Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Uzun yıllardan sonra Göztepe’nin İzmir’in Süper Lig hasretini gidermesi hepimizi çok mutlu etti. Göztepe’nin başarısında uluslararası alanda başarılara imza atan işadamı Mehmet Sepil ile birlikte gelen profesyonel bir çalışma anlayışı yatıyor. Sepil, Göztepe’ye ilk günden hedefler koyarak ve bu hedeflerin başarılması için bir strateji doğrultusunda çalışarak bu güzelliği İzmirlilere yaşattı. Göztepe’nin başarısını, biraz fazla iddialı gelecek ama, İzmir’in ikinci kurtuluşu olarak değerlen-diriyorum. İzmir son 7 yıldır Süper Lig’de temsil edilmediği gibi, var olan statlarını da kullanamaz hale geldi. Özellikle son 7 yılda İzmir’de başta iş dünyasında olmak üzere büyük bir moralsizlik ve hayal kırıklığı hâkimdi. Göztepe’nin başarısı öncelikle bu moralsizliği ve düş kırıklıklarını sona erdirdi. Başta iş dünyası olarak tüm İzmirliler artık geleceğe daha umutla bakıyor. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil de zafer sonrası yaptığı açıklamada, “Yıllarca süren özlem bitti ama bizim işimiz daha bitmedi. Ara hedefimizi tutturduk ama hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak ve Avrupa arenasında da başarılı olmak. Hayallerimizi tek tek gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bu hedeflere ulaşılması için başta İzmir iş dünyası olmak üzere tüm İzmirlilerin Göztepe’yle birlikte bütün kulüplere destek olması gerekiyor. Sadece final maçlarına o takımın formasını giyerek gidip, sosyal medyada boy göstermekle de destek olunmaz.

Profesyonel bakış

2015 yılında Amatör Lig’le başlayan zorlu yolculukta Bornova Beckerspor’u İzmir’in tek temsilcisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkaran Başkan Volkan Kebir de bu başarıların devamı için bütün İzmirlilerden destek istediğini ifade etmiş. Bütün bunlar içinde öncelikle futbol kulüplerinin, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman’ın ifade ettiği gibi kurumsallaşması gerekiyor. Kulüplerin, başkanların vizyonları çerçevesinde kısa süreli başarılar yerine, kendine sürekli gelir getiren yapıların oluştuğu, profesyonel bir bakış açısıyla yönetilmesi şart. Dünyada bunun örnekleri çok. Umarım, Göztepe’nin başarısı bunların İzmir’de hayata geçmesine vesile olur.

Haberin Devamı

Uyaroğlu’nun başarısı

Server Uyaroğlu, 76 yıllık mazisi olan Kültürpark Tenis Kulübü’nün ilk kadın başkanı oldu. Geçen yıl göreve geldiğinde kulübün her alanda birçok sorunu vardı. Bu sorunları tek tek aştı. Kulübü her anlamda yenileme çalışmalarına hız verdi. Kent yöneticileriyle ve Türkiye Tenis Federasyonu’yla iyi ilişkiler kurdu. Bunun da meyvelerini almaya başladı. 17-24 Haziran günleri arasında Türkiye Tenis Federasyonu’nu İzmir adına temsil eden Bülent Necimoğlu’nun da katkılarıyla, İzmir’de ilk kez 60 bin dolar ödüllü uluslararası kadınlar tenis turnuvası olan ‘TEB Kültürpark Cup’ı düzenleyecek. Dünyanın önde gelen kadın tenisçilerinin boy göstereceği turnuvada, kentin tanıtımı da yapılacak. İlklerin kentinde, kurumunda ilk kadın başkan olan Uyaroğlu’nu kutluyorum. Göztepe’den sonra bu mutlu haber de kentin makûs talihinin değiştiğini gösteriyor.