Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Arkadan vuruluyor aslında...
Sahada olandan söz etmiyorum, gerçekte olandan söz ediyorum.
Alman-Fransız ortak yapımı Milan anti-tank silahı mesela... Berlin, Irak’taki Peşmerge gruplarına 30 tane vermişti bu silahtan.Der Spiegel daha 2015’te yazmıştı, bu silahlar PKK’nın eline geçti diye.Savunma uzmanı Abdullah Ağar’a göre, terör örgütünün elinde bu silahlardan 150 tane var. Peki aradaki devasa fark silah tüccarlarından alım olarak açıklanabilir mi?

Uzmanlara göre, bu tür silahlar her silah tüccarının eline geçmez, geçenler de Almanya’ya haber vermeden kimseye satış yapamaz. Türkiye’ye sattığı tankları Zeytin Dalı operasyonu nedeniyle modernize etmeyen Berlin ne der acaba bu yoruma? Yoksa Almanya, bir müttefikine sattığı tankların, yine bir Alman silahı kullanan terör grupları tarafından vurulmasından rahatsız olmaz mı? Cumartesi gecesi terör örgütüne bağlı propaganda kuruluşlarından biri olan Anha, bir görüntü paylaştı.

Haberin Devamı

O görüntüde bir Türk tankını hedef alan anti-tank silahlarından birisinin arkası gözüktü, kimliğini tespit etme şansı belirdi. İlginçtir terör örgütü ana propaganda sitesinde aynı görüntünün silah gözükmeyen versiyonunu yayınladı.

Neden acaba? Milan’lara ABD yapımı TOW, Rus yapımı Konkrus ve Çin yapımı olanları da eklemek lazım. Rus yapımı silahlar ABD tarafından eski Varşova Paktı ülkelerinden satın alınıp terör örgütüne verilmişti üstelik. Televizyonu Slovenya’da, propaganda sitesi Hollanda’da, para ve eleman kaynağı dernekleri en çok Almanya ve Fransa’da bulunan bir terör örgütü var karşımızda. Ne komik ya da ne utanmazlık hepsi NATO üyesi bu ülkelerin. Türkiye tek başına ve arkasından vurularak da olsa mücadelesine devam ediyor.

BİRİ CHP Mİ DEDİ...

-Bir parti düşünün ki Cumhuriyet’i kurmak dışında bu ülkeye kazandırdıklarını bilmiyor. 1963 yılında CHP’li Çalışma Bakanı Bülent Ecevit, işçilerin hak aramasını sağlayan sendika ve grev-lokavt kanununu çıkarmıştı. Muharrem İnce, “İnönü’ye karşı aday olduğunda kimsenin tanımadığı bir gazeteciydi” dedi Ecevit için. Pes yani...

Haberin Devamı

-Bir parti düşünün ki, uzun zamandır sadece kim yönetsin kongreleri yapıyor. Almanya’da SPD, İngiltere’de İşçi Partisi kongrelerinde kişilerden önce partinin politikaları konuşulur. Kongre bitti, CHP merkezde mi kalacak, sola mı dönecek, daha Atatürkçü mü olacak yoksa evrensel sosyal demokrasi değerlerine mi dönecek? Sorsak tüm CHP’liler farklı cevap verir bu soruya.

-Bir parti oy alamadığı geniş halk kesimlerine ulaşma yollarını arar. Ecevit, CHP’ye Genel Sekreter olduğunda smokinli cumhuriyet balolarını yasaklayıp yerine Ankara’nın gecekondu semtlerinde oturan kadınların katıldığı çay saatleri düzenlemişti. Bu kongrede Bağdat Caddesi kadar Bağcılar’da yaşayan insanların da umudu olmak adına hangi cümle kuruldu, slogan üretildi?

-Bir parti, ülkedeki yüzde 10 seçim barajını adaletsiz bulup, genel başkan adaylığı için nasıl yüzde 10 baraj koyar ve bu barajı kaldırmaz? Bunu izah edebilir mi Kemal Kılıçdaroğlu?

DEMEK BİZİ TEKMELEYECEK FOX TV?

Türkiye’yi eleştiren medya kuruluşu çok dünyada. Eleştiri olur da ABD merkezli Fox kanalları işi hakarete vardırdı.Fox Business kanalında spiker abla, “Türkiye’ye savaş ilan edemiyoruz çünkü müttefikimiz, peki neden NATO’dan tekmeyi atmıyoruz” diye sordu. Kanalın savunma uzmanı emekli albay Ralph Peters da gevrek gevrek gülerek ABD tarafından NATO’dan tekmelenmemiz gerektiğini anlattı.Türkiye’de yatırımı olan bir grup Fox Grubu.Bizi tekmeleme hayali kurarken, reklam ajanslarının ve Fox kanallarını yayınlamak için eşek yüküyle dolar ödeyen platformların da tekme atma kabiliyeti olduklarını unutmamalılar bence.