Meriç Köyatası

Meriç Köyatası

merickoyatasi@hotmail.com

Tüm Yazıları


31. Uluslararası İstanbul Boat Show, 29 Eylül Cumartesi günü, Marintürk İstanbul City Port Pendik’te açılıyor. Ülkemizde marina bünyesinde denizde düzenlenen en büyük fuar olma özelliğine sahip fuarda, boyları 4 metreden 46 metreye kadar 280 tekne sergilenecek. Sergilenecek tekneler arasında Türkiye’de inşa edilen mega yatların yanı sıra, dünyaca bilinen markalar da yer alıyor. Denizde düzenlenen fuarların karaya göre en önemli avantajı, tekne almak isteyenlerin, test sürüşü yapma olanağının bulunması.
Fuarda konforlu ve yüksek fiyatlı teknelerin yanı sıra, denizle iç içe yaşamak ve denizciliğe yeni başlayacaklar için de çok sayıda alternatif bulunuyor. Bir kişinin ya da bir ailede iki kişinin birlikte kullanabileceği 8 metreden 18 metreye kadar çok sayıda yelkenli ve motor yatları da Boat Show’da incelemek mümkün olacak. Bunların fiyatları da 40 bin lira civarından başlıyor ve teknenin özelliklerine göre 1 milyon euro’ya kadar yükseliyor.
Borusan Marine’in Türkiye’de üretimine yeni başladığı ünlü Fransız Yat markası RHEA da ilk kez denizseverlerin karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

İSTEYENE 40 BİN LİRALIK MERAKLISINA 20 MİLYONLUK YAT

Cobra MS Infinity

600 marka sergilenecek
Boat Show’u düzenleyen NTSR Fuarcılık Grup Direktörü Esin Aslıhan’ın verdiği bilgiye göre, İstanbul Boat Show 150 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Fuarda 200’ün üzerinde firma, 600’ün üzerinde markayı sergileyecek. American Express Card sahipleri fuarı ücretsiz gezebilecek. Bu yıl fuarın süresi uzatıldığı için, geçtiğimiz yıllarda 60 bin olan ziyaretçi sayısının 80 bini bulması bekleniyor. Fuar 7 Ekim’e kadar saat 10 ile 19 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

En pahalı 5 tekne
Fuarda sergilenecek tekneler arasında en yüksek fiyatlı olanı 46 metre boyunda bir motor yelken...Cobra MS Infinity adlı tekne... Bodrum’da Cobra Yat tarafından dizayn ve inşa edilen bu mega yat iki tane 650 beygir gücündeki makine ile 12 mil seyir sürati sağlıyor. Uygun rüzgarda tam arma yelken seyrinde 11 mil sürati yakalayabiliyor. Teknenin salonu 80, ana kamara 45, VIP kamara 40, misafir kamaraları da 20 metrekare büyüklüğünde... Teknenin satış fiyatı 8 milyon 950 bin euro...
38 metre boyundaki motor yat My Dream On 8 milyon 250 bin euro, 36 metre boyundaki motor yelken Merlin 5.5 milyon euro, 28 metre boyundaki motor yat Sun Seeker 4 milyon 750 bin pound ve 36 metre boyunda motor yat Smyrnna da 4.5 milyon euro’dan satışa çıktı.

Haberin Devamı

Engel aşıldı...
Bu yıl fuarda en çok dikkat çekecek olan tekne, kuşkusuz engelli deniz severler için tasarlanan Oasis isimli motor yat. Ustaoğlu tersanesinde yapılan ve temmuz sonunda denize inen tekne 19 metre boyunda ve engelli insanlara yönelik altyapısıyla üretilen bir tekne. Engelli kullanıcı, Oasis isimli tekneye bir platform sayesinde sorunsuz şekilde binip, inebiliyor. Banyo ekipmanı, boyu ayarlanabilen aynalar gibi birçok özel detay bulunuyor. Kapılar standart yat kapıları gibi kanatlı değil, 75-80 santimetre eninde alüminyum panjur sistemiyle çalışıyor. Teknenin fiyatını fuarda öğreneceğiz.

En ucuz 5 tekne
Günübirlik deniz keyfini ve sportif balıkçılığın zevkini yaşamak için dizayn edilen tekneler, fuarın en ucuz tekneleri arasında yer alıyor. 6 metrelik Stingray 195, 23 bin dolar, 6.5 metre boyunda Darekco Texas 22 bin 400 euro, Bavaria’nın 7 metrelik yelkenlisi B One 23 bin euro, altı metrelik Elan 210, 20 bin euro, 6 metrelik air bot da 58 bin euro fiyatla uygun fiyatlı tekneler olarak göze çarpıyor.