Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gerek 17/25 Aralık sonrasında gerekse 15 Temmuz sonrasında FETÖ ile mücadeleyi bir rant alanı olarak gören ahlaksız bir güruh ortaya çıktı. Bu güruh ya itibar suikasti yapıyor ya da şantajla, tehditle ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında maddi çıkar sağlıyor... İl, ilçe başkanlarını tehdit ediyorlar, belediye başkanlarına şantaj yapıyorlar, devlet memurlarını tasfiye ediyorlar, bürokratlara haksızca ve ahlaksızca saldırıyorlar, milletvekillerine, bakanlara kadar dil uzatıyorlar, işadamlarını korkutuyorlar, işadamlarından ‘Sende Bylock çıkmış ama biz seni kurtarırız’ diyerek yüklü miktarlarda paralar çalıyorlar.

Haberin Devamı

Çoğu kişi bu ahlaksız, şirret, yüzsüz, hiçbir ilkesi olmayan güruhla mücadeleyi göze alamıyor. Açığı olanlar, korkanlar, tehlikenin boyutlarını görmeyenler bu çirkin operasyonlara boyun eğiyorlar...”

***

Yukarıdaki dehşet verici iddianın sahibi ne bir CHP’li ne bir başka muhalif.

İddianın sahibi Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan ekibin önde gelen isimlerinden, halen AKP milletvekili olan Aydın Ünal.

Yukarıdaki görüşlerini dün iktidar yandaşı Yeni Şafak’taki köşesinde dile getirdi. Böylece FETÖ ile mücadelenin hangi aşamaya geldiğini birinci ağızdan öğrenmiş olduk!

Cesaret geldi!

Yunan zer - zevatı işgal ettikleri veya Lozan’a aykırı olarak silahlandırdıkları burnumuzun dibindeki adalarda geçit resmi yapıyor... Başbakan, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı neredeyse ayda bir bu adalara gelip boy gösteriyor.

1996 yılında Kardak krizi sırasında Yunan halkı telaşlanmış, Atina’da halk mağazalara hücum ederek yağmalamıştı. Aradan geçen 22 yılda Yunanistan nasıl bu kadar güçlendi de günübirlik Türkiye’ye meydan okuyacak cesarete ulaştı? Onlar mı güçlendi, biz mi zayıfladık? İncelemeye değer bir konu...

***

? “Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız. Size söz veriyorum, gerek olmadıkça konuşmayacağım. Her gün konuşanlardan bıktık usandık”

Meral Akşener

İyi Parti Genel Başkanı

OTO

Yerli Otomobil Girişim Grubu bir açıklama yaptı...

Fabrikanın nerede kurulacağını araştırıyorlarmış, prototip 2021’de ortaya çıkacakmış 2022’de seri üretim yapılacakmış. Bu aşamada bir ön sipariş alma durumu söz konusu değilmiş...

Haberin Devamı

Bu uyarıyı yaptıklarına göre demek ön sipariş vermek için sabırsızlanan yurttaşlar var.

Derken aklımıza eski bir Sovyet fıkrası geldi...

Bir Sovyet işçisi otomobil firmasına ön sipariş vermiş... Parasını yatırmış. Bankodaki memur:

- 10 yıl sonra gelip alacaksınız, demiş...

İşçi mutluluk içinde sormuş:

- 10 yıl sonra öğleden önce mi geleyim, öğleden sonra mı?

ANKET

Hürriyet’in iktidar yanlısı yazarı Abdülkadir Selvi, dün birtakım anket sonuçlarından söz ediyor, yazının sonucunu şöyle bağlıyordu:

- AK Parti, kararsızlar dağıtılmadan yüzde 45, kararsızlar dağıtıldığında ise yüzde 49 - 50 bandına tekrar oturmuş görünüyor...

Artık gazeteciliğin genel kuralı haline geldi...

“Bir kamuoyu yoklamasında, anketi gerçekleştiren kurumun adı, anketi sipariş eden kurumun adı, anketin gerçekleştirildiği tarih ve sorgulanan kişilerin sayısı belirtilir.”

Abdülkadir Selvi’nin yazısında bunların hiçbiri yoktu.

Haberin Devamı

Durumu Hürriyet’in titiz okur temsilcisi Faruk Bildirici’ye bildirmiş olalım...

***

“Sürdürdükleri sefanın başkalarının sefaleti pahasına elde edildiğini yüreklerinin derinliklerinde hissedenleri, zihinleri, toplumsal meseleler hakkında dürüstçe düşünmekten de alıkoyar.”

Bertrand Russel