Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Adı, “Ergenekon örgütünün ortaya çıkmasını sağlayan adam” olarak geçiyor. İddianamenin büyük bölümü onun iddiaları üzerine kurulu... Kendini haham olarak yutturmaya çalışan bu karışık zatın haham olmadığı anlaşılmıştı. Şimdi de Sabah gazetesinin bir haberiyle bir zamanlar MİT elemanı olarak çalıştığı belgelendi. MİT yaptığı açıklamada:
“Tuncay Güney o dönem itibarıyla şüpheli faaliyetlerinden dolayı dikkatimizi çeken ve üzerinde çalışma yapılan bir şahıstır.
Bu bağlamda, Tuncay Güney kayıtlı bir haber kaynağımız değildir.
Kuruluş ve işleyişi tartışmalı olan Kontr Terör Merkezi, sorumluları ile birlikte 1997 yılında kuruluş şemasından çıkarılmıştır” diyerek geçmişte bir ara çalıştırıldığını ama ilişkisinin kesildiğini anlattı... Güney’i Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür‘ün çalıştırdığı mesajını verdi. Dolaylı yoldan Eymür‘ü suçladı.
Haham Tuncay‘ın MİT kimliği neden basına sızdırıldı? İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dün yaptığı açıklamada, bu olayı “Mehmet Eymür tarafının MİT’e misillemesi” olarak yorumladı ve “Tuncay Güney, Mehmet Eymür güdümünde bir CIA tertibinde kullanılmıştır, anlaşılan MİT bu durumu saptamıştır” dedi... Bu durumda CIA ile MİT’in karşı karşıya geldiği söylenebilir. Yumak karışık ama giderek de çözülüyor...

Haberin Devamı

Para babası George Soros, Türkiye’de zeytinyağı işine giriyormuş.
Bizdeki Sorosçu çocukların yağ ihtiyacını yerinde karşılayacak demek...
Haldun Ertem

ORMANDA
Paris’in hemen yanı başındaki “Le Bois de Vincennes” de yani Vincennes ormanında bir haftada üç, bir ayda dört kişi peş peşe soğuktan donup ölünce Fransız kamuoyu uyandı... Gazeteler biraz araştırınca gördüler ki... Ormanın içinde iki yüz kadar yoksul, karton kutular, yırtık pırtık çadırlar içinde perişan yaşamakta, daha doğrusu ölümü beklemektedir... Üç gazete, L’humanite, Le Parisien ve Liberation, baş sayfadan verdiler konuyu... Aynı orman içindeki hayvanat bahçesinde hayvanlara daha iyi bakıldığı anlaşıldı. Ee, işte zengin Fransa’daki durum da bu...

STADYUM
Hakan Şükür geçen pazar günü yorumcu olarak TRT’nin Stadyum programında ilk kez ekrana çıktı... Sezon başına 700 bin YTL alacak olan Hakan ilk ekrana çıkışta golünü attı mı? Ne gezer... Reyting ölçümlerine baktık... Stadyum programı 2 Kasım’da 13’üncü, 9 Kasım’da 14’üncü, 16 Kasım’da 20’nci sırada yer almış... Hakan’ın konuştuğu bu son haftada ise 32’nci sırada.
Kral’dan gol yok!

Haberin Devamı

Beşinci Murat
CHP Ankara Büyükşehir belediyesi başkan adayı Murat Karayalçın, projelerini hazırlamış, kimi platformlarda anlatıyor...
Örneğin diyor ki:
“Ben yoksulluğa yasak koyacağım, bunun da sınırı 600 YTL olacak. Aylık geliri 600 YTL’den az olan Ankaralı her aileye, aradaki açığı 600 YTL’ye tamamlayacak miktarda yardım yapacağım. Söz konusu yardım nakdi değil, talep ve beyan edilen ihtiyaçların karşılanması şeklinde olacak. Örneğin, isteyene kömür yardımı yapılacak. İsteyen kullandığı suyun belirli miktarına para ödemeyecek ya da bedava otobüs, metro bileti alacak. Günümüzden yaklaşık 400 yıl önce yaşamış adaşım 4. Murat içki, tütün ve falı yasaklamakla tarihe geçmiş. Ben yoksulluğu yasaklayan Murat olarak anılmak, anımsanmak istiyorum.”
İnanırsınız, inanmazsınız.. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz... Bunlar bir adayın vaatleri. CHP’nin diğer adayları nerede, projeleri neler? Bilen var mı?

Haberin Devamı

Haber çamuru
Ergenekon davası tutuklusu Behiç Gürcihan’ın babası Emekli general Ali İhsan Gürcihan bir açıklama yaptı. Behiç Gürcihan hakkında gözaltına alınmasından sonra gazetelerde çok sayıda haber yayımlanmıştı. Ali İhsan Gürcihan soruyor:
- O basın şimdi nerede?
Dertli baba diyor ki:
... Hürriyet gazetesi bir haberinde Behiç’in yazdığı bir kitabı ve film senaryosunu, “Yeni Darbe Günlükleri” diye haber yapmış, sözlü ve yazılı taleplerimize rağmen muhatap olup tekzip dahi etmemişti.
... Yeni Şafak gazetesi, Hrant Dink saldırısı sonrası konu ile ilgili yazı yazmak için basında geçen haberlere ve duyduklarına göre Behiç’in günlük defterine tuttuğu notları, cinayet öncesi tutulan notlar gibi saptırarak iftira bir haber yapmıştı. Tekziplerimize kulak asmadı.
... Doğru haber ve gerçekler peşinde olduğunu iddia eden Taraf gazetesi, tamamen bilgilendirme amaçlı teknik bir konu hakkında, hassasiyeti nedeni ile yapılan basit bir şifreleme işini, gerçekle ilgisi olmayan bir şekilde “Ergenekon şifreleri” diye haber yaptı.
Ali İhsan Gürcihan, Zaman ve Vakit’in hedef göstermelerini söz konusu bile yapmadan soruyor:
- Şimdi oğlumun savunmasında yaptığı açıklamalarla ortaya koyduğu doğruları neden yayımlamıyorsunuz?
Çamur attığınız insanların savunması sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Savunmada ortaya konan açıklamaları dikkate alarak, yanlış haberiniz yüzünden çiğnediğiniz gazetecilik ilkelerini ne zaman tamir edip dürüst ve samimi olduğunuzu göstereceksiniz?

MİT, “Ergenekon’un mimarı” Tuncay Güney’in kendi adamı olduğunu doğrulamış. Ancak, “Kayıtlı haber kaynağımız değildir” diye ek düşmüş.
Demek, MİT de “kayıt dışı eleman” çalıştırıyormuş!
Attila Aşut