Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Telefon tapelerinin montaj - dublaj olmadığını AKP camiası da kabul ediyor artık. AKP’li Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Meclis’teki fezleke görüşmeleri sırasında AKP kulislerindeki havayı şöyle yansıtıyor:
“Dün AK Parti kulisindeydim. Fezlekelerden ziyade Egemen Bağış’ın ayetle alay eden sözleri konuşuluyordu. İnanılmaz bir rahatsızlık vardı...”
***
“Her cuma gir Google’a salla bir ayet” diyen ve ayetlerle Bakara - makara diye gırgır geçen Egemen Bağış, 2010 yılında bir gün aniden Atina’dan Brüksel’e uçmuş, sebebini:
- Atina’da cami olmadığı için gece geç saatte Brüksel’e uçmak zorunda kaldım, diye izah etmişti.
Böylesine de Müslüman biri...
Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği doğru..
- Eğer o sözleri bir CHP’li ilçe başkanı söyleseydi şimdi Türkiye’de yer yerinden oynamıştı. Erdoğan bunlar din düşmanıdır diye meydan meydan gezmişti...
İki köşe yazarının “Göbeğini kaşıyan adam” ve “bidon kafa” sözünü bütün CHP camiasına mal eden Erdoğan o fırsatı kaçırır mıydı? Asla...
***
Sonuç: Her yer tape, her yer rezillik... Din ticareti yaparak iktidarı ele geçirmiş bir kadro, yolsuzluğun, hırsızlığın, usulsüzlüğün envai çeşidini sergiliyor. Türkiye dünyaya rezil oluyor. Tepedeki kirlenme dalga dalga aşağı yayılıyor, bütün vatandaşları lekeliyor.
Bu müthiş kirliliğin içinden çıkmak soylu vatadaşların birincil görevi oluyor.

Haberin Devamı

Pusula şaşmış...

30 Mart seçimlerinde bazı hileler, sahtekarlıklar yapılacağı hemen herkesin kafasındaki kuşku... MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan seçim bölgesinde yaşanan tuhaf bir oy pusulası ihalesini bakınız nasıl anlatıyor.
“Kocaeli ili oy pusulası ihalesini 2004 seçimlerinde 46 bin, 2009 seçimlerinde 143 bin lira fiyat veren firma kazanmıştı. Devlet Malzeme Ofisi’nin 30 Mart seçimlerinde 4 milyon 64 bin adet pusula için açtığı ihaleyi 30 bin lira gibi tuhaf ve inanılması güç bir rakam veren Çınar Ofset kazandı. Rakam o kadar tuhaf ki, yapılan hesaplamalara göre bu işin sadece maliyeti bile 174 bin lira. Nitekim Çınar Ofset’ten sonra verilen en düşük ikinci fiyat 243 bin lira.”
Lütfü Türkkan bu tuhaf durumu nasıl mı açıklıyor?
“İhaleyi kazanan Çınar Ofset’in sahibi AKP’li İzmit Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Danışmanı Ömer Polat. Zarar edeceğini bile bile bu fiyatı neden verdiğine gelince... Hemen herkesin kuşkusu, belirtilenden fazla oy pusulası basılıp bunların önceden mühürlenerek belirlenen seçmenlere dağıtılacağı... Veya bir başka şekilde! değerlendirileceği. Gerekli yerlere itirazımızı yaptık. Seçim kurullarından talebimiz şudur; seçim günü görev yaptıkları sandığa ait olmayan mühürü taşıyan kullanılmış oy pusulaları görürlerse bunları iptal edip geçersiz saymaları ve durumu derhal ilgili mercilere intikal ettirmeleridir. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz.”

Haberin Devamı

THY

THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş ile Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank konuşuyor...
Karakaş, Varank’tan konuyu MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la acilen konuşmasını istiyor. Diyor ki:
- Onlarca malzeme taşıyorum Nijerya’ya gidiyor şu anda. Tamam mı, Müslümanlar mı öldürülecek, Hıristiyanlar mı öldürülecek... Vebal altındayım. Haberin olsun.
Hıristiyanlar ölürse mesele yok yani! Bu bir yana...
THY “Adı geçen ülkeye Türkiye’den veya bir başka ülkeden silah taşıması yapılmamıştır” diye açıklama yapıyor. Ancak yukardaki konuşma açıklamayı boşa çıkarıyor. Prof. Hüseyin Pazarcı diyor ki:
“THY uçaklarında bildirim dışı silah taşındığından şüphelenen ülkeler uçağı indirip arayabilir”
Bakınız ülkenin başına ne işler açılıyor...

Haberin Devamı

İstiklal Marşı da seçim propagandası olarak kullanıldı!
Peki 12 yıldır TC’yi kaldırıp, Atatürk’ün resmini indirenler, Andımız’ı yasaklayıp, Türklüğü inkar edenler kimlerdi hatırlayan var mı?
Akif Kökçe

KURT

MHP kökenli olan CHP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş ile birlikte Ankara sokaklarında halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, ülkücülerin yoğun olduğu semtlerde otobüsün camından dışarı Kurt işareti yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun hemşerisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün geçtiği tweetin son cümlesinde diyor ki:
“... bu durum siyaseten ne kadar doğrudur, MHP’lisi, cemaatçisi, ‘hiçbir şeyci’si durmadan CHP’ye aksın, CHP herkesle genişlesin, çizgisi ilkeli ve anlamlı mıdır? Bu ayrıca tartışılır.”
Evet bu konuyu geniş bir zamanda tartışmalı!

* İstiklal Marşı’yla şov yapanlar, daha dün Türk bayrağı satan amcayı içeri atmıştı... Unutmadık...
Rıfat Falay