Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Sizlere çok ilginç bir olayı anlatacağım. Tahir Bağdatlı... Yıllardır Tarihi Kemaraltı Çarşısı’ndaki Kızlarağası Hanı’nda esnaflık yapıyor. Bağdatlı Saz Evi’nde geçen ay bir hırsızlık olayı yaşandı. Dükkân sahibi içerideyken, dışarıda duran bir darbukayı (yaklaşık 500 lira) birisi alıp gitti. Bu anı kimseyi görmese de, olay güvenlik kameralarına yansıyor. Genç yaşlardaki şahıs, hiçbir şey olmamış gibi darbukayı alıyor ve yoluna devam ediyor.
Olayın üzerinden yaklaşık 50 gün geçiyor. Tahir Bağdatlı, binlerce kişi tarafından takip edilen ve ikinci el ürünlerin satıldığı bir uygulamada gezinirken orada darbukasının satılığa çıkarıldığını görüyor ve hemen harekete geçiyor. Yaşananların devamını Bağdatlı’dan dinleyelim.
“Darbuka, İzmir’de tek ve sadece bende var. Bundan eminim. Dükkânımın önünde sergilerken birisi alıp götürmüş. Yolda bir esnaf arkadaşım görüp içinden, ‘İnsan bir torbaya koyar. Neden böyle satmış ki?’ demiş. Güvenlik kameralarından hırsızlık anını izledik. Bu olayın üzerinden yaklaşık 50 gün geçtikten sonra, ikinci el satan bir uygulamada gezinirken darbukayı gördüm. Benim olduğunu hemen anladım. İlgili kişiyle iletişime geçtim. 350 lira fiyat koymuş. Pazarlıkla 250 liraya kadar indirdim. Durumu polise bildirdim. Satıcıyla, Konak iskele önünde buluşmak üzere anlaştık. Bir arkadaşıyla geldi. Darbukayı alınca artık çalınan darbuka olduğunu hemen anladım. Hemen sivil polisler yanımıza geldi. Zaten suçunu da itiraf etti.”
Yakalanan kişi şu anda cezaevinde ve hâkim karşısına çıkmayı bekliyor. Bağdatlı, böyle bir olay yaşanmasından üzüntü duysa da konunun takipçisi olduğu ve “Olan oldu” demediği için kendisini kutluyorum.

Haberin Devamı

RAHATLADIK

Son günlerde “İzmir’de 90 dakika uygulaması bitecek” şeklinde haberler okuyoruz. Bu konuda dedikodular da aldı başını gitti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son sözü söyledi ve tartışmaları bitirdi: “90 dakika uygulaması devam edecek.”

CHP’de kongreler devam ediyor

CHP İzmir’de ilçe kongreleri devam ediyor. Hafta sonu Bayındır, Seferihisar, Bornova, Ödemiş, Çeşme, Menderes, Kınık ve Güzelbahçe’de, partililer sandık başına gidecek. Bayındır ve Seferihisar’da son dakika değişikliği yaşanmazsa tek adaylı kongreler olacak. Mevcut başkanlar koltuğa yeniden talip. Bornova’da mevcut başkan Nevzat Kavalar’ın karşısına Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanlı rakip olarak çıkacak. Kongre öncesi birleşmeler ya da çekilmeler yaşanabilir. Ödemiş’te ise iki adayın yarışması bekleniyor. Çeşme, Menderes ve Güzelbahçe’de ise tek adaylı kongreler yaşanacak gibi görünüyor.