Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Son yazımda CHP’nin adaylarının detaylarını sizlerle paylaşmıştım.

CHP demişken, partideki moral bozukluğu had safhada.

İzmir’deki liste eleştirisi en üst yöneticiden sade üyeye kadar herkesin dilinde.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in moralinin çok bozuk olduğunu öğrendim. CHP moral bozukluğu ile seçim kampan-yasının startını bugün, merkez seçim ofisinin açılışıyla yapacak.

***

AK Parti’den devam edelim. AK Parti’nin İzmir listesini bizzat Başbakan Binali Yıldırım’ın hazırladığını öğrendim. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece futbolcu Alpay Özalan’la eski Mardin Milletvekili Ceydan Bölünmez Çankırı’nın listeye yazılması talimatını vermiş.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir için “dengeli” bir liste hazırlamış.Listenin sürükleyici ismi hiç şüphesiz Başbakan Yıldırım olacak. Parti teşkilatının yakından tanıdığı ve sevdiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da ikinci bölgede liste başı.

1. Bölge’de teşkilatçı Mahmut Atilla Kaya 2015’te olduğu gibi Yıldırım’ın hemen arkasından listeyi girmeyi başardı.

AK Parti, CHP’nin Roman adayı hamlesini gördü ve seçilebilecek yerden, Roman Cemal Bekle’yi aday gösterdi.

İzmir’de yaklaşık 300 bin Mardin nüfusuna kayıtlı vatandaş yaşıyor. Bu anlamda Mardinli Ceyda Bölünmez Çankırı’nın listede yer alması avantaj sayılabilir.

Bilal Doğan bu sefer seçilebilir yerden aday gösterilmesi ise “emeğe” saygının bir neticesi olarak görüyorum.

AK Parti’nin listesinde İzmirli, göçmen, Erzurumlu, Mardinli kısacası kentin demokrafik yapısına uygun çok sayıda isim var. Bana kalırsa stratejik bir liste hazırlanmış.

***

İYİ Parti’nin İzmir listesindeki isimleri çok beğendim.Özellikle CHP seçmenine göz kırpan çok sayıda isim listede...

Merkez parti olma iddiasıyla yola çıkan İYİ Parti, İzmir listesinde milliyetçi, muhafazakar ve sosyal demokrat isimlere yer alıyor.Ülkücü kökenli, İzmirlilerin yakından tanıdığı Müsavat Dervişoğlu birinci bölgede liste başı. DYP’nin eski milletvekili, DP’deil başkanlığı görevinde bulunan Yıldırım Ulupınar ikinci sırada.

Haberin Devamı

Ulupınar’la ilgili bir dip not vermek gerekiyor. 2002’de DYP’nin baraj altında kalmasıyla meclis dışı alan Ulupınar, aradan geçen 16 yıl sonra yine vekilliğe aday oldu.

Her kesimden insanın sempatisi kazanan ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Ulupınar, İYİ Parti’ye iyi gelecektir!Sosyal demokrat kimliği ile öne çıkan gazeteci Mehmet Tezkan’ın İzmir adaylığı kedisi dahil tüm partililer için sürpriz oldu.

Ancak İzmir’e çok uygun bir aday! Aşık Veysel’in torunun alevi nüfusunun çok olduğu İzmir listesine yerleştirilmesi gerçekten akıllıca! Çiğdem Özer, farklı kesimlerle partisi arasında bağ kurmasına yardımcı olacaktır.

Yine merkez sağ kökenli, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve parti sözcüsü olan Aytun Çıray ikinci bölgede liste başı. Çıray; Karşıyaka, Çiğli gibi seçmen sayısının fazla olduğu yerlerin yanı sıra Küçük Menderes Havzası’nda etkili olacaktır.

İş insanı Mustafa Kerpişçi, mütevazı kişiliği ile İzmirli seçmenle iyi diyaloglar kuracağını düşünenlerdenim.

***

İzmir’in kadın aday karnesine de bakalım.İzmir’de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi seçilebilir yerden toplam 7 kadın milletvekili adayı var. Toplam kadın aday sayısı ise 27... 2015’teki kadın kontenjanından bir eksik.