Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yüksek Seçim Kurulu 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerine toplam 31 partinin girmeye hak kazandığını açıkladı. Genç Parti, Alternatif Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Halkın Yükselişi Partisi o partilerden birkaçıydı. Bir partinin seçime girebilmesi için illerin en az yarısında ve bu illere bağlı ilçelerin üçte birinde örgütlenmiş olması gerekiyor. Acaba bu partiler bu koşulları yerine getirdi mi?
Eski milletvekili Yılmaz Hastürk, iş edindi, Yüksek Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvurularla bu partileri araştırdı. Ve hayli tuhaf bir manzara ortaya çıktı. Örneğin 41 ilde örgütlenmiş bir partinin en az 9 - 10 bin üyesi olması gerekirken Hak ve Özgürlükler Partisi’nin toplam üye sayısının 997, Doğru Yol Partisi’nin 177, Alternatif Parti’nin sadece 57 olduğu görüldü. Genç Parti’nin Çankaya İlçe Başkanlığı adresinde “Peynirci” adlı bir market vardı.
Karmaşanın sebebi mi? Seçime girecek partilerin tespiti ilçe seçim kurullarına bırakılmış. Seçim kurullarında yargıçlar çok meşgul olduğundan işi memurlara devrediyor memurlar da araştırmadan beyana göre değerlendirme yapıyormuş. Şu anda seçime katılacak 31 partinin kaçı yasalara uygun, kaçı uygunsuz bilinmiyor. Bir skandal söz konusu... Resmen skandal...

Haberin Devamı

Orası Muş’tur!

Sütunumuzda 5 Şubat 2015 tarihinde CHP milletvekili Osman KAPTAN’ın Muş’la ilgili bilgili duyumlarına yer vermiştik. Kaptan bir yerde şöyle diyordu:
“PKK, Varto ilçesine bağlı Kolan köyünde bir yönetim binası inşa etmiş. Binanın yanında PKK şehitliği varmış.”
Genelkurmay Başkanlığı gönderdiği bilgi notunda özetle diyor ki:
“22 Ekim 2014 tarihinde Kolan Köyü bölgesinde, BTÖ mensuplarınca propaganda amaçlı kurulan çadırların kaldırılması maksadıyla; Muş Valilik Makamının oluruna istinaden, Muş İl Jandarma komutanlığı tarafından icra edilen operasyon neticesinde, bahse konu bölgede kurulduğu tespit edilen 5 çadır kaldırılmış ve 7 şahıs gözaltına alınmış; bir vatandaşa ait gasp edilen araç bulunmuştur.
- 28 Kasım 2014 tarihinde, bahse konu bölgede bulunan sözde mezarlık içerisinde olduğu bilgisi alınan levha, sözde bayrak ve flamalara (bez parçaları) el konulması amacıyla, Varto Sulh Ceza Hâkimliği’nin el koyma kararına istinaden, icra edilen devriye faaliyetiyle; ‘Raye Şehidgehe’ yazılı yön levhası, BTÖ’yü temsil eden sözde bayrak, flama ve sözde mezarlık giriş kapısı üzerine monte edilen ‘Şehidgeha İsmailü Şehid Ronahi’ yazılı tabela yerinden alınarak muhafaza altına alınmıştır.
Mülki ve adli makamların talimatları doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaktadır.”

Haberin Devamı

90

Ziraat Bankası yasalara göre kamu kuruluşu... Kamu kuruluşlarında memurlar malumunuz 65 yaşında emekli olur.
Fakat Ziraat Bankası’nda, yaklaşık iki yıldır Türkiye’de ve dünyada eşi bulunmayan bir sistem uygulanıyor.
Memurlar 86 ve 90 yıl hesabıyla emekli ediliyor.
O da ne diyeceksiniz...
Efendim şu; bir memurun yaşı ile çalışma süresi toplanıyor.
Eğer ikisinin toplamı 86 yılı bulursa emekli işlemi başlatılıyor.
Eğer bu kişi müdür ve daha yukarı statüdeyse bu defa emeklilik için 90 yıl bekleniyor.
Diyelim ki müdür beyin çalışma süresi 35 yılı buldu, yaşı da 55... Etti mi 90... O zaman yani normal emekliliğinden 10 yıl önce emekli ediliyor.
Bu durum büyük şikâyetlere yol açıyor.
Memurlar müdür olsun olmasın önemli kayıplarla karşılaşıyor.
Bu saçmalığa son verilmesi isteniyor.

Haberin Devamı

MİT’ten sonra BDDK, TMSF çalışanları da “yargılanmama garantisi” istiyor.
Hukuksuzluğun boyutu artıyor demek...
12 Eylül’de bir tek “konsey” kendini korumaya almıştı!
Akif Kökçe

BİLGİ

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın 40 kişilik il yönetimine ek olarak 7 kişilik bir danışmanlar kadrosu kurduğunu, bu kadroya Mimar Doğan Hasol, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz gibi birikimli isimleri dahil ettiğini yazmıştık. CHP İl Merkezi yararlı bir girişimde daha bulundu... Partilileri aydınlatmak için “Perşembe Toplantıları” düzenlemeye başladı. Bu hafta konu Syrİza, moderatör Mehmet Karlı, konuşmacı Foti Benlisoy idi. Syrİza konusunu Benlisoy, dinleyenlerin ifadesine göre, çok güzel anlattı.