Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme’de bir ilk yaşandı. Çeşme’de doğmayan biri, Çeşme Belediye Başkanı seçildi! CHP Çeşme İlçe Başkanı’yken aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden, ardından aday olan ve yüksek bir oy oranı alan Ekrem Oran’la uzun uzun sohbet ettik.

İlk olarak şunu ifade etmem gerek. Ekrem Başkan’ın bir dakika boş vakti yok. Kendisinin ifadesiyle hiperaktif! ‘Çocukluğumdan beri böyleyim’ diyor. Şoförü ve asistanı bile ne zaman nereye gideceğini bilmiyor. Onun için her an her yerde olabiliyor.

Haberin Devamı

Projelerini birlikte gezdik. Dünyaca ünlü Ilıca Plajı’na disiplin geldiğini, belediye personelinin canla başla çalıştığını birlikte gözlemledik. Alaçatı pazarını gezdik. Pazar gezme o kadar uzun sürdü ki... Pazara gelen vatandaşlarla Ekrem Başkan tek tek tokalaştı, hal hatır sordu.

Başkan Oran’la sohbetimizin bir bölümü şu şekilde:

“Çocukluğumdan beri hiperaktifim. Her toplantıda söyledim, ‘Beni belediyeye ziyarete gelmeyin, çünkü beni belediyede bulamazsınız. Ben sizin Eko’nuz olarak berberde, çarşıda, pazarda olmaya devam edeceğim. Ben ‘ben’ olmaya devam ediyorum’. 75 günde Çeşme halkının kafasında soru işareti olanlar dahil, bizim Eko’ya sahip çıktı. Çeşmeli her vatandaşı ailemin bireyi olarak görüyorum. Onların mutluluğu benim mutluluğum, onların hüznü benim hüznüm... Bunu böyle gördüğüm için bu makamdayım. Çeşme Belediyesi tarihinde Çeşme’de doğmayan ilk belediye başkanıyım. Ama, ben Çeşmeliyim diyenden çok daha fazla Çeşmeliyim. Bana oy atan, atmayan herkesin belediye başkanıyım. Herkesi kucaklıyorum.”

Bizim için büyük şans!

Alaçatı’yı 5 yıl sonra belediyeyle buluşturduğunu vurgulayan Ekrem Oran, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ek hizmet binamızı hizmete açtık. 1873’te kurulan Alaçatı Belediyesi’ni halkıyla yeniden buluşturduk. Ilıca Plajı’nı 25 yıl sonra halka açtık. Zabıtaya rütbelerini geri taktık. Zabıta, belediye yönetiminde etkin bir rol oynuyor. Belediyemize baştan sona güler yüzlü hizmetin gelmesini sağladım. Çeşme halkına ‘Çeşme Belediyesi’nin ne kadar çok çalışanı varmış’ dedirtmeyi başardım. Çeşme Seyahat otobüslerini ilçenin içine yeniden soktum. İZSU, barajdan çıkan 100 litre suyun 30 litresini faturalandırıyordu. 70 litre kaybımız vardı. Bu kaybı önlemek için, Cumhuriyet tarihinde bir seferde Çeşme’ye yapılan en büyük yatırımı yaptı: 85 milyon TL. Yollarımız bozuldu doğru ama susuz kalmayacağız. Bu bayramda Çeşme’de sular kesilmedi. 5 yıl boyunca sahada olacağım. Bu hep böyle olacak. Büyükşehir Belediyesi bizim tüm taleplerimize cevap veriyor. Tunç Bey döneminde belediye başkanı olmak benim için büyük bir şans. Çeşme’nin en büyük sorunu su ve kanalizasyon. Bunun çözülmesi ile ilgili İZSU gerekeni yapıyor. Büyükşehir her zaman yanımızda. Çeşme’nin kaderi değişecek. Çeşme’de herkese iş ve aş diye iktidara geldik. Rozetimizi çıkardık ve tüm Çeşme’nin belediye başkanı olduk. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Çeşme için çalışacağız.”

Haberin Devamı

Çeşme’nin ‘Eko’sunun çalışmalarını yakından takip edeceğiz!