Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Liseler barut fıçısına dönmüş... İstanbul Erkek Lisesi kıvılcımı çakınca birbiri peşinden patladılar... Baskı ve kötü yönetimden yakınan liselere, yurdun dört bir yanından 360’ın üzerinde lise destek verdi.
Eğitimci Maksut Balmuk hatırlattı...
“Türkiye’ nin en ücra köşesindeki bir okula (ilkokul, ortaokul, lise fark etmez) müdür olmak için en az 3 yıl müdür yardımcısı olarak çalışmak gerekiyor. Ve atamayı valilikler yapıyor. Fakat bir lise ‘Proje okulu’ ilan edilmişse Milli Eğitim Bakanı birikimi ve deneyimi olmayan bir şahsı bu okullara müdür atayabiliyor. Örneğin:
İstanbul Erkek ve Kabataş Lisesi’nin müdürleri Rum azınlık okulunda 6 ay müdür yardımcılığı yaptıktan sonra bu okullara müdür oldular. Müdür olacak isimleri yandaş vakıf ve dernekler belirliyor...”
Bu iktidarın gençlik politikası belli:
Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek...
Sorgulamayan, araştırmayan, düşünmeyen, bilime sırtını dönmüş, kim güçlüyse ona biat eden, koyun gibi kullar imal etmek...
Bakın Pertevniyal öğrencileri ne diyor:
“Ülkemizin aydınlık okulları, geleceğimiz; proje okulu kılıfına sokulup, yandaşların elinde ilkesellikten uzak birer ‘koyun’ yetiştirme kurumuna dönüştürülmekte. Bizler, bu ülkenin aydınlık öğrencileri olarak ayaktayız, bu gidişe ‘Dur’ diyoruz”
Sonuç; Çağdışı kafaların kendileri gibi bir nesil yetiştirme çabalarına lise öğrencileri teslim olmuyor. Her kuşun eti yenmiyor...

Haberin Devamı

KIRMIZI

Eski dilde “Tebaspus” diye bir sözcük vardır.. Anlamı; “Kendini aşağılatarak beğendirmeye çalışmak” diye özetlenebilir. Türkiye’nin daha dün soykırım yasası çıkarmış Almanya’ya İncirlik üssünde alan açması bir tebaspus örneğidir. Kendini aşağılamaktır.
Kırmızı çizgi dediniz... PYD/YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz dediniz. ABD sizi uyuttu. Veya siz uyumuş gibi yaptınız. YPG’nin ABD nezaretinde Menbic’e girmesine göz yumdunuz. Çünkü bütün politikalarınız iflas etti. Uçak uçuramaz hale geldiniz. ABD ve Almanya’nın IŞİD’le savaşır gibi yaparak Kürt devleti kurmaya çalıştığını biliyor ama hayır diyemiyorsunuz. Çünkü koltuğunuzun ipleri onların elinde.
Ve sizin hiçbir gücünüz yok.

Haberin Devamı

“Falanca imam hatip lisesi, fen lisesine çevrildi” haberini duyduğumuz gün İslamiyetin makus talihi tersine dönecektir.
***
Türkiye “Kendi kendini doyuran ülke” konumundan, iktidardakileri anca doyuran ülke konumuna düştü…

Akif Kökçe

PATAT

Patates üreticileri bu yıl zorda... İzmir Ödemişli üreticiler de ilçeyi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’na dert yanınca. Bir çözüm düşünüldü. İzmir Belediyesi Ödemişli üreticiden 1350 ton patates almayı kararlaştırdı... Belediye alacağı patatesleri ne mi yapacak? 10’ar kilogramlık paketler halinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacak.
Belediyenin bir başka tarım atağı... Aliağa ve Bergama’daki kıraç topraklarda yetişen ve hiçbir ekonomik değeri olmayan binlerce menengiç (çitlenbik) ağacını aşılama yöntemiyle antep fıstığı ağacına dönüştürecek. 2-3 yıl içinde her bir ağaçtan yılda 25 - 50 kilo ürün elde edilecek.
Belediyeler bu işleri de yapabiliyor. Diğerlerinin ilgisine...

Haberin Devamı

IŞİD’in sesi oldu!

TRT - 1’de yayınlanan, “Ramazan Sevinci” programında Prof. Mustafa Aşkar bu ülkenin insanlarına hakaret etti:
- Namaz kılmayan hayvandır, dedi.
Bu sözlerden sonra programın sunucusu hiçbir şey olmamış gibi programa devam etti.
Üç yıl önce yine “Ramazan Sevinci” programında “Hamile kadınlar sokağa çıkmasın, bu terbiyesizliktir” diyen Tuğrul İnançer hâlâ TRT’de yayınlanan programların vazgeçilmez konuğu. Haber Sen Sendikası yaptığı açıklamada diyor ki:
“IŞİD’in Suriye’de, Irak’ta yaptığı, Türkiye’de TRT’nin kanallarında yapılıyor.
Bunlar münferit olaylar değildir. Canlı yayın kazaları da değildir.
Bu konuklar, TRT yönetiminin bilinçli tercihleridir. Eğer böyle olmasaydı, adı Ramazan Sevinci olan bir programda bu sözlerden sonra özür dilenirdi.”
Bu kendinden geçmiş öğretim üyesi hakkında iktidar partisi ne diyor?
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün soru üzerine söylediği:
“Suç konusu gerekiyorsa gerekli soruşturmalar savcılık tarafında yapılır.
Cezayı gerektiren eylem takdirini biz yapamayız. Yargı süreci başlamıştır muhtemelen bilemiyorum. Şahsi görüşümüz ise izninizle o konuyu pas geçmek istiyorum”
Nurettin Canikli neredeyse “Biz o görüşleri destekliyoruz” diyecek ama dili varmamış...
Mustafa Aşkar adlı bu profesör ayrıca üniversitede ders veriyor, öğrenci eğitiyor.
Gençlik kimlere emanet!