birkaçına böyle ağır ceza kesilse...

Haberin Devamı

Ortalıkta tek bir kazıkçı kalmaz...

Hem ülkenin onuru, hem turizmin geleceği kurtulur...

KÖPRÜ

İzmit’teki Osmangazi Köprüsü’nden geçişler verilen garantinin altında kaldığı için 2017 yılı için işletmeci şirkete 1 milyar 400 milyon lira vereceğiz. Dün de Avrasya Tüneli’nin millete hediyesi açıklandı...

Geçen yıl 25 milyon araç garantisi yerine 15 milyon araç geçtiği için işletmeci firmaya 123 milyon lira ödenecek. Üçüncü köprünün zararının da bir o kadar olduğu sanılıyor.

Acaba bu köprüler ve tünel ihale edilirken üzerinden kaç araç geçeceğini hesaplamak çok mu zordu?

Yoksa işletmeci firmalara bu tür bir ödeme şekli mi uygun görüldü...

TÜİT

Şu günlerde çok TV izlediği anlaşılan Ghost adlı hesap sahibi, Twitter’da şu harika tespiti yapmış:

Herkes biraz yalnızdır bu hayatta ve biraz da Ortadoğu uzmanı”

---

Profesör Üstün Dökmen’in şu tespiti de güzeldi:

“Bir toplum üretmek istiyorsa Köy Enstitüsü kurar,

Haberin Devamı

üretmeden tüketmek istiyorsa AVM kurar.”