Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Siirt’te yaşayan Berzan Boti adlı Kürt yurttaş, “yalnızca özür yetmez” diye düşünmüş. Ve köyünde sahip olduğu toprakların 1915 yılında Süryanilerden gaspedildiğini öğrendiğini bildirerek, bu toprağı, “Süryani soykırımının tanınması” için çalışan Seyfo Center’a bağışlamış.
Bu girişim Türkiye’yi soykırımcı ilan etme çabasındaki çevrelerde yeni bir heyecan yarattı. Nisan ayında İsveç’te aydınların da katılacağı geniş bir basın toplantısı yapılarak, bu toprak iade jesti ve Süryani soyk›rımı dile getirilecekmiş... Keldaniler ile Yezidiler de sıradaymış.
Batı ülkeleri Portekiz’i, İspanya’sı, İngiltere’si, Almanya’sı Fransa’sı, Hollanda’sı, Belçika’sı ile geçtiğimiz yüzyıllarda Afrika’nın, Çin’in, Asya’nın tozunu atmış. Tüm zenginliklerini yağmalamış. Halkları katletmiş. Köleleştirmiş. Bırakın geçmiş yüzyılları. Daha dün burnumuzun dibindeki Irak’ı ABD türlü yalanlarla işgal etti, kütüphanelerini, müzelerini yağmaladı, neredeyse haritadan sildi. Bunlar hiç söz konusu olmuyor. Tarihteki tüm sömürünün, katliamların, soykırımların üzerine sünger çekiliyor. Dünya tarihinde tek bir vahşi ve soykırımcı ülke varcasına... O geçmişi yıkıp yeni bir cumhuriyet kurmuş olsa da... Türkiye ve Türk halkı mahkûm edilmeye çalışılıyor. Batı bu işe para yatırıyor. Türkiye aleyhinde davacı üretiyor. İktidardaki AKP ulusal duyarlıktan yoksun bir parti, bu kuşatmaya karşı ciddi bir mücadele vermiyor. Sıkışıyoruz...

Haberin Devamı

Soru: Başbakan Erdoğan oğlunun kuyumculuğu konusunda neden suskun?
Yanıt: “Böyle durumlarda söz gümüşse sükut altındır” diye düşündüğü için olabilir...
Haldun Ertem

Fenerbahçe “Futbol Para Ligi’nde 19. kulüp olmuş.
Paraları işe yaramayan adamlara yatırdıktan sonra neye yarar...
Ahmet Nedim


“VAHİM İTİRAF"
Zaman gazetesi, Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un sözlerini “Skandal sözler doğrulandı”, Star Gazetesi “Vahim itiraf” başlığıyla verdi. Ne demişti Mukaddes Hanım? :
“Şimdi bu Zekeriya Öz 13. Mahkeme’de. İtirazlarımızı bunlar kapıyor. 12. ve 14. mahkemeler bizdenmiş...”
Mukaddes Hanım, sözlerinin saptırıldığını söyleyedursun... Yandaş basın ona kulak asmıyor. Sözlerine bakarak 12. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerinin kararlarına gölge düşürmeye çalışıyor. Peki, Mukaddes Hanımın saptamaları doğruysa 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarına da gölge düşmüyor mu? Buna ne buyurulur?

Haberin Devamı

TETİK KURUL..
Etik Kurul adında Başbakanlığa bağlı bir birim var. Kamu görevlilerinin etiğe aykırı davranış ve eylemlerini denetliyor...
Bu Etik Kurul, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın marifetleri konusunda hiç hareketlenmedi.
Kurul ne zaman mı hareketleniyor? CHP’li Atilla Kart örnek veriyor:
“Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP’den Belediye Başkanlığı yaparken hakkındaki hiçbir iddiayı tahkik etmeyen Etik Kurul, adı geçen MHP adayı olduktan sonra ‘eşinin üstüne arazi kapatıp, imar rantı sağladığı gerekçesiyle’ inceleme başlatmıştır.”
Etik Kurul anlaşılan bizatihi etikten yoksun, AKP’nin tetikçiliğini yapan bir kurul...

İmzalar kimin?
Nihayet mutlu son! Bu sütunda üç gündür yazdığımız Eyüp’teki rant macerası, arazinin Futbol Federasyonu’na bağışlanmasıyla son buldu. Hürriyet’in dünkü manşetinden öğrendik ki... Cihan Kamer ile Hasan Doğan’ın varisleri, tartışmalı araziyi geçen çarşamba günü Federasyon’a bağışlamışlar...
Yola nereden çıkmıştık... Kemal Kılıçdaroğlu’nun:
- Kuyumcu Cihan Kamer yalnız Başbakan’a değil Kadir Topbaş’a da çok yakın, sözlerinden...
Peşinden olayın uçları ortaya çıktı...
Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı, Atasay’ın sahibi Cihan Kamer ve eski Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan 2004’te Eyüp’te 5243 metrekare yeşil alanı satın almışlar, İstanbul Anakent Belediyesi bir plan tadiliyle araziye iş merkezi yapım izni vermiş... Bitişikteki gecekondu arazisi de Eyüp Belediyesi’nce yeşil alan ilan edilmiş... Buradaki mal sahipleri paniğe kapılıp arazilerini yok pahasına Cihan Kamer ve ortaklarına satmış. Cihan Kamer ve Kadir Topbaş, arazinin Federasyon’a bağışlanmasıyla şimşekleri üzerlerinden attılar... Ya da öyle sanıyorlar... Kadir Topbaş diyor ki:
- Benim bu işle ne alakam var? Bizi ilgilendiren, ben bir belediye başkanı olarak birilerine imkân veriyor muyum, vermiyor muyum?
Kadir Topbaş’a soruyoruz:
“5 bin 243 metrekare yeşil alanın plan tadili önerisinin Anakent Belediye Meclisi’ne havalesindeki imza kimin? Kararın onay metnindeki imza kimin? Bizdeki metinlerde her iki imza da size ait görünüyor. Yoksa bu imzalar sahte mi?”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu tesisi
Başbakan’ın oğlunun ortağı Cihan Kamer ile ortağı Hasan Doğan’ın varisleri, Eyüp’te edindikleri 5 bin 243 metrekare arsayı alelacele Futbol Federasyonu’na neden bağışladılar? Çünkü Kemal K››çdaroğlu, bu arsanın Kadir Topbaş’ın desteğiyle değerlendiğini açıklayacaktı da ondan...
Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş ne diyorlardı Kemal Kılıçdaroğlu için?
- Projesi yok, belediyecilikten anlamaz...
Oysa ne oldu? Kılıçdaroğlu daha belediye başkanı olmadan Futbol Federasyonu’na koskoca arazi kazandırdı. Üzerine spor tesisi yapılacak.
İte size başarılı belediyecilik örneği...