Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçenlerde Bursa’da Çerkez topluluğuna hitaben konuşurken gündeme bir inci daha damlattı ve “Çerkez Ethem hain değildi” dedi. Konuyla ilgili kitap yazmış olan Zeki Sarıhan diyor ki:
“Ethem Bey, Kurtuluş Savaşı’nın ilk evresinde büyük hizmetler görmüşken, belgeler sonradan bu davaya ihanet ettiğini gösteriyor.
Ethem beş büyük yanlış yaptı. Birincisi, Mustafa Kemal Paşa ile kazanamayacağı bir liderlik yarışına girmesidir. Eğer Kurtuluş Savaşı ordusuna Ethem kumanda etseydi savaşın seyri bambaşka olur ve kazanılması büyük bir riske girerdi. Çünkü o, düzenli bir orduya komuta edecek siyasi ve askeri birikimden yoksundu. İkincisi, komutasındaki Kuvayı Seyyare’yi Batı Cephesi emrine vermemesi, yani İsmet Bey’den emir almayı reddetmesidir. Üçüncüsü, savaşı kaybedince kendisine yapılan öneriyi geri çevirerek herhangi bir yerde oturmayı reddetmesidir. Dördüncüsü Yunanlılara teslim olmasıdır. Beşincisi, TBMM ve Türk orduları aleyhine faaliyetlerde bulunmasıdır...”
Yunan uçakları İkinci İnönü Savaşı’nda Türk mevzilerine “Kuvayi Milliye Umum Kumandanı Ethem” imzalı “Ey Türk zabitan ve efradı; Yunanlılar kendilerine teslim olanlara ve ellerine düşenlere iyi bakıyorlar...” diye başlayan bildiriler atıyor. Bülent Arınç işte bu zaafı savunuyor.

Haberin Devamı

Dilinizi arılar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 5 Şubat 2013 tarihinde İngiltere’de Avam Kamarası’nda konuşurken şöyle diyor:
“Herkes anadilini öğrenmeli. Anadili yasağının kalkması için ilk teklifi veren de biziz. Ama anadilinde eğitim toplumu böler.”
Aynı Kılıçdaroğlu 5 Eylül 2014:
“Şimdi anadilde eğitim konusunda yeni bir süreç başlatacağız. O da şudur: Çocuğun üstün yararını dikkate alarak bu konuyu yeniden ele alıp irdeleyeceğiz.”
Kılıçdaroğlu’ndan 19 Eylül 2014 Milliyet’e demeç:
“Anadilde eğitim konusunda raporlar çıkarıyoruz ve yakın zamanda bu konuda bir çalıştay yapacağız...”
Aradan iki ay geçiyor... Çalıştay falan yok... CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu üç gün önce Bugün televizyonunda eşit yurttaşlığı savunuyor. Kendisine soruluyor:
- Anadilde eğitim eşit yurttaşlığın gereği midir?
- Tabii ki... Eşit yurttaşlık, anadilde eğitim bu ülkeyi bölmez.
Anadilde eğitim 19 ay önce ülkeyi neden bölüyordu da şimdi neden bölmüyor?
Kılıçzade Kemal Bey yetim hakkı için bu soruyu cevaplamalı...

Haberin Devamı

1984

1984 yılından bu yana bir PKK terörü yaşandı. Devlet ile teröristlerin çatışması sırasında binlerce sivil de öldürüldü. Bu olayı ne tartışan var, ne özür isteyen.
Sivil PKK’lılar her gece televizyonlarda devleti suçluyor. Hak istiyor. Yakında devletin PKK’dan özür dilemesi gündeme gelecek. Bunda sıkıntı yok.
Sıkıntı Dersim’de... Olayların yaşayan tanığı pek yoksa da herkes birebir yaşamışçasına duygulu satırlar, mesajlar üretiyor. İsyancıları bir kenara bırakıp devleti suçluyor. Bunca zamandır akılları neredeydi derseniz. Zamanın önemi yok. Önemli olan getirisi... “Cumhuriyet’in temelinden bir taş da sen sök kampanyası” bugünlerde iyi prim yapıyor.

Suriyeli muhalifler için ‘eğit-donat’ çalışması başlıyormuş!
Darısı yoksulluktan okula ayakkabısız giden Türk çocuklarının başına...
Akif Kökçe

Haberin Devamı

ERİT

Öğrenci kızımız yaklaşık bir yıl önce Keşan mitingi sırasında Tayyip Erdoğan’dan imam hatip lisesi için daha uygun bir bina yapılmasını rica etmiş. Bu ricası yerine getirilmiş. Keşan’da imam hatip lisesi inşaatına başlanıyormuş. Tayyip Erdoğan geçenlerde genç kızla aralarında geçen diyaloğu anlattı. Genç kız ilgi odağı oldu. Bu arada gazeteciler genç kızın sosyal medya hesabına koyduğu bir fotoğrafı aktardılar. Fotoğrafta bir Atatürk büstü ve yanında şu ibare görülüyor:
“Doğ ey güneş, erit taştan adamı”
Fotoğraf, imam hatip okullarında neler öğretildiği konusunda da fikir veriyor...
Muasır medeniyet seviyesine bu müfredatla ulaşacağız demek...