Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

8 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer, o tarihten bugüne kadar belediyenin işleyişi ve projeler gibi birçok konuda brifing aldı.
Soyer’in bu süreçte en büyük yardımcısı, deneyimli bürokrat İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe oldu. Gökçe’yi zaman zaman eleştirdiğim süreçler olmuştur. Ancak özellikle son iki aydır performansının yüksek olduğunu belirtmem gerekiyor.
Bir yerde başkan değişirse belediyedeki kadro da değişir! Soyer, bu değişimi yapmak için acele etmedi. İlk önce dinledi, sonra kendisi bizzat gördü.
Soyer’e yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, Başkan değişim listesini büyük ölçüde tamamlamış. 40 sayfalık görevden alma/atama listesinden bahsediliyor.
Soyer’in ilk transferini size buradan hemen duyurayım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim, uzun süredir özel kalem müdürlüğü görevini yürüten Ömer Tuncay Ceylan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev alacak. Ceylan, ‘danışman’ sıfatını alacak; ayrıca bir şirketin yönetim kurulu üyesi olacak. Seçim öncesi Ceylan, İzmir’e taşınacağını Soyer’le paylaşmış. Soyer de, “Benimle çalış” teklifinde bulunmuş.
Ceylan’ın özgeçmişine baktığınızda önemli görevlerde bulunduğunu göreceksiniz.
Gelelim diğer isimlere... Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin tamamında büyük bir değişim olacak. İZELMAN Genel Müdürlüğü’ne, CHP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan Heval Savaş Kaya’nın atanacağını öğrendim. Eski CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, ÜNİBEL ya da Ege Şehir Planlama Şirketi’nin başına geçecek. Başak için ‘koordinatör’ şıkkının hâlâ masada olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Haberin Devamı

A Takımı yakında

Büyükşehir’in bel kemiğini oluşturan İZSU ve ESHOT’ta da değişim rüzgârı eseceğe benziyor. Edindiğim bilgiye göre; Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu ile ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’in yerlerine ‘içeriden’ yeni isimler atanacak. Bu arada, Selvitopu ve Canbek’in emekliye ayrılma taleplerini Soyer’e ilettikleri bilgisi benimle paylaşıldı. Anlayacağınız, burada yumuşak bir geçiş olacak.
Büyükşehir bürokrasisinde ataması merakla beklenen iki şirket var. Biri İZBETON, diğeri İZFAŞ.
Gazetecilik tabiriyle, her iki şirket için ‘sondaj’ yaptım; ancak atanması muhtemel isimlere ulaşamadım. Kaynaklarım, “Sadece Başkan biliyor” dedi. Ben de bu iki şirkete kimlerin atanacağını merakla bekliyorum.
Grand Plaza Genel Müdürü Hasan İlkat ile İZULAŞ Genel Müdürü Arda Şekercioğlu’nun görevlerine devam edeceği aktarıldı, ancak böyle durumlarda liste açıklanmadan önce son dakika değişikliklerinin olduğunu hatırlatmak isterim.
Peki Soyer, A takımını ne zaman açıklayacak?
Önümüzdeki pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Daha önce iki kez ertelendi bu açıklama.