Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni komedimizin adı Musul yahut Beşika...

Son haberlere göre 30 tank, 150 zırhlı araç ve 400 komando ile 62 km yol kat etmiş, Beşika’ya intikal etmişiz. Ne işimiz varmış orada? Kimine göre takviye, kimine göre yeni bir üs kuracağız...

Sen Rus uçağı hava sahamızı 17 saniye işgal etti diye aşağı indir.

Peşinden zırhlı birliklerle komşu ülkeye gir...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

- Irak Savunma Bakanı askerleri eğitmemizi istedi, Musul Valisi’nden de davet aldık, diyor ama...

Irak BaşbakanıHaydar El Abadi ise bizim ne haberimiz ne iznimiz var, 48 saat içinde askerlerinizi geri çekin, diye ültimatom veriyor.

Haberin Devamı

Irak, Rusya’dan müdahale isteyebileceklerini bile açıkladı. İran tepkili. ABD destek vermiyor. Eski Musul Konsolosu CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz diyor ki:

“Velev ki kara harekâtıyla Musul IŞİD’den temizlendi. Türkiye’nin ikinci adımı ne? Orayı kim kontrol edecek? Bu bölge Kürt Bölgesel Yönetimi’ne geçecekse bu operasyonun bizim için anlamı ne?”

Hemen her gün PKK’ya şehit veriyoruz. Ama Irak’a PKK’yı Kandil’den tasfiye için gitmiyoruz. Ne için gidiyoruz? IŞİD’in tasfiyesi ve Barzani ile PKK’nın elinin rahatlaması için...

Bu arada Irak’ın verdiği 48 saatlik süre sona erdiğinde iki Irak uçağı gelip birliklerimizi bombalarsa ne olacak?

Rus uçağını düşürürken bir adım sonrasını hesaplamayanların bunu da hesaplamış olduklarını sanmıyoruz. Yeni bir belayı sardık başımıza...

Bakalım ne demiş!

Yaşar Nuri Öztürk diyor ki;

“Müslümanların perişan olduğu ülkeler: Filistin, Afganistan, Libya, Irak, Yemen, Suriye.

Müslümanların mutsuz olduğu ülkeler: Cezayir, Mısır, Fas, Tunus, İran, Pakistan, Özbekistan, Türkistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan.

Müslümanların mutlu olduğu ülkeler: Avustralya, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre, Amerika, Norveç, Hollanda, Danimarka.

Yani Müslümanlar, Müslüman ülkelerin tümünde perişan veya mutsuz, Müslüman olmayan ülkelerin tümünde mutlu ve keyifli.

Türkiye, Müslüman dünyada bir istisna idi. Neden? Petrolü, parası olduğundan mı? Hayır! tam aksine, petrol ve para, o mutsuz Müslüman ülkelerin elinde. Türkiye, Atatürk ışığı ve Cumhuriyet devrimlerinin getirdiği aydınlık ve akılcılık sayesinde farklı idi. Batı bunu gördü ve Atatürk’e düşmanlığı din sanan alçak ve aptalları yanına alıp Cumhuriyet’in ve Atatürk devrimlerinin altını oyarak Türkiye’yi bir istisna olmaktan çıkardı. Şimdi Türkiye’yi de en azından‘mutsuz’ ülkeler arasına koymamız gerekiyor. Böyle giderse bir süre sonra Türkiye ‘perişan’ ülkeler listesine girecektir.”

Haberin Devamı

(Kaynak: Yaşar Nuri Öztürk, Din Maskeli Allah Düşmanlığı Şirk... s, 12-13)

YEMİN

HDP Van milletvekili Adem Geveri, milletvekili yemini hakkında konuşuyor:

“Orada meşru olmayan bir yemin söz konusu, biz ona ‘Kemalizm’ andı diyoruz. Biz bu Kemalizm andını kabul etmiyoruz. Mecburen ve düz metin olarak okuyoruz. İnanmıyoruz. Bundan önce de belirttik. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz. İlk yasal düzenlemede de öncelikli talebimiz faşizan, tekçi, inkârcı, İslami ve insani hukuka bağdaşmayan Kemalizm andını ortadan kaldırmaktır”.

Haberin Devamı

Kemalist andı kabul etmiyorlarmış. O zaman neden Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bu parlamentoya milletvekili oldunuz? Neden üzerindeAtatürk resmi bulunan paraları maaş olarak cebinize atarken o Kemalist banknotlardan hiç rahatsız olmuyorsunuz?

Nedense... Yabancıların Türkçeyi düzgün konuşmaması “şirinlik”,

Türklerin yabancı dili düzgün konuşmaması “cehalet” sayılıyor!

Akif Kökçe

HOCA

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün“Şifa Ayetleri” kitabında, cinsel yetersizlik için dini çözümler sıralanıyor... Cumhuriyet’in haberine göre, bunlar arasında “Allah’ın ismini söyleyerek cinsel organa üfleyin” ifadesi de yer alıyor...

Önerilen tertipler şöyle:

1. Tertip: Bakara suresinin 260. ayeti kerimesinin bir kısmı suya okunur. Sudan biraz alınıp tenasül uzvuna serpilir. Ve suyun kalanı içilir.

2. Tertip: Tenasül uzvunun zayıflığının giderilmesi için El-Adiyat suresi okunup uzva üflenir.

3. Tertip: Allah’ın Kayyum ismi zikredilerek uzva üflenir...

Deriz ki... Hem Diyanet İşleri hem Sağlık Bakanlığı bu tertipleri dünyaya duyurmalı, tüm erkeklerin istifadesine sunmalı!