Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 50 organize sanayi bölgesi dün EBSO ve Torbalı OSB ev sahipliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile buluştu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Ege Bölge Toplantısı için İzmir’e gelen Bakan Özlü’ye OSB yöneticileri yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Milli ve yerli sanayi kavramının gündemde olduğu, özellikle savunma sanayinde yerli üretiminin öneminin daha da kavranıldığı bugünlerde sanayicilerde yerli üretici olarak destek beklediklerini bir kez daha ifade ettiler. Toplantıda konuşma fırsatı bulduğum iş insanları, özellikle İzmirli sanayicilerin yıllardır teşvik adaletsizliği yaşadığını, artık bu duruma son verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Haberin Devamı

Yerli üretimin bugünlerde çok gündeme geldiğine işaret eden OSB Başkanları, “Biz sanayiciler her şeye rağmen kendi kaynaklarımızı kullanarak yerli üretim yapmaya çalışıyoruz. Özellikle İzmirli sanayiciler yeterli teşvik olmasa da hala inatla üretmeye devam ediyorlar. Bu heyecanın kırılmaması için yerli üretim yapan sanayiciler mutlaka daha fazla desteklenmeli. Toplantımızda Bakanımıza da bu görüşlerimizi ilettik” dediler.

Sanayicilerin görüşleri gerçekten değerli.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında temel ihtiyaçları için yurdun her yerine fabrikalar kurmuş, uçak üretimini bile başarmış bir ülke olarak üzerinden 70-80 yıl geçse bile bunların yapılmaması için hiç bir neden yok.

Bunun için devletin bütün kurumlarının yerli ve milli üretim stratejisine uygun olarak yapılanması ve tüm desteklerini bu hedeflere yönlendirmesi yeterli.

Hızla değişen ve kendisini yenileyen bir ekonomik sistemde başka bir şansımızda gözükmüyor zaten.

İzmir’e dijital fuar

İzmir Fuarlar kenti hedefine her yıl biraz daha yaklaşıyor.

Kent ekonomisini sürükleyen gelinlik ve mermer fuarlarının ardından birçok alanda yeni fuar çalışmaları büyük bir hızla sürüyor.

Farklı sektörlerin mevcut fuarlarını büyütme yada yeni fuarlar kurma konusundaki girişimleri var.

Bunlardan bir tanesi de şu anda 2 yılda bir İzmir Fotoğrafçılar Odası tarafından gerçekleştirilen İzmir Dijital Fotoğrafçılık, Ekipman ve Albüm Tanıtım Günleri.

Haberin Devamı

Şu anda sadece tanıtım günleri ismiyle gerçekleştiriliyor.

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ve ekibinin projesi olarak süren mini fuar 10 firma ile başlamış. 2016 yılında 45 firma, 1750 metrekarelik alanda ürünlerini sergilemiş.

Bu yıl 18-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan organizasyon Fuar İzmir’de 12 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Nikon, Canon, Kodak gibi dünya devleri başta olmak üzere mini fuara bu yıl 60 firma katılıyor.

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, her yıl katlanarak büyüyen tanıtım günlerini, fuara dönüştürmeyi düşündüklerini, bu sayede İzmir’in fuarlar kenti hedefine katkı sağlamak istediklerini söylüyor.

Yavuz’un bu hedefini alkışlamamak mümkün değil.

İzmir’de çeşitli kurumlarda başkanlık yapan her ismin bu tür projelerle koltuğunun hakkını vermesi gerekiyor.

İzmir’in çok konuşan değil, çok proje üreten yöneticilere ihtiyacı var.