Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ağrı’da önceki gün yapılan PKK operasyonuna ilişkin açıklamalar tatmin edici olmadığı gibi, tam tersine, kafalardaki soru işaretlerini artırır nitelikte.
Bölge kırsalında PKK ile en az iki yıldır çatışma yaşanmıyor. Bunun nedeni kibarca “çatışmasızlık” diye adlandırılan uygulama. Özetle; valiler izin vermediği için asker kışlasından dışarı çıkmıyor buna karşılık kırsaldaki PKK’lılar kışlalara saldırmıyor.
O zaman bu operasyonun izahı ne? Efendim, güvenlik güçlerine, bölgede düzenlenen bahar şenliğinde “PKK propaganda yapacak” diye ihbar gelmiş!
Bırakın kırsalı, şehirlerde bile PKK propagandalarına göz yumulurken bu defa ne bu hassasiyet?
PKK neden operasyon yapıldı diye TSK’yı suçluyor? TSK “Biz operasyona gelmedik” diye adeta özür diliyor. Nedir bu alttan alma, hesap verme manevraları?
Bu arada sivillerin yaralı asker taşıması nereden çıktı? Kentteki sivil PKK’lılar olduğu ve bölgeye canlı kalkan olarak geldiği sanılan o sivillerin askere “Size insanlık dersi vereceğiz” diye laf atması hoş mu? Asker kendi yaralısını taşıyamıyor mu?
? ? ?
Son soru... Selahattin Demirtaş’ın iddia ettiği gibi bu olay iktidarın oy hesabıyla düzenlediği bir kurgu operasyonu ise PKK’lılar neden bu oyuna geldiler? Neden saldırmayarak oyunu bozmadılar?
Daha böyle bir sürü soru... Tamamı Ağrı’lı.

Haberin Devamı

Aday sürprizi!

Ermeni kökenli yurttaşımız Arif Özgüneş CHP Şişli ilçesinin yönetiminde de görev almış eski bir partili. Anlatımına göre... Üç ay önce Sait Halim Paşa Yalısı’nda Rum Patriği Bartholemeos ve Ermeni Patriği Ateş Aramyan dahil azınlık temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapılıyor. Bu toplantıya CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Sezgin Tanrıkulu ve Murat Özçelik gibi yakın çalışma arkadaşları da katılıyor. Toplantıda Ermenilerin bir temsilcisinin milletvekili gösterilmesi konusu açılıyor. Halkla ilişkiler alanında çalışan Talin Özgüneş’in adı öneriliyor. Öneri kabul görüyor..
Talin Özgüneş, Arif Özgüneş’in kızı olup CHP üyesidir. Adı üzerinde ortak görüş sağlanınca kontenjan adaylığı için başvurusunu yapıyor. Adaylığı kesin görünüyor. Derken adaylar açıklanıyor. Ve büyük bir sürprizle Talin Özgüneş yerine son 3 gün aday olan Avukat Selina Doğan aday gösteriliyor. Ermeni cemaati onun adını verdi deniyor. Hangi cemaat? Belli değil... Neden adı daha önce değil de son gün verildi? O da meçhul.
Sonrası malum... Selina Doğan verdiği röportajlarda tartışmalara yol açan sözler sarf ediyor. 1915’ten ‘soykırım’ diye söz ediyor. 24 Nisan’da Taksim’de olacağını bildiriyor... Görüşleri CHP programıyla taban tabana zıt... CHP Genel Başkanı bu tercihi adayı bilmeden, tanımadan mı yaptı? Yoksa tanıyarak, bilerek mi? Hata derecesi ikisinde de aynı...

Haberin Devamı

TÜİT

Twitter’da dolaşan şu espri ne çok şey anlatıyor:
“İşçisi ölür
sesi çıkmaz,
ülkesi satılır
sesi çıkmaz,
soyulur sesi çıkmaz,
doğası yok edilir
sesi çıkmaz.
Ama sorsan
‘Ölürüm Türkiyeeemmm’ der.”

İLKE

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un, Uğur Dündar’la röportajında yaptığı şu tespite biz de imzamızı atıyoruz:
“Bence, toplumun bugün en büyük sorunu ‘ahlak yetersizliği’dir. Bakın, Osmanlı’nın çöküş nedenleri arasında ahlak yetersizliği en baştadır... Bugün; toplumun bireylerinin büyük bölümü, maalesef her şeye maddi çıkar açısından bakıyor. Bu durum toplumu her açıdan zehirliyor: Siyaseti, ekonomiyi, kültürü, sanatı, ikili ilişkileri, sporu, ama her şeyi.
Karşınıza maddi çıkar nedeniyle; prensipleri çöpe atan, her şeye boyun eğen, düşüncesini söylemekten çekinen, yalan söyleyen, gördükleri karşısında susan bir toplum yapısı çıkıyor. Bu toplumda, etik değerler ve liyakat sisteminin de yeri olmuyor.”

Haberin Devamı

İktidar “Küresel güç olma yarışındayız” diyor.
Elinde “cop, gaz bombası, tazyikli su varsa” neden olmasın!
Akif Kökçe

ÇAL- IŞ

Olay Ankara’dan... Araç çalınıyor. Polise bildiriliyor. Polis aracı 10-15 km uzaklıkta buluyor ve nedense “Önce çekiciye sonra araç sahibine” haber veriyor.
Hırsızın araca hasar vermediği, aracın içindeki teyp, kılıf, baston kilit vb. bile götürmediği, parmak izi bırakmamak için aracı
profesyonelce temizlediği görülüyor.
Araç sahibinden 10 lira otopark, 200 lira özel çekici parası alınıyor.
Hırsızın kimliği ve aracı hangi amaçla çaldığı anlaşılmıyor!