Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hrant Dink cinayetinde “Büyük Abi” diye adlandırılan Erhan Tuncel, AKP - Cemaat kavgasının da ortasına bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Cinayetle ilgili polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’i suçlayarak “Karşımızda polis yok cinayet şebekesi var” dedi.
Peki bu cinayet şebekesinin arkasında kimler var? Erhan Tuncel şebekenin arkasına ne AKP, ne Cemaati koymadıysa da iki polis müdürünün zevk için şebeke kurup cinayet işlemeyeceği muhakkak... Peki kim var arkada? Acaba mahkeme tetiğin arkasındakileri ortaya çıkarabilecek mi?
Yargının 6 yıldır başaramadığı şeyi bundan sonra başarabileceği kuşkulu... Ancak Erhan Tuncel’in ifşaatı başka ifşaatları tetikleyebilir, umulmadık gelişmeler olabilir.
Bu arada Erhan Tuncel’in ifadeleri “Hrant’ın arkadaşları” nı üzmüş olmalı...
Çünkü o ünvan altında toplanan liberal figürler cinayeti ilk günden beri Ergenekon diye bir belirsizliğin sırtına yüklemeye çalışıyordu... Hem aileyi hem yargıyı yanıltmaya çalıştılar. Şaşırtmaca vermek için kimi ilgisiz kişilere ödül bile verdiler. Dün de Erhan Tuncel’in açıklamalarını gazetelerinde görmezden geldiler. Nihat Genç bir yazısında: “Hrant’ın talihsizliği arkadaşları” demişti...
O arkadaşlar nereden rüzgarlanıyorsa?

Haberin Devamı

‘Ay elini tuttu...’
Başbakan Erdoğan yeni belediye başkan adaylarını tanıtırken onlarla el ele tutuşup ellerini havaya kaldırıyor... Hatırlarsınız Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in de elini tutup kaldırmıştı.
Cemaat yanlısı Bugün gazetesi diğer adayları kesip yalnızca Başbakan ile Fatma Şahin’i el ele gösteren bir fotoğraf yayımladı.
Bunun üzerine Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Yasin Doğan takma adıyla Yeni Şafak’ta kaleme aldığı yazıda Bugün’e çok sert bir eleştiri yaptı. Akdoğan “Kavganın da bir ahlakı vardır” başlıklı yazısında; “Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir” dedi.
Bugün’ün sahibi olan İpek Medya Grubu da Yalçın Akdoğan’a öfkeli bir yanıt verdi dün. Yapılan açıklamada denildi ki:
“Tüm televizyon kanallarından canlı yayınlanan bir törenin, devletin Anadolu Ajansı’ndan servis edilen bir karesinin farklı amaçla kullanıldığını düşünmek ‘hastalıklı bir ruh hali’nin yansımasıdır.”
***
Bu tartışmada arıza nerede biliyor musunuz? Bir erkekle kadının el ele tutuşmasının toplumda mesele haline getirilmiş olmasında... Topluma zerkedilen çağdışı ahlak anlayışı şimdi sahiplerini uğraştırıyor...

Haberin Devamı

Sistem

Cemaat okullarında saha araştırması yapan Yrd. Doç. Berna Zengin Arslan ile yapılmış bir röportaj dün cemaate yakın Taraf gazetesinde yayımlandı... Röportajda cemaatin kendine özgü bir eğitim, öğretim ve terbiye sistemi olduğu anlatılıyor.
Röportajı yapan Tuğba Tekerek soruyor:
- Paralel eğitimden söz ediliyor. Nasıl bir sistemi var cemaatin?
- Hiyerarşik bir sistemi var. Okullar var, okulların bağlı olduğu il yöneticisi sonra bölgeden sorumlu biri, sonra da Türkiye’de bir yöneticisi var. Milli Eğitim sistemine paralel demeleri o yüzden.
Buna “sistem içinde sistem” ya da “sistem dışında sistem” de denebilir.

Haberin Devamı

Maltepe Çocuk Cezaevi’ndeki tecavüz olayında Bakanlık “Bağırsaydı” diye tecavüz edilen çocuğu suçlamış! Ne düzen ama! Ağlamayan çocuğa meme yok, tecavüz var!
***
İstanbul’un siluetini bozan gökdelen için tartışmalar halen sürüyor!
Söz konusu “heykel” olsaydı bin kere yıkılmış, “orman” olsaydı bin kere katledilmiş olurdu...
Akif Kökçe

THY

THY’nin uçaklarında dağıtılan Skylife dergisinin son sayısına yazı yazan Genel Müdür Temel Kotil, “21. yüzyılın sonlarına yaklaştıkça artık dünyanın her şehrine uçan bir THY ile yetinmeyip gezegenler arası seferler düzenleme hazırlığındayız” diyor... Ne güzel şey uçmak...
Hava İş Sendikası dün uzun bir açıklama yayınlamıştı..
Başlığı: “İşverenin hukuksuzluğu” idi...
THY bir de uygar şekilde elemanlarıyla sorunlarını çözse...