Fenerbahçe lider dönüyor!

13 Kasım 2023

Sezona birbirinden gösterişli transferler yaparak giren Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde oturan oyuncuları arasında altyapıdan gelenler hariç orijini stoper ve sol bek olan tek bir futbolcu olmaması sanırım sarı lacivertlilerin ne kadar talihsiz bir süreçten geçtiğinin en bariz göstergesidir.

Bu durum geçen hafta oynanan Trabzonspor ve Ludogorets karşılaşmalarının kaybedilmelerinde belirleyici faktör olurken, maç öncesinde kağıt üzerinde Adana Demirspor’u çok zorlu bir deplasman haline de getiriyordu.

Adana Demirspor zaten kağıt üzerinde veya değil Süper Ligin şu an en kritik deplasmanları arasında yeralıyor.

Sırasıyla Beşiktaş ve Trabzonspor buradan çıkamadılar.

Aslında Adana Demirspor’un gücünün tam olarak anlaşılabilmesi için Fenerbahçe’nin tam kadro oynaması gerçekten çok da iyi olurdu.

Bu haliyle dahi Fenerbahçe’nin nispeten galibiyeti kaçıran takım olması da bir bakıma bize bir fikir verse de başa baş oynananan maçlarla değerlendirmeler çok daha kristalize haline geliyor.

Kuşkusuz

Yazının Devamı

Ertuğrul'u gören var mı?

5 Ağustos 2022

Kiev'e dramatik bir şekilde elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde zayıf rakibi Slovacko'yla karşı karşıya geldi. Sakatlık nedeniyle kadroda değişikliğe giden Jorge Jesus, kart cezalısı İsmail’in yerine Zacj’a, sakat İrfan Can’ın bölgesinde Emre Mor’a, Joshua King yerine de Lincoln'u sahaya sürdü.

Asıl sıkıntı kaledeydi. Berke'nin gidişiyle 2. kaleci sorunu yaşayan Fenerbahçe'de Altay'ın da sakatlanması büyük talihsizlik oldu. Ya Fenerbahçe, Kiev'i eleyip dün Graz'la karşılaşaydı? Şampiyonlar Ligi'ne bu kadar yaklaşmışken transfer politikasının yanlışlığının kurbanı olacaktı ama zaten Dinamo Kiev'i geçemedi.

Altay'ın yokluğunda kaleyi Ertuğrul'a teslim eden Jesus bile genç kaleciye bir kez bir dönüp bakmamıştır(!) Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, rakibine neredeyse tek bir pozisyon bile vermedi. Bu sezon ilk kez 11'de başlayan Emre Mor 17. dakikada perdeyi açan isim oldu. İlk yarının yıldızı olan Emre'ye 45. dakikada attığı harika frikik golüyle Lincoln eşlik etti.

İkinci yarının hemen başında 10 kişi kalan Çek temsilcisi, zaten bir

Yazının Devamı

Kadıköy’de bu iş biter!

21 Temmuz 2022

Jorge Jesus ilk sınavını Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Dinamo Kiev’e karşısında verdi ve Kadıköy’e avantajla dönüyor. Geldiği günden beri camiaya büyük umut ışığı olan Portekizli teknik adam, Başkan Ali Koç döneminde futbol branşında yaptığı en nokta atışı hamlelerden biri oldu.

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarının kurt hocası, elindeki en formda kadroyu sahaya sürdü. Sezon öncesi kampında birçok formasyon deneyen teknik adam, maçtan önceki tahminlere göre hücum hattında çok farklı isimleri tercih etti. Yeni transfer King’i ilk 11’e yazarken, orta sahayı kampın formda ismi genç yetenek İsmail ve yeni transfer Arao’ya teslim etti.

Maça kontrollü başlayan temsilcimiz, ilk 12 dakika, 2 serbest ve 2 korner ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak kaleyi bulamadı. Fenerbahçe’nin en net pozisyonu 14. dakikada Valencia’nın kafasıyla geldi ama kaleci % 100’lük vuruşu kurtardı. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon olduğu gibi, kanat bekleri ile hücumu bu sezonda

Yazının Devamı

90 dakikamızı geri verin

9 Mayıs 2022

Şampiyonun ve küme düşenlerin belli olduğu, sadece iki takımının isimlerinin büyüklüğü nedeniyle önem niteliği taşıyan derbi, futbolseverlerin hayatından 90 dakika çaldı. İki takım da defans hattında büyük eksiklerle başladı. Serdar Aziz, Kim Min Jae ve Szalai'nin eksikliğinde stoper hattını Novak ve Tisserand ile kurdu İsmail Kartal. Ev sahibi takımda ise Montero, Vida ve Rosier'in yokluğunda Valerien Ismael, sağda Kenan Karaman, stoperde ise Serdar Saatçı'yı kullandı.

Sezonun son derbisi, ligin sıralaması açısından bu kadar iddiasızken çok gergin başladı. Tribünlerden atılan yabancı maddeler, Fenerbahçe'ye karşı ciddi sertlikle maça başlayan Beşiktaş... Anlaşılmaz bir gerilim vardı. Buna rağmen Fenerbahçe maçın henüz 6. dakikasında Novak'ın ayağında 1-0 öne geçti. Golün santrası yapılıp saniyeler sonra bu kez de Beşiktaş penaltı kazandı ancak bu sezonun en çok eleştirilen ismi Michy Batshuayi, bu şansı değerlendiremedi.

Orta sahada kör dövüş şeklinde geçen karşılaşmada ilk yarıda Serdar Dursun'un kaleye vurup, yanında duran

Yazının Devamı

Durdurulamayan Fenerbahçe

30 Nisan 2022

Üst üste aldığı galibiyetlerle Süper Lig'in tartışmasız en iyi futbolunu sergileyen İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si 35. haftanın açılış maçında Gaziantep FK'yı sahasında konuk etti. Kim Min Jae, Crespo ve Osayi'nin yokluğunda Fenerbahçe'de ilk 11'e Nazım, Gustavo ve Tisserand döndü.

Ligin en sert baskısını yapan Gaziantep'e karşı Fenerbahçe müthiş bir pas oyunu ile karşılık verdi. Baskıyı çabuk kıran sarı lacivertliler Rossi'nin ayağından çok erken bir gol buldu. Geçtiğimiz haftalarda da Fenerbahçe, Göztepe'ye karşı bulduğu erken gol ile maçı adeta kafasında bitirmiş belki de son haftalardaki serisinin en kötü maçını oynamıştı. Bu maçta da Fenerbahçe, golden sonra oyunu rolantiye aldı. Erken gol bulmak Fenerbahçe'deki coşkuyu kaybetmeye neden oluyor.

Osayi ve Crespo'nun eksikliğini hisseden Fenerbahçe savunma olarak sağlam oyununu sürdürdü ama kanatlardan yeteri kadar destek alamadı. Neredeyse her maç 2-3 net pozisyona giren Mert Hakan-İrfan Can, Osayi'nin bindirmelerini aradı. İlk yarıda dikkat çeken bir

Yazının Devamı

‘Arda’yı 30 dakika izlemek artık yetmiyor’

17 Nisan 2022

Geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Galatasaray’ı ezici bir üstünlükle yenen Fenerbahçe, dün gece Yeni Malatyaspor’dan sonra ha düştü ha düşecek dediğimiz Göztepe’yi konuk etti.
İsmail Kartal, derbide cezalı duruma düşen İrfan Can Kahveci’nin yerine, ilk 11’e Pelkas’ı ekledi. Son 8 maçın 7’sini kazanan sarı-lacivertlilerde artık tribünler ne olursa olsun tam destek halinde… Her maç kapalı gişe...
Maça taraftarın gücünü de arkasına alarak müthiş bir baskıyla başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Serdar Aziz ile öne geçen golü korner atışından buldu. Golden sonra da baskısını sürdüren sarı-lacivertlilerin 2. golü 20. dakikada Miha Zajc’ın müthiş vuruşuyla buldu ama belki de haftanın golü diyeceğimiz bu pozisyon VAR’a takıldı ve ofsayt nedeniyle iptal edildi.
Sarı-lacivertlilerin baskısını yavaş yavaş kıran konuk ekip Göztepe oyuna ortak oldu. İlk yarıya harikaya başlayan Fenerbahçeli oyuncularının, ‘Ne de olsa kazanırız’ düşüncesi, oyunun

Yazının Devamı

Camp Nou mu Kadıköy mü?

11 Nisan 2022

İki takım da beklenen ilk 11’le sahadaydı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dev maçta sakatlıktan geri dönen Ferdi’yi sol bekte tercih etmişti. Geri kalan isimler ise son haftalarda kazanan kadronun bire bir aynıydı.

Son 6 yılda ezeli rakibini yenemeyen, hatta Kadıköy’de oynanan son 2 maçta da yenilen Fenerbahçe, taraflı tarafsız gecenin favorisiydi. Her zaman deriz ya, ‘derbinin favorisi’ olmaz diye. O söz bu derbi için geçerli değildi.

Maçın ilk düdüğü ile son haftaların ısıran, baskılı oyununu iyi bir şekilde sahaya yansıtan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren ezeli rakibini adeta boğdu. Sahada 11’e 11 bir oyun oynanıyordu ama sarı-lacivertlilerin taraftar gücü takıma itici güç olmuştu. 90 dakika boyunca da taraftar baskısını hissetti.

Galatasaray ise orta sahası tamamen teslim olmuş, sadece savunma hattında pas yaparak oyun kurmaya çalıştı. Son haftaların yıldızları Zajc, Crespo ve Mert Hakan üçlüsü konuk takıma ilk yarı hiç şans vermedi.

Fenerbahçe kariyeri kanat oyuncusu

Yazının Devamı

Özlenen ruh Kore’den geldi!

21 Mart 2022

Son haftalardaki çıkışını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, ligin fiziksel direnci en yüksek takımlarından biri olan Konyaspor’u ağırladı.

Alanyaspor maçının göre derbide kırmızı kart görüp cezası sona eren İrfan Can, Ozan Tufan’ın yerine ilk 11’deki yerini almıştı. İlk yarı kısmen üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, ciddi pozisyonlarda yakaladı. Sarı-lacivertliler, rakibe göre daha üstün bir oyun sergiledi gibi gözüktü ama hücumdaki etkisini, sezonun geri kalanındaki gibi gösteremedi.

Ancak her ne kadar oyunun ve topun hâkimi Fenerbahçe olsa da, bu sezon taraflı tarafsız herkesin alkışladığı Konyaspor, 36. dakikada ev sahibi ekibin ilk hatasını fırsata çevirdi ve 1-0 öne geçti. İlk yarıda hücumdaki etkisizliğin 1 numaralı sorumlusu Mesut Özil, ikili mücadelede, toplu hücumda, kilit pasta hiçbir aksiyonda yok. Zaten önümüzdeki hafta İsmail Kartal, Mesut Özil’in yerine ilk 11’e Mert Hakan’ı tercih edecektir.

Fenerbahçe’de ikinci yarı İsmail Kartal,

Yazının Devamı