Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yerel seçimlere 5 aydan az bir zaman kaldı... AKP bu seçimlere iktidar avantajıyla giriyor. Tayyip Erdoğan ona rağmen Güneydoğu’da koşuşturup duruyor... CHP ise iktidarda olmamanın dezavantajı içinde. Ancak pek telaşlı görünmüyor... CHP’nin Eskişehir ve Ordu’da güçlü olan DSP’li adayları destekleyeceği söyleniyordu. Bir gün sonra bu haberler yalanlandı... Bir başka merak konusu; CHP adaylarını ne zaman açıklayacak? Belli değil... Süre geciktikçe sorunlar çoğalıyor. İzmir’de Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Başkanı Kemal Karataş arasındaki sürtüşme hızlanıyor. Birçok merkezde benzer çekişmeler yaşanıyor... Kulisler ısınıyor...
Seçimlere 5 aydan az zaman kaldı, dedik... Daha adaylar saptanacak.. Bu adaylar o il veya ilçe için projeler yapacak.. Projelerini halka anlatacak... Bunlar 3 - 4 ay gibi daracık sürelerde yapılabilir mi? İstanbul, Ankara gibi merkezlerde bu kadar sürede bu hazırlık nasıl yapılır? CHP hiç geçmişten ders almadı mı? Halen elde tutulan İzmir anakent ile İstanbul’un iki büyük ilçesinde CHP’nin seçimi kaybetme ihtimali de var. Bırakınız kazancı, yerel seçim CHP’nin yeni bir yenilgisine sahne olabilir...
Acaba Genel Merkez durumun farkında mı?

Haberin Devamı

Barack Obama’nın diğer adı da Hüseyin’miş.
Bush dünyayı üzmüştü, umarız Hüseyin üzmez...
Akif Kökçe

Hediye zaafı...
Alman Bunte dergisinde temmuz ayında fotoğraflı bir haber yayımlanıyor... “Kanzler’in Hazinesi” başlıklı bu yazıda Alman başbakanlarına verilen armağanlarla ilgili sergi konu ediliyor. Almanya Başbakanlığı’nın hazine odasında 4 bin dolayında armağan varmış. Bunların 800’ü Başbakan Merkel’e verilmiş. Bu hediyeler zaman zaman depodan çıkarılır sergilenirmiş.
Türkiye’den de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye edilmiş bir vazo bulunuyormuş sergide.
Aydoğan Kekevi’nin tercüme ettiği yazıda bu hediyelerin devlet malı olduğu belirtiliyor. 25 Euro’dan fazla değeri olan hediyeler devletin olurmuş. Bayan Merkel bu hediyelerden birisine sahip olmak istese piyasa fiyatı üzerinden parasını ödeyerek alabilirmiş.
* * *
Akla hemen bizimkilere verilen hediyeler geliyor...
Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Cumhurbaşkanı Gül’e hediye verdiğini doğruladı. Ancak bu hediyenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şahsına verildiği yorumunu yaparak Gül’ün hediyeyi kendi hesabına geçirdiğini bildirdi. Hediye nedir, değeri ne kadardır? Bunlar açıklanmadı.
Başbakan ise aldığı hediyelerle ilgili soruları yıllardır yanıtsız bırakıyor...
Anlaşılıyor ki Başbakan ve Cumhurbaşkanı verilen hediyeler arasından beğendiklerini kendi zimmetlerine geçiriyor... Acaba siyasete atılmadan önce kendilerine böyle hediyeler geliyor muydu? Basit bir muhakeme yapsalar hediyelerin şahıslarına değil devlete geldiğini anlayacaklar... Ama anlaşılan hediyeler bu tür muhakemelere izin vermeyecek kadar okkalı... Hazretler de fazlasıyla iştahlı!

Haberin Devamı

Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.
Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı!
Elie Wiesel

Haberin Devamı

ART endişesi...
Avrasya Radyo Televizyonu’nun (ART) Onursal Başkanı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek son zamanlarda eskiye oranla daha fazla eleştiriliyor... Bir kısım medyada adı daha sık anılıyor... Neden? ART’de çalışan bir dostumuz:
- Çünkü, diyor, Mustafa Özbek ART’nin onursal başkanı... ART ise hükümete karşı en sert eleştirdileri yönelten kanal...
ART’de, Hulki Cevizoğlu, Nihat Genç, Erdal Sarızeybek, Banu Avar, Mustafa Balbay, Emin Çölaşan, Saygı Öztürk, Lale Şıvgın gibi isimlerin yaptığı veya yer aldığı programlar iktidarın hoşuna gitmiyor kuşkusuz... Yandaş medyanın saldırısının sebebi bu mu? ART’deki dostlar öyle söylüyor...

* Obama ABD’ye renk getirdi...
Mehtap Goral

Başbuğ
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanların Eğirdir Dağ Komando Okulu’na yaptığı ziyarette G 3 piyade tüfeği ile atış yapılıyor. Atışlardan sonra Cemil Çiçek iki boş kovanı hatıra olarak alıyor.. Tam bu sırada Orgeneral Başbuğ’dan bir espri:
- Aman dikkat edin, iyi saklayın, yoksa Ergenekon’dan içeri gidersiniz...
Cemil Çiçek çok nazik bir zat olmasa başıyla Tayyip Erdoğan’ı göstererek şöyle diyebilirdi:
- Merak etmeyin bi şey olmaz. Nasıl olsa Ergenekon’un esas savcısı yanımızda...

CHP’li bir grup hanım, Vakit gazetesi önünde Hüseyin Üzmez’i protesto etmeye gidiyor.
Hanımlar gazetenin duvarına asılan şu afişle karşılanıyor:“Teşhircilere, Fuhuşçulara,
Çocuk tacizcilerine, uyduruk değil, İslamın öngördüğü cezalar verilsin, var mısınız?”
Hüseyin Üzmez camdan el sallasa daha iyiydi!