Daha Çekici Yüz Hatları

27 Eylül 2022

HANGİ UYGULAMALARI TERCİH ETMELİYİZ?

Herkes daha çekici yüz hatlarına sahip olmak ister. Günümüzde çekici yüz hatlarına sahip olmanın birçok kolay yöntemi vardır.

Fransız askı yöntemi

Gergin görünmek istiyorsanız Fransız askı yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu ameliyatsız bir yöntem olduğu için oldukça popülerdir. Basit bir asma yöntemi ile kanül içinden işleme uygun eriyen ip uygulanır. Bu yöntem özellikle ameliyattan korkan kişiler için uygundur. Ameliyatsız kısa sürede yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırılır. Sadece estetik problemler için değil, yüz felcine bağlı ifade bozukluklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. İşlemin etki süresinin daha uzun sürmesini istiyorsak kalıcı silikon ipler kullanılabilir. Ortalama etki süresi 3-5 yıl sürebilir.

Genellikle yüzün sarkık bölgeleri için önerilir. Bu alanlar; oval kısım, yanaklar, çene altı, kaş çevresi ve çevresi, boyun ve elmacık kemikleridir. İşlem sırasında lokal anestezi verilir ve yaklaşık 1 saatte yapılır. Yerleştirilen ip, kişinin ihtiyacına göre ayarlanır ve dikişsiz işlem yapılabilir.

Pürüzsüz cildin sırrı; kollajen aşısı

Dolgun ve pürüzsüz bir cildin sırrı kollajen aşısıdır. Kollajen aşısı sayesinde

Yazının Devamı

Her yaşta güzel hissetmek için 4 uygulama

22 Eylül 2022

Yaş almakla birlikte ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar ve sarkmalar bazı ufak dokunuşlar sayesinde giderilebilmektedir.

Highlight dolgu

Highlight dolgu, hyalüronik asit veya otolog yağ hücrelerinin enjeksiyonlarını içeren bir prosedürdür. Doğal görünümlü sonuçlar elde etmek için yanak tasarımı ve enjeksiyon tekniğinin doğru uygulanması çok önemlidir. Kayıp hacmi yüzün orta kısmına dağıtırken doğal gerginlik ve ışık için germe noktalarına uygulanmalıdır. Bu sayede doğal ışık ve gölge yaratılır ve elmacık kemiklerinin görünümü sıkılaştırılır. Bunun için yanaklarda 8 veya 5 noktada lifting amaçlı dolgu yapılmalıdır. Bu sayede yanakların yapay şişmesi önlenebilir.

Dolgu ile orta yüz gençleştirme

Orta yüz dolgu tedavileri, daha genç bir görünüm için orta yüz bölgesindeki (elmacık kemiği bölgesi olarak da bilinir) desteği artırmak üzere tasarlanmıştır. Orta yüz germe işleminin erken aşamalarında olanlar için orta yüz dolgusu bölgedeki hacim eksikliğini giderebilir.

Yazının Devamı

Liposuction kilo verme değil, vücut şekillendirme yöntemi

11 Eylül 2022

Kilo problemi, özellikle vücudun belirli bölgelerinde yağ birikmesi sonucu kişileri rahatsız edebilmektedir. Bazı işlemler sayesinde vücuttaki yağ dağılımı ve miktarına müdahale edilerek kişilerin daha fit görünmelerini sağlayabilmektedir.

Liposuction sanılanın aksine bir kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme yöntemidir. Vücutta biriken fazla yağları yok ederek kişideki rahatsızlık alanlarını azaltmak için tasarlanmıştır. Bu işlem sonucunda vücudumuz şekillendirilir ve istenilen görünüm elde edilebilir. Unutulmamalıdır ki liposuction kalıcı bir kilo verme yöntemi değil, destekleyici bir tedavidir.

İşlem sonrası hastanın yaşam tarzı sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlıklarını içermelidir. Aksi halde kişi tekrar kilo alınabilir. Yağ aldırma olarak da bilinen liposuctionın amacı bölgesel olarak kilo vermektir. Bu yöntem sayesinde bel, basen, popo, kol gibi kilo vermeye dayanıklı bölgelere uygulanabilir. Yapılacak bölgeye göre genel ya da işlem lokal anestezi ile başlar. Yağ dokusuna ulaşmak için özel bir liposuction kanülü

Yazının Devamı

Işıl ışıl bir cilde nasıl kavuşuruz?

11 Eylül 2022

Mezoterapi uygulamaları çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır. Genellikle tercih edilen uygulamalar; cilt gençleştirme, yaşlanma karşıtı işlemler, leke sorunları, selülit ve çatlak tedavisi ve yara izleridir.

Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyarılır. Uyarım sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir ve yanıt verir. Mezoterapi sırasında kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir. Mezoterapi uygulamasına uygun olmayan kişiler ise; hamileler, otoimmün hastalığı olanlar, şeker hastaları, kanser hastaları, pıhtılaşma riski olanlar ve ürtiker hastalarıdır.

Sonuçlar kısa sürede kendini belli eder

Mezoterapi sonrası beklenen yan etkiler; kızarıklık ve morarmadır. Beklenen bir yan etki oldukları için herhangi bir tedavi görmeden kendiliğinden geçerler. İşlem sonrası kişiden kişiye farklılık gösterse de sonuçlar ikinci veya üçüncü uygulamadan sonra görülmeye başlanır. Mezoterapi uygulandıktan sonra bir uzman tavsiyesi dikkate

Yazının Devamı

Ameliyatsız yüz gençleştirmenin yolu

25 Ağustos 2022

Küçük dokunuşlar uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde kişilerde oldukça etkili ve doğru sonuçlara yol açar. Günümüzde daha genç ve dinamik görünmek için sıklıkla başvurulan etkili yöntemler bulunmaktadır.

Ameliyatsız gençleşmede en sık tercih edilen yöntem highlight dolgudur. Highlight dolgu ile kırışıklıklar giderilir ve elmacık kemikleri istenilen hacmi elde edilir. Yanaklar ve elmacık kemikleri arasında doğal ışık oluşturur. Bu sayede aynı anda germe, hacim ve kontür elde edilir.

Enjeksiyonun işlemi ortalama 15 dakika sürer ve kullanılan malzemeye bağlı olarak etkisi 8 ila 12 ay arasında sürebilir. Kişinin isteğine göre işlemin etkisi azaldıkça enjeksiyon işleminin tekrarlanabilir. Lokal anestezi kullanımı ve çok ince uçlu enjeksiyon malzemelerinin kullanılması nedeniyle işlem sırasında ağrı olmaz. Herhangi bir yara izi yoktur ve herhangi bir iyileşme sürecine gerek yoktur. Yanak dolgusunun etkisi hemen görülmeye başlar ve son şekil iki hafta içinde oluşur. Highlight dolgusu, yanaklarında hacim olmayan ve

Yazının Devamı

DOLGUN GÖĞÜSLER ARTIK MÜMKÜN!

22 Ağustos 2022

Her kadın güzel ve dolgun görünen göğüslere sahip olmak ister. Dolgun ve güzel göğüslere sahip olmak için yapılacak dokunuşlar kadınları kendinden daha emin gözükmesine yardımcı olacaktır.

Kadınların sıklıkla şikayet ettiği problemler arasında doğuştan küçük göğüslere sahip olma veya kilo kaybettikçe azalan göğüs dolgunluğu sayılabilir. Göğüs asimetrisi ise yapısal ya da göğüslerin zamanla hacim kaybetmesi ve küçülmesi sonucu da ortaya çıkabilir. Günümüzde kullanılan meme büyütme yöntemleri kişiye özel olup daha doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlamaktadır.

Meme büyütme ameliyatında kullanılan implantlar kas altı veya kas üstü yerleştirilir. Silikon doğal meme yapısına yakın olduğu için hastalar tarafından fark edilmez. İmplant tipi, hasta ve doktorun birlikte karar verdiği bir karardır. Kişiye uymayan implantlar sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle implantın şekli göğüs kafesinin boy ve kilo genişliğine göre belirlenmelidir. Bir diğer odak nokta ise implantların nasıl yerleştirildiğidir. İmplantın doğru yerleştirilmesi, yara izini kesiden gizlemek için önemlidir. Genel olarak meme altı çizgisi meme ucu ve koltuk altından kesiler yapmak en iyisidir.

Günümüzde

Yazının Devamı

YÜZÜNÜZ KİLOLU MU DURUYOR?

17 Ağustos 2022

Kilolu yüz görünümü günümüzde tercih edilmemekle beraber kişilerin değiştirmek istediği ifadelerdendir. Kilolu yüz görünümünden kurtulmak için etkili birkaç yöntem bulunmaktadır.

Masseter botoks

Kadın ve erkeğin yüz görüntüsündeki en büyük fark çene bölgesinden ve şeklinden kaynaklanır. Erkeklerde sıklıkla kare ve dörtgen yüz şekli görülürken kadınların kare ya da dikdörtgen yüz hatlarına sahip olması erkeksi bir hava yaratır. Bu nedenle kadınlar bu görüntüden hoşlanmazlar tercih edilen yöntem ise masseter botoksu olur. Cerrahi biri işlem olmadığı için kolay ve ağrısız bir şekilde yapılır. İşlem yapılacak yüz detaylıca incelenir ve danışanın elde etmek istediği görüntü uzman tarafından dinlenir. İşlem sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı danışana anlatılır ve enjeksiyon yapılacak bölgeler belirlenir.

Botoks cerrahi bir müdahale gerektirmediği için güvenlidir ve iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Kişi kızarma veya morarma sorunu yaşanmadan gündelik yaşamına geri dönebilir. İşlem sonrası yaşanılan sağlık sorunları ve ağrılar çözüme kavuşur. Aynı zamanda çene yapısı incelerek oval bir yüz görünümü sağlar. Botoks işlemi kalıcı değildir, enjekte edilen botoks çeşidine göre

Yazının Devamı

Bikini giyemiyor musunuz?

10 Ağustos 2022

Yaz yaklaştıkça her yıl değişmeyen bir döngü olarak estetik ameliyatlara olan talep artıyor. Özellikle tatil öncesi pek çok kadın meme büyütme ameliyatı olmayı tercih ediyor, bu da mayo ve bikini ile daha özgüvenli olmalarını sağlıyor.

Göğüsler sık ??kilo alımı, doğum veya hormonal problemler nedeniyle deforme olabilir. Kişilerin yaşadığı problemlere göre yapılan ameliyatların başında meme estetiği, genital estetik ve karın germe işlemi geliyor.

Küçük göğüslere meme büyütme ameliyatı ile veda edin

Meme büyütme işlemi, doğum sonrası memesi küçülen ya da az gelişmiş göğüsleri olan kadınların tercihidir. Kişinin istediğine bağlı olarak dikleştirme ameliyatı ile bir arada yapılabilir.

Sıklıkla tercih edilen ameliyat tekniği ise meme altından ya da meme ucundan işlemin gerçekleştirilmesidir. Genel anestezi ile yapılan işlem yaklaşık 2 saat sürmektedir. Kişinin göğüs şekline ve anatomisine en uygun yöntem belirlenir ve meme dokusu yukarı kaldırılarak silikon meme protezi yerleştirilir. Protez yerleşimi kas altı ya da kas üstü tercih edilmesi kişinin meme dokusunun kalınlığı ile ilişkilidir.

Kişi bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir ancak iyileşme süreci evde

Yazının Devamı