Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizim aydınlardan biri, Cihangir’de yürürken yerde bir lamba görmüş.. Lambayı eline alınca içinden bir cin çıkmış... Bizim aydının korkulu bakışları arasında cin konuşmuş:
- Dile benden ne dilersen...
Cihangirli aydın hiç düşünmeden cevap vermiş:
- Özür dilerim...
Cihangir aydınları özür dilemeyi seviyor. Ermenilerden özür dileme kampanyasında diyorlar ki:
“1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı ‘Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.”
Şimdilik “Soykırım” demeyi erken bulmuşlar, “Büyük felaket” diyerek idare ediyorlar. Yakında bu utangaçlığı da üzerlerinden atarlar.
İnternet mesajlarında bu özür kampanyasına büyük tepki gözleniyor... “Özür dilemiyorum” şeklinde karşı kampanyalar açılıyor... Bir okurumuz:
- Aslında bizim de milletçe imzacı aydınlardan özür dilememiz gerekir, diyor...
- Neden?
- Onları yeterince besleyemedik, Ermeni diyasporasının, Soros’un falan eline düşürdük...
Özür kampanyasının bir iyi tarafı oldu... Gerçek aydınların 1915 olaylarına ilgisi arttı... Konu şimdi daha çok okunuyor, daha çok tartışılıyor. Aynen Mustafa filminin, Atatürkçüleri daha çok okuma ve öğrenmeye sevk etmesi gibi... Bu kampanyayı başlatanların bir amacı da Türkiye - Ermenistan yakınlaştırmasını hızlandırmak mıydı? Ama tersi oldu. Türk kamuoyu gözünü açtı... Tepeden akıllıların bir de bu faydası oldu...

Haberin Devamı

Erdoğan, “Bu ülkede siyasetçi çocuğu olmak çileydi, onu ortadan kaldırdık” demiş.
Dahası... Siyasetçi çocuğu olmayı piyangodan büyük ikramiye kazanmaya benzettiler...
Haldun Ertem

Talihsiz Başkent
Sanırız Uğur Dündar'ın yönetimindeki Melih Gökçek - Kemal Kılıçdaroğlu yüzleşmesi en çok halkın Melih Gökçek'i tanıması açısından yararlı oldu. Kemal Bey mekanik sayaç ile ön ödemeli sayacı karıştırmış da Melih Gökçek'in 145 dolar yolsuzluk yaptığını söylemiş. Gökçek oraya takıldı. Bana başka konularda soru sorma dedi ama kendi hep başka konularda konuşarak vakit öldürdü. Kemal Bey onlarca yolsuzluk saydı. Gökçek hiçbirine cevap veremedi. Gürültü yaparak münazaradan galip çıkacağını sandı. Ama izleyici yutmadı. Başkent adına hazin bir manzaraydı...

Haberin Devamı

Hrant görmüştü
Ermeni gazeteci Hrank Dink, cinayete kurban gitmeden kısa süre önce, 15 Nisan 2006 tarihinde Malatyalı İşadamları Derneği’nde yaptığı konuşmada diyor ki:
“Geçmişte İngilizlerin, Fransızların, Rusların, Almanların şu topraklar üzerinde oynadıkları rol neyse, bugün aynen tekrarlanıyor. Geçmişte Ermeni halkı onlara güvendi, kendilerini Osmanlı’nın zulmünden kurtaracak sandı. Ama yanıldılar. Çünkü onlar geldiler, kendi işlerini, kendi hesaplarını yaptılar. Çekilip gittiler ve burada kardeşi kardeşle kan içerisinde bıraktılar. Ve bugün Kürtlerin yaşadığı aynı şey.”
Hrant Dink oyunu görmüştü... Kimileri görmezden geliyor...

Traktör hesabı
Tayyip Erdoğan son Bütçe konuşmasında köylünün durumunu ne denli iyileştirdiğini rakamlarla anlatayım derken verdiği rakamlarla köylüyü ne hale düşürdüğünü itiraf etti... İşte o itirafın tutanaklara yansıması:
“... Traktör satışlarına gelince; 2003’te 18 bin 600, 2004’te 34 bin 525, 2005’te 39 bin 571, 2006’da 42 bin 33...”
Görüldüğü gibi traktör satışları her yıl yükselmiş... Başbakan’a göre bu, köylünün alım gücünün, dolayısıyla refahındaki artışın önemli bir ölçüsü, göstergesi... Pekiii, 2006’da 42 bini geçen traktör satışları 2007 ve 2008’de ne mi olmuş? Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında onu da şöyle anlattı:
“... 2007’de 34 bin 926, 2008’de 23 bin 631.”
Yani... Traktör satışları 2007 ve 2008’de fena halde düşmüş...
Başbakan’da bir başka inci:
“Bakın, göreve geldiğimizde yüzde 10.3 işsizlik vardı, şu anda Türkiye’de yine 10.3 işsizlik var.”
Beyefendinin iktidara gelmesinden bu yana 6 yıl geçmiş... Kendi ifadesiyle, bu 6 yıl içinde 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılamamışları yapmış, başarılamamışları başarmış... Ama işsizliğe gelince, bir arpa boyu bile yol alamamış. Binde bir oranında dahi iyileşme sağlayamamış... Ama yine de bunu bir başarı gibi gösteriyor... “Daha kötü hale getirmedim ya...” diye övünüyor.
Böylesi az görülmüştür...

Haberin Devamı

GEOMETRİ?ÇALIŞALIM
Başbakan Erdoğan, ‘Kriz teğet geçer’ dedimse ıska geçer demek istemedim, elbet zarar verecektir, dedi Bütçe konuşmasında... Meclise adeta ders verdi.. Dedi ki:
“Bunu size ezberlettiğim için de mutluyum. Burada geometrik bir ders almanız lazım. Teğet geçmek de bir dokundurmaktır. Bir zarar verecektir...”
Aslen fizik hocası olan Muharrem İnce aradı:
“Teğet geçmek geometride bir çizginin tek bir noktaya değmesidir, dedi, zarar söz konusu değildir. Günlük hayatta da teğet geçmek zaten değmeden geçmek anlamında kullanılır...”