Metin Uyar

Metin Uyar

metin.uyar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Emek Kocatürk Göncü Kozmetik Polikliniği’nde akne izleri, saç dökülmesi, yüz lekelenmeleri, yüzde matlaşma, ciltte sarkma ve kırışma gibi kozmetik sorunların tedavi edileceğini söylüyor

Bugüne kadar botoks, dolgu, kimyasal peeling, mezoterapi ve PRP gibi kozmetik işlemler özel kliniklerde sıkça başvurulan uygulamalardı. Bir ay önce ise ilk defa bir devlet hastanesinde tüm bu kozmetik işlemler uygulanmaya başlandı. Bu girişimin öncüsü olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Emek Kocatürk Göncü ile uygulamaların ayrıntılarını konuştuk.

-Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde muayene ettiğimiz hastalarımızın yaklaşık yüzde 30’u bize kozmetik sorunlarla başvurmaktaydı. Bu sorunlar arasında geçmeyen akne izleri, saç dökülmesi, yüz lekelenmeleri, yüzde matlaşma, kılcal damarlarda belirginleşme, ciltte sarkma ve kırışma en sık rastladıklarımızdı.

-Bugüne kadar kozmetik sorunlarla başvuran hastalarımızı özel kliniklere yönlendiriyorduk. Artık botoks, dolgu, kimyasal peeling, mezoterapi ve PRP gibi kozmetik işlemleri kliniğimizde uygulayabiliyoruz.

-Bir ay önce gerekli onayların ve malzemelerin tamamlanmasıyla kozmetik polikliniğimizi hizmete açtık. Buradaki hizmetler SGK tarafından karşılanmadığı halde özel kliniklerdeki uygulamalara kıyasla daha makul fiyatlarda uygulanıyor.

Belçika’dan bile talep var

-Fiyat avantajı nedeniyle kliniğimizi Diyarbakır’dan, hatta Belçika’dan bile arayanlar oldu. Kozmetik işlemlerin, hekimler tarafından uygulanması gereken tıbbi işlemler olarak kabul edilip kamuda önünün açılmasının en önemli getirilerinden biri de olası güvenlik risklerinin en aza indirilecek olması.

-Kullanılan ürünler ciddi bir kalite kontrol aşamasından sonra hastaneye alınabiliyor. İşlemlerde taze ürünler kullanılıyor. İşlemlere bağlı herhangi bir yan etki oluştuğunda hastalar başvurulabilecekleri güvenilir bir merci bulabiliyor. İşlemlerin tümü hekimler tarafından yapılıyor.

Devlet kozmetik sorunlara da el attı


SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER

-Akne izi olanlara kliniğimizde kimyasal peeling uygulamaları ile cilt soydurma işlemi yapılır. Bu işlem ortalama 4-6 seans tekrarlanır, seanslar arasında 2-3 hafta zaman bırakılır. Akne izlerinde mikro iğneleme uygulaması da yapılabilir.

Cildini gençleştirmek isteyenlere botoks

-Kazayağı kırışıklıkları, kaş arası çizgileri ve alın çizgileri olanlarda tercih ettiğimiz yöntem botulinum toksin (botoks) uygulamasıdır. Botoks uygulaması 10-15 dakika kadar sürer, etkisi bir hafta sonra ortaya çıkar ve ortalama 4-6 ay
sonra tekrar uygulanır.

-Yüzünde sarkmalar, gözaltı çökmeleri, dudak üstü kırışıklıkları ve hacim kaybı olanlar için dolgu uygulamalarını tercih ediyoruz. Dolgu maddeleri cildimizin en temel gençlik iksiri olan hyaluronik asidi içerir. Ortalama yarım saat içerisinde uygulanır. Uygulamanın etkinliği bir sene kadar sürer.

Cilt lekelerini açmak ve saç dökülmelerini azaltmak mümkün

-Cilt lekelerini açmak için roller ile leke açıcı solüsyonlar uygulanır. Uygulama 4-6 seans tekrarlanır, seanslar arasında 2-3 hafta zaman bırakılır. Ayrıca cilt lekeleri için yüzeysel kimyasal peelingler de yapılır. Güneşten korunmanın cilt lekesi tedavisinin temeli olduğu unutulmamalıdır.

-Saç dökülme sorunuyla başvuran hastalarımıza medikal tedavinin yanı sıra PRP ya da saç mezoterapisi uygulamaları yapılmaktadır. Saç mezoterapisinde saç için gerekli olan biotin, B12 gibi vitaminler ve çinko, bakır gibi minerallerden oluşan kokteyl saç dibine ince iğnelerle uygulanır. Saç dökülmelerini azaltan bu uygulama haftada bir dört seansı takiben, iki haftada bir dört seans ve sonra aylık uygulamalar şeklindedir.

Daha geç yaşlanmak isteyenlere PRP ve mezolift uygulaması

-Cildinde matlaşma ve elastikiyet kaybı problemi olanlar için PRP (trombositten zengin plazma) işlemi uyguluyoruz. PRP kişinin kendi kanının alınması ve kandan ayrıştırılan büyüme faktörlerinin
cilde enjekte edilmesidir.

- Cilde vitamin kokteyllerinin uygulanması olan mezolift kollajeni uyararak cilt yaşlanmasını geciktirir. Bu işlemler 4-6 seans tekrarlanır, seanslar arasında 2-3 hafta bırakılır.