Metin Uyar

Metin Uyar

metin.uyar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Erkeklerin çoğu yaptırdıkları estetiği gizliyor”
Sanat dünyasındaki insanlar önce fizikleriyle gündeme geliyorlar” diyen Reyhan Karaca her yeni albümünden önce mutlaka görünümünde bir yeniliğe gittiğini söylüyor. Yüzüne vitamin iğneleri ve termaj yaptırdığını söyleyen Karaca “İnsanlar bu uygulamaları 40 yaşından sonra yaptırmayı daha doğru zannediyorlar ama genç yaşta bazı önlemler alınırsa cilt kendini çok çabuk bırakmamış oluyor” diyor.
Ayağındaki sakatlık nedeniyle uzun süre yatakta kalan ve kortizon kullanan, bu yüzden de çok kilo aldığını belirten şarkıcı fazla kilolarından en kısa zamanda pilates ve Temel Reis Diyeti ile kurtulacağı konusunda da iddialı konuşuyor.

Sizi her yeni çalışmanızdan önce “gençleşmiş” ya da değişmiş olarak görüyoruz. Özel neler yapıyorsunuz?

Biz sanatçılar dış görünümümüze çok önem veriyoruz. Öyle olmak da zorundayız
çünkü sanat dünyasındaki insanlar öncelikle fizikleriyle gündeme geliyorlar. Bu nedenle
her albümden önce dış görünüşümüzle ilgili muhakkak bir şeyler yaptırırız.

Haberin Devamı

“Erkeklerin çoğu yaptırdıkları estetiği gizliyor”

Fotoğraflar: SELİN ARUTAN

“Ufak bir dokunuşla mutsuz insandan gülen insana...”

Şimdiye kadar neler yaptırdınız?

Medikal estetik konusunda güvendiğim bir doktordan danışmanlık alıyorum. Dudak kenarları aşağıya doğru indiği anda insan bütün mutsuzluğunu ele verir. Aslında çok mutlu da olabilirsiniz ama dudak kenarlarınız öyledir ve mutsuz sanılırsınız. İşte o noktada, ufacık bir dokunuşla mutsuz bir insan görüntüsünden çıkıp gülen bir insan olabiliyorsunuz.

Medikal estetik diyerek kastettiğiniz sadece bu herhalde?

Ben ayda bir gider cilt kontrollerimi yaptırırım. Onlar gerekli işlemleri belirler ve yaparlar. En son, vitamin iğneleri ile yüzümün eksiklikleri takviye edildi. Bu yöntemle ihtiyacınıza göre C vitamini,
B vitamini, çinko gibi vitamin ve mineraller, antioksidan maddeler yüzünüze enjekte ediliyor.

“Angelina Jolie olamayacağımı bilerek doktora gittim”

Vitamin iğnesinden sonra nasıl bir değişim hissettiniz?

Yüzüme bir canlılık ve dirilik geldi. Ayrıca çok uzun bir süre nemlendirici kullanma ihtiyacı hissetmedim. Cildim makyajı çok daha rahat kabul eder hale geldi. Zaten sadece vitamin iğnesi yaptırmıyorsun, yanına termaj da yaptırıyorsun ve oldukça farklı bir görüntü elde ediyorsun. Termaja “cilt ütüsü” de diyorlar. Bunun sebebi termajdan sonra ciltte bir gerginlik, canlılık ve parlaklık oluşuyor. 1.5-2 saat süren tek seanslık bir işlem,
1.5 senede bir tekrarlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Estetikte herkesin birbirine benzemesi olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir dönem aynı tornadan çıkmış gibi herkes birbirine benziyordu ve insanlar suratlarında maskeler varmış gibi ifadesizdi. Ama yeni teknikler ile artık çok başarılı estetikler de yapılıyor.

Estetiğin de rol modelleri var mı?

Bir zamanlar herkes Brooke Shields’e benzemek için gider estetik olurdu. Şimdi de Angelina Jolie dudakları ve Jennifer Lopez kalçaları var. Herkes onlar gibi olunca da, herkes birbirine benziyor. Ama her insana da koca dudaklar, kocaman bir kalça yakışmıyor. İnsanın kendisini bilmesi lazım, ben bir Angelina Jolie olamam ve bunu bilerek doktora gittim.

Haberin Devamı

Erkekler ve estetik konusunda ne düşünüyorsunuz?

Erkeklerin daha çok estetik yaptırdıklarını düşünüyorum. Ama bunu ölçemezsiniz çünkü erkekler saklarlar ama kadınlar saklamazlar. Sokakta dolaşan bir sürü insanda estetik var. İnanın bana, özellikle medyadaki erkeklerin birçoğunda estetik var.

“Hedefim 56 kiloya düşmek”

Bir dönem “Temel Reis diyeti” uyguladınız, şu anda bir diyetiniz var mı?

Temel Reis diyeti sebze ağırlıklı bir diyetti. O diyetle 1.5 ayda altı kilo vermiştim. Tabii detoks ve spor da yapmıştım. Sonra ayağımda tendon iltihaplanması oluştu. Uzun bir süre ayağımın üzerine basamadım, bir de kortizon almak zorunda kaldım. O sırada epey kilo aldım ama sabrım kalmadı, tekrar Temel Reis diyetine ve pilatese başlayacağım. Hedefimden yaklaşık 10 kilo uzaktayım, hedefim 56 kiloya düşmek.

Ne yeniyor bu diyette?

Kalkınca, ılık su, sabahları sütlü yulaf, öğlen ızgara et, akşam haşlanmış ıspanak.