Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, gazetecilerle yaptığı görüşmede özetle şunları söylüyor:
- ABD, Türk hükümetinin vatandaşlarını terörist saldırılara karşı koruma hakkını savunmaktadır.
- PKK’nın şiddet kampanyasına son vermesi ve silahları bırakması çağrısında bulunuyorum.
- Bundan sonra görüşmelere başlanabilir.
Büyükelçi PKK’nın terör örgütü olduğunu, Türk ordusunun bu örgütle silahlı mücadeleye girişmekte haklı olduğunu, PKK’nın silah bırakması gerektiğini vs. söylerken bizim TTB gibi sivil toplum örgütleri veya kimi CHP sözcülerinin ve aydınların önüne geçmiş. Çünkü onlar PKK ve terör sözlerini ağızlarına alamıyorlar. Ancak büyükelçilerin söyledikleri yeterli mi?
Sorumuza Onur Öymen şu yanıtı veriyor:
- PKK’nın şiddete son vermesini istemek yeterli değildir. Bence Türkiye’nin müttefiki olan ülkelerden beklenen PKK’ya kayıtsız şartsız teröre son vermesi ve PKK mensuplarının Türk adaletine teslim olması için çağrıda bulunmaktır.
- Müttefik ülkelerin ayrıca, Bağdat hükümetiyle Barzani’ye, bu örgütün Irak topraklarını terk etmesini sağlamaları için güçlü ve sonuç alıcı girişimlerde bulunmaları beklenir.
- Açılım sürecinin verdiği sonuç ortadayken Büyükelçi’nin yeniden görüşme masasına oturulması tavsiyesinde bulunması düşündürücüdür. Türkiye kendi meselelerini nasıl çözeceği yönünde kendi karar verecek durumdadır.

Haberin Devamı

Pandispanya
Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru’nun “Ben Böyle Gördüm” adlı kitabından alıntılar yapmıştı dün.
Ahmet Davutoğlu, 2013 Eylül’ünde, yani Dışişleri Bakanı iken Cumhurbaşkanı Gül’le birlikte BM toplantısı için New York’a gitmiş.
BM’de Gül’ün konuşma yapacağı gün Ahmet Davutoğlu, onu dinlemek yerine eşi ile birlikte gizlice Pensilvanya’ya gitmiş. Cumhurbaşkanı Gül, o ziyaretten çok sonradan haberdar olmuş ve kendisine haber verilmemesine çok kızmış.
Tarih nedir? 2013 Eylül’ü... Yani bundan 2.5 yıl öncesi...
Az sonra Fethullah Gülen’in terör örgütü kurduğu ve kendisinin de örgütün lideri olduğu ortaya çıkıyor! Bugünlerde o örgütle yakından uzaktan ilgisi olanlar terör örgütü mensubu diye evlerinden toplanıyor.
Fehmi Koru Pensilvanya’dayken, kendisine o eve gelip gidenlerin listesini vermişler.
Gerisini ondan dinleyelim:
“Kimler yoktu ki... Uğraması olağan karşılanacaklar yanında, ülkemizin önde gelen bütün işadamları, bazıları birkaç kez ve bazen kabul edilmek için birkaç gün beklemeyi de göze alarak Pensilvanya yollarına düşmüşlerdi.”
Evet... Laik Cumhuriyet’in bütün nimetlerinden yararlanan, her şeylerini Cumhuriyet’e borçlu olan işadamları (tabii aynı şekilde kimi gazeteciler, bürokratlar vs) ABD’ye koşup cemaat liderinin kapısında el öpme kuyruğuna giriyorlar. Memleketin şu insan dokusuna bakın...

Haberin Devamı

AİLE
Kemal Kılıçdaroğlu, kadınları küçük gören, hakaret eden biri değil. Aile Bakanı Ramazanoğlu için kullandığı “Önüne yatıyor” deyimini de “siper oluyor” anlamında söylediğine inanıyoruz. Arıza burada değil. Arıza Kılıçdaroğlu’nun deyimi eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’den kopya çekerek kullanmış olması. CHP Genel Başkanı’nın daha seviyeli sözlerden esinlenmesi gerekmez mi? Bu tartışmalar arasında Türkiye’de Ensar Vakfı gibi kaç vakıf bulunduğu, bunların hangi yasaya göre hareket ettiği, çocukların hangi koşullarda yetiştirildiği, bunları kimin denetlediği gibi sorular gündem dışı kaldı.
Tabii İranlı Babek Zencani’nin 8.5 milyar dolar rüşveti Türkiye’de kimlere dağıttığı da...

Haberin Devamı

İktidarın görevi
muhalefete “sapık” diye hakaret etmek değil,
bebeklere tecavüz eden sapıklarla yakalamak olmalı!
Akif Kökçe
* * *
Yandaş medyanın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaylım ateşini gören
45 çocuğa Kemal Kılıçdaroğlu tecavüz etti sanır.
Demet Chapul

ERGENE
Ergene Nehri’ne geçenlerde bir genç atlayarak intihar etti. Gelen dalgıçlar nehrin kirliliğinden ve içinde göz gözü görmediğinden aramayı reddettiler.
Ergene kirliliği yıllardır dillere destan. Her gelen hükümet temizleme sözü veriyor. Ama nehir hâlâ simsiyah akıyor.
Meclis’e bu hafta Ergene ile ilgili araştırma önergesi verildi. Üç muhalefet partisi destekledi. Ancak iktidar önergeyi reddetti.
Anlaşılan Ergene’nin kirliliğinden memnun ve mutlular.
Bu pazar günü (yarın) Lüleburgaz’da saat 14:00’te Ergene için büyük bir yürüyüş yapılıyor. Yürüyüşe tüm çevre dostları davetli...