Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti’de yüzler gülüyor. Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekten yoğun katılımla bir kongre gerçekleştirildi. Ben de kongreyi yerinde izledim. 30 ilçeden partililer ve vatandaşlar; kaldırılan araçlarla Halkapınar Spor Salonu’na geldi. Geldi desek yanlış olur, adeta akın etti. AK Parti, yıllardır bu tip organizasyonları başarıyla yapıyor. İzmir’deki ekip de bu anlamda önemli bir tecrübe kazandı. Alanda yoğun güvenlik önlemi dikkat çekiciydi. Salona girebilmek için 4 farklı güvenlik noktasından geçtim.

Haberin Devamı

Coşku gerçekten yerindeydi. Salona gelenler, sık sık Erdoğan ve Yıldırım lehine slogan attı. Salondaki coşku, parti yöneticilerini memnun etti. Protokolde en yüksek alkışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aldı. Soylu, yıllardır özellikle partililerin duymak istediği tarzda yaptığı konuşmalarla gönüllere girmeyi başarmış.

Miting alanı da çok kalabalıktı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’le konuştum. Alanda 100 bin kişi olduğunu söyledi. Kongre öncesi hedef de buydu! Erdoğan’ın teşkilata yönelik sözleri de dikkat çekiciydi. Mesela Erdoğan; İzmir’i tıpkı diğer pek çok şehrimiz gibi AK Parti siyasetimizin lokomotif şehirlerinden biri haline getirmeden bu teşkilata, sizlere ve bizlere durmak dinlenmek yok” dedi Mesela; “Yapmamız gereken şey, İzmirli kardeşlerimize kendimizi çok daha iyi ve doğru anlatmaktan ibarettir” dedi; “İzmir’de istediğimiz neticeyi almak için daha çok çalışmalıyız” dedi.

Erdoğan’ın İzmir’den beklentisi yüksek. Yapılması gerekenleri tek tek anlattı. “Kapı kapı dolaşın, kimseyi kırmadan, incitmeden partinizi, yaptıklarını anlatın” talimatını verdi.

Makam aracında 25 dakika!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Erdoğan’ın makam aracında kendisine havalimanına kadar eşlik etti. Şengül’le konuştum. “Cumhurbaşkanımız, İzmir’den çok memnun ayrıldı. Buradaki enerjiyi farklı buldu” dedi. Bu sözlerin kendisini mutlu ettiğini tahmin ediyorum. Erdoğan, Şengül’e güveniyor ve seçimlerde beklentisi büyük!

Dedikodu!

2-3 gündür AK Parti’yi konuşuyoruz. Ben bu yazıyı yazana kadar CHP’den Erdoğan’ın İzmir’deki sözlerine yönelik tek bir kişiden yanıt gelmedi. Erdoğan, İTO Meclisi’nde, belediyelerin yapması gerektiği şeyleri bile hükümetin yaptığını söyledi. Tam tartışma, polemik çıkaracak sözler... Ama CHP’den tık yok. Neden? Bazı milletvekillerini aradık, ancak Erdoğan’ın sözlerine yanıt vermek istemediklerini söylediler. Bana kalırsa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekilleri arasındaki soğukluk, kapanacağına giderek artıyor. Ben vekil olsam, bu sözlerden sonra Kocaoğlu’nu arar, gerekli bilgi notunu alır ve açıklama yapardım. CHP’yi anlamak gerçekten güç, kimse kusura bakmasın!

Haberin Devamı

Aday adayları!

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuruları süreci 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. CHP’de ise dün başladı. Her iki partide de kıyasıya bir adaylık mücadelesi olacağı kesin. AK Parti’de eski Kadın Kolları başkanları Gözde Keskin, Özen Kızılırmak, eski Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Adil Yüksel, eski il başkanları Ömer Cihat Akay, Bülent Delican milletvekili aday adayı! Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekilliği’nden istifa eden Bilal Doğan, il eski başkan yardımcısı Adnan Yılmaz, Narlıdere, Karabağlar, Konak, Seferihisar ilçe başkanları aday. CHP’de kimlerin aday adayı olacağını merakla bekliyoruz.