Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir’in kurtuluşu sadece bir ilin değil aslında ülkemizin kurtuluşu anlamına geliyor. Onun için 9 Eylül sadece İzmir ve İzmirliler için değil hepimiz önemli. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tüm zorluklara rağmen düşmanları denize döktü ve ülkemizin bağımsızlığını sağladı.
Siz bakmayın, “9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluşu” gibisinden laf eden sözde gazetecilere! Böyle gereksiz, saçma/sapan konuşanları dikkate de almayın. Onlar sizin moralinizi bozmasın.

Biz konumuza gelelim

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül için gerçekten muhteşem bir etkinlik düzenledi. Belediye Başkanı Tunç Soyer, aylar öncesinde megastar Tarkan’ın sahne alacağını söylediğinde bile heyecanlandık. Tarkan kimine göre 300 bin kimine göre 500 bin kişiyi Gündoğdu Meydanı’nda topladı. İlçelerde bu unutulmaz konseri herkesin izlemesi için belediyeler tarafından dev ekranlar meydanlara yerleştirildi. Buralara gidemeyen televizyonun başına geçti, sosyal medya hesaplarından canlı yayını izledi.
Ortaya çıkan görüntüleri hepiniz izlemişsinizdir. Gerçekten inanılmazdı! Harikaydı! Tüylerimiz diken diken oldu, gurur duyduk. İzmirlilerin böyle bir günü yaşamaya ihtiyacı vardı. Etkinlik üzerinden 4 gün geçti. Sosyal medya hala İzmir’i konuşuyor. Başkan Tunç Soyer ve ekibini tebrik etmek gerekiyor. Soyer, çıtayı epey yüksek bir yere yükseltti. Şimdiden önümüzdeki yıl ne yapacaklarını düşünmeye başlamaları gerekecek.
Gözlerden kaçmasını istemem! Bornova Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ses getiren bir etkinliğin altına imza attı. Şehir Stadı’nda tamamı gönüllülerden oluşan 400 kişi hem 1922 yazdı hem zeybek oynadı. İnsanlardan oluşan 1922 yazısı büyük beğeni topladı.
Yine Karşıyaka Belediyesi, 8 Eylül akşamı yüreklere dokunan ve unutulmayacak bir gece düzenledi. 2022 kişi önce zeybek oynadı. Daha sonra insanlar Atatürk imzasını oluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı da tebrik etmek gerekiyor.

İzmir Fuarı

91. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı kapandı. Geçtiğimiz yıllara göre ilgi çekiciydi. Terra Medra Anadolu ile fuarın birleştirilmesinin doğru bir karar olduğunu gördük. Üreticiler aracısız olarak ürünlerini tüm dünyaya tanıtma imkanı yakaladı.