Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Karşıyaka Stadı projesi maalesef tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Geçen temmuz ayında İzmir’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, konunun tüm taraflarıyla bir masada buluşmuş ve Karşıyaka’ya yapılacak stat arazisinin İzmir Büyükşehir’e devredileceğini açıklamıştı.

Kısacası stadın yapımını Büyükşehir üstlenecekti. Konuyu en başından beri yakından takip ediyorum. Geçen hafta konuyla ilgili ilk adım atıldı. Bakanlığın, Büyükşehir’e imzalanacak taslak protokolü ve projeyi gönderdiğini öğrendim.

Haberin Devamı

Belediye bürokratları hem taslak protokol hem de proje üzerinde çalışmaya başladı. Çalışma yılsonuna kadar tamamlanır ve bir pürüz yaşanmazsa karşılıklı imzalar atılacak. Karşıyakalıların yıllardır merakla beklediği stat için böylece önemli bir eşik de aşılmış olacak.

Daha sonra ihale süreci ve temel atma… Stat projesinin Büyükşehir’e maliyeti en az 250-300 milyon liraya mal olması öngörüldüğünü ifade etmem gerek. Belki de daha fazla! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu konuda daha önce net konuşmuş, “Stat yaptık 3’üncüyü de yaparız” demişti. Maliyet yüksek olsa da belediyenin bu projeyi hayata geçirecek gücü olduğunu görüyoruz.

Karşıyaka Stadı’nda yeni gelişme

‘Üzerime düşeni yapacağım’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da bu konuda taşın altına elini sokmaya hazır. Kendisiyle konuştum, şunları söyledi: “Karşılıklı olumsuz bir bakış açısı kesinlikle yok, Bakanlık da Büyükşehir de uzlaşmış durumda. Biz de o süreçte üstümüze düşen ne varsa yapacağız, bunu o dönemde de söyledik. Ben de Karşıyaka Belediyesi adına bir şeyleri üstleneceğim ve bundan da onur duyacağım.”

Umarım; stat konusunda pürüz çıkmaz ve Karşıyaka artık stadına kavuşur!

Sizden fazla Atatürkçüyüm!

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, göreve geldiği günden bu yana ilçeye gençlerin yararlanması için halı sahalar kazandırıyor. Başkanın bu konuda Ankara’da nasıl mekik dokuduğunun da şahidiyim. Belediyenin son yapacağı halı saha projesiyle ilgili, “Ağaçlar kesiliyor” iddiası ortaya atıldı. Başkan Demirezen ise bu iddiaya oldukça sert yanıt verdi ve şunları söyledi: “Biz Bayındır’da 10 mahallemize halı saha yapacağız. Buruncuk’ta yaşayan hemşerilerime 3 yer gösterdik. İkisi Bayındır Belediyesi arsası, biri de Buruncuk Köyü İlkokulu bahçesiydi. Buruncuk Mahalle muhtarı da dâhil olmak üzere hemşerilerim halı sahasının okul bahçesine yapılmasını istedi. Bahçedeki 3 zeytin ağacına budama yapıldı. Gerekirse bu zeytin ağaçlarımız korunarak başka bir bölgeye de taşınabilir. Fotoğraflarda görünen kaidede Atatürk büstü de yok. Daha önce başka bir yere nakledilmiş. Meclis üyesi arkadaşlarımız, muhtarımız ve hemşerilerim ile yeniden toplantı yapıyorlar. Halkımız ne isterse onu yaparız. Yalan yanlış bilgilerle bizim hizmetlerimizi durduramazsınız. Doğru bir tanedir. Herkes gidip bakabilir orada 1 tane bile ağaç kesilmedi. Siz algı operasyonları kurmaya devam edin biz hizmete devam edeceğiz. Yalan yanlış yazmayın araştırın sorun soruşturun öyle yazın yorum yapın. Sadece üzülüyorum. Şunu da söyleyeyim sizden fazla Mustafa Kemal Atatürkçüyüm.”