Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

CHP’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer’i belirlemesinin ardından Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne yapacağını çok merak etmiştik. Soyer, adaylığı belirlendikten sonra ayağının tozuyla Kocaoğlu’nu ziyaret etti ve “Sizsiz olmaz” dedi. Buradan bakacak olursak, Soyer üzerine düşeni yaptı.

O ziyaretten sonra dikkatimi çeken bazı noktalar var. Kocaoğlu, ilçelere çıkarma yaparak belediye başkan adaylarına hem ‘hayırlı olsun’ diyor hem de onlar için destek istiyor.

Peki bu ziyaretleri Soyer’le birlikte yapsa daha iyi olmaz mı? Yoksa gerek mi yok?

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü Büyükşehir’in açılışına Soyer’in katılmadığını gördüm. Aynı gün CHP’de seçim stratejisi masaya yatırıldı. İl Başkanı Deniz Yücel, Soyer ve vekiller bir araya geldi. O toplantıda Kocaoğlu yoktu.

Bu durum normal mi, anormal mi?

Bazı vekillerle konuştum; “Aziz Bey’in bu toplantıya katılmasını gerektirecek bir durum yoktu” dedi. Bazı vekiller de Soyer ile Kocaoğlu’nun sahada ayrı ayrı olmasının daha iyi sonuç vereceğini benimle paylaştı.

Zeybekci’nin projeleri

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, projelerini geçen hafta açıkladı. Daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi Zeybekci, yaklaşık iki aydır kentin röntgenini çekti. Sorunları bizzat gördü, ona göre de projeler hazırlandı.

Basın mensuplarına dağıtılan ve projelerin anlatıldığı kitapçıkta en geniş yeri ulaşım/trafik problemi almış! İzmir’de trafik artık gerçekten çekilmez bir hal aldı. Özellikle sabah ve akşamları hemen hemen tüm arterler sıkışıyor. İzmir’de yaşayanlar, 10-15 yıl öncesiyle kıyasladığında “Bu trafiğin İstanbul’dan farkı yok” değerlendirmesinde bulunuyor.

Zeybekci de bu konuyu fark etmiş olacak ki, kitapçıkta en geniş yeri bu konuya ayırmış. Tam 19 sayfa! Yeni yollar, battı-çıktılar, raylı sistem, metronun uzaması vs. Benim de en çok önemsediğim projeler bunlar oldu.