Yüz tipine göre makyaj önerileri

18 Mayıs 2017

Makyaj yaparken genellikle en son trendleri ve moda renkleri takip ederek, kişiliğimizi yüzümüze ve makyajımıza yansıtmış oluruz. Fakat bunu yaparken sosyal statümüz, saç rengimiz, göz rengimiz ve yüz şeklimizi de dikkate almalıyız. Bu nedenle sizin yüz şeklinize göre yapacağınız makyajın püf noktalarını buradan paylaşmış olacağım.

Oval yüz

Genellikle birçoğumuzun sahip olduğu yüz şeklidir. Yanaklarda genişleyip çeneye doğru incelen yapıdadır. Oval yüz hiçbir şekilde düzeltme gerektirmeyen tek yüz şeklidir. Genellikle diğer yapıdaki yüzlere de ovale yakın olabilmesi için işlem uygulanır. Sadece köşelerden ve keskin çizgilerden uzak durulmalıdır, makyaj esnasında yapılan tüm işlemler oval hareketlerle yapılmalıdır.

Yuvarlak yüz

Yuvarlak yüzlere makyaj yaparken daha iyi sonuç alınabilmesi için mutlaka yüzün dış bölümlerine ürün uygulanmalıdır. Kullanılan ürünü içe doğru değil tamamen dışa doğru yaymak gerekir. Elmacık ve çene kemikleri daha belirgin durmalıdır, bunun için kemikli bölgelere daha yoğun kontür uygulanabilir. Yuvarlak yüzlerde dikkatin orta bölümde olması gerekmektedir bu nedenle kullanacağınız ruj rengini çok canlı seçebilir ve göz makyajınızı daha çekik kullanabilirsiniz.

K

Yazının Devamı

Doğru makyaj nasıl yapılır?

6 Mayıs 2017

7 Adımda Doğru Makyaj

Öncelikle makyajda doğru teknik kullanılmazsa, güzel olmak bir yana güzelliğinizi bile gölgeleyebilirsiniz. Bu sebepten dolayı önce kendinize neyin yakışıp neyin yakışmayacağını bilmeniz gerekiyor, tıpkı kıyafet seçiminiz gibi.

-Doğru makyaj için öncelikle cildinizin zeminini hazır hale getirmeniz gerekir. Bunun için cildinizi temizleyip ölü derilerden arındırmalısınız.

-Cildinizi arındırdıktan sonra cilt tipinize uygun nemlendirici kullanarak cildinizin makyaj altında sağlıklı görünmesini sağlamalısınız.

-Artık fondöten kullanımına geçebilirsiniz. Fondöteni nemli bir sünger yardımı ya da sık kılları olan fırça yardımı ile yüzünüzün tamamına boyun altıda olmak üzere iyice yedirmeniz gerekir. Eğer bu uygulamayı aydınlık bir alanda yaparsanız dışarı çıktığınızda ya da ışıklı ortamlarda çene altı ve yüz arasındaki eşitliğide görmüş olacaksınız.

-Eğer cildiniz yağlı veya karma ise fondötenden sonra transparan yada çok ince yapılı bir pudra kullanarak yüzünüzdeki işlemleri sabitleyebilirsiniz. Fakat kuru bir cilt yapısına sahipseniz kesinlikle pudradan uzak durmalısınız, aksine daha çok su bazlı cildinizi sağlıklı ve canlı gösterecek ürünler

Yazının Devamı

Yağlı saçlar nasıl tedavi edilir?

10 Nisan 2017

Yağlı saçlar nasıl tedavi edilir?

Eğer yağlı bir saç tipiniz var ise ki bu derinizden de kaynaklı olabilir. Bu aşamada kuru şampuana, hacim verici ve arındırıcı şampuana ihtiyacınız olacaktır.

Yağlı saçın birden fazla sebepleri olabilir. Aşırı hormon salımı, tiroid hastalıkları, farklı nedenlerden kaynaklanan deri rahatsızlıkları veya stresten ya da sadece genetik yapıdan kaynaklanıyor da olabilir.

Peki, bu durumu nasıl önleyebiliriz,

Saçınızı boyayabilirsiniz bu size sürekli olarak olmasa da geçici olarak yardımcı olacaktır.

Mutlaka hacim veren ürünler tercih etmelisiniz. Çünkü yağlı saçlar her zaman olmasa da sönük olmaya eğilimli saç tipleridir.

Saçınız günlük olarak çabuk yağlanıyor ise bu aşamada da kuru şampuan kullanmanız gerekmektedir.

Artık her markanın kuru şampuanını bulmak mümkün bu sizi gün içerisinde yağlı görüntüden uzaklaştırmış olacaktır.

Yazının Devamı

2016 Yılı’nın En Popüler Makyaj Trendleri

31 Aralık 2016

Top 6 makyaj listesi

Primer (makyaj bazı) : Makyaj öncesi cildimizi makyaja hazırlayan aynı zamanda daha da kalıcı olmasına yarayan üründür. Yağlı ve karma ciltler için olanı mevcuttur. Kendi cilt tipinize göre dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Kontür (yüz boyutlandırma yöntemi) :Aydınlatıcı (highlighter) ve kapatıcılarla (bronzer/concealer) yapılan bir makyaj tekniğidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, kemikli olan kısımlarını ise gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme ya da öne çıkarma işlemine yüz kontürlemesi denilmektedir.

Highlight (aydınlatma yöntemi) : Aydınlatıcı yüzünüze ışığın doğal olarak vurduğu bölgeleri belirginleştirmek için kullanılan bir makyaj hilesidir. İçerisinde hafif ışıltılar bulundurur. Sıvı ve pudra olarak 2 çeşidi vardır. Sıvı olanı daha kalıcıdır. Genellikle elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstü, burun üstü gibi yerlere de aydınlık vermek amacı ile kullanılır.

Kaş şekillendirme: Kaşlarınızın doğallığını kaybetmeden, şekillendirip daha belirgin ve daha dolgun kaş yapısı elde etmeye kaş şekillendirme denir.

Baking (makyajı pişirme yöntemi) : Yüz makyajımızda kontürleme işlemimizi bitirdikten sonra, transparan

Yazının Devamı

Turunculaşan Küllü Saç Renginize Evde Pratik Çözüm

20 Aralık 2016

Herkese tekrar merhaba,

Artık kozmetik alanında ülkemizde oldukça zengin ürün içeriğine sahip, aynı şekilde yurtdışında olan ürünlere de erişimimiz bi okadar kolay, fakat bazı durumlarda ürün çeşitliliğide pek faydalı olmuyor. Dilerseniz asıl konuya geçelim hemen.

Benim saçlarım normalde küllü kumral, aylık düzenli olarak dip boyam geldikçe saçımı herhangi bir markanın 8,1 ve 9,1 boya rengini karıştırarak boyuyorum. Ne yeşilimsi ne grimsi son derece natürel küllü kumral bir saç rengi elde ediyorum. Fakat her ay saçımı boyamak hem saç tellerime zarar vermeye başladı, hem de dökülmesine neden oldu. Bu üzücü duruma bir çare ararken mor şampuanın varlığından haberdar oldum ve gidip hemen aldım. Ben normalde silver gri ve beyaz sarı saçlar için parlaklık veren mor şampuandan kullanıyordum. Bu şampuan ile hafta da 1 kez saçınızı yıkamanız yeterli, akan ve turunculaşan saçlarınızın rengini, anında toparlayarak boyadığınız ilk günkü etkiye ulaştırıyor. Ta ki dip boyanız gelene kadar, saçlarınız kesinlikle boya istemiyor. Fakat ürün şampuan kategorilerine göre oldukça pahalı. E biliyorsunuz artık her şeyi evde kendimiz yapar olduk. Özellikle DIY (kendin yap) projeleri oldukça

Yazının Devamı

En yeni trendimiz makyaj yağı, peki nedir bu makyaj yağ’ının sırrı?

6 Aralık 2016

Cilt bakım yağı nedir? Hangi amaçla kullanılır?

Bakım yağları, cilt çeşitlerine göre değişkenlik gösterebilen yağlardır. Makyaj öncesi cildi sağlıklı kılmak adına ya da kusurlu ciltleri iyileştirmek adına kullanılan pek çok yağ çeşidi vardır. Bunlardan sizin için en etkili olabilecek 5 bitkisel yağı paylaşacağım, eminim çok yararlı olacak özellikle problemli ciltler daha da çok sevecek bu yağları, hemen anlatmaya başlıyorum o halde;

Makyaj öncesi tertemiz hazırlanmış bir cilt isteriz ki makyaj yaptığımızda kusurlarımız değil makyajımız çıkmalı ön plana o zaman ne yapıyoruz ilk önce kusurlarımızdan kurtuluyoruz.

Cilt için en etkili 5 bitkisel yağ (oil)

Güvercin ağacı yağı: Cildinizi iyileştirir, nemlendirir (derinlemesine nüfus ederek suyu tespit eder),yumuşatır ve düzgünleştirir. Bunun yanı sıra deriye esneklik kazandırır rahatlatır, tahrişleri iltihapları ve yaraları yok etmesiyle bilinir.

Okaliptüs yağı: Yağ bezlerini normalleştirir, cilt gözeneklerini beyazlatır ve daraltır, drenaj (vücutta oluşan zararlı sıvıyı boşaltma işlemi) fonksiyonlarını da iyileştirir ve böylece siyah noktaların oluşumunu engellemiş olur.

Jojoba yağı: Ciltteki kırışıklıkları gözle

Yazının Devamı

Güzellik iksirine varmısınız?

28 Kasım 2016

Bebek gibi yumuşacık, aknelerin sivilcelerin olmadığı pürüzsüz bir cilde sahip olmayı kim istemez ki.

O kadar basit bir yöntem sunucam ki sizlere, cildiniz yeni doğmuş bebek gibi tertemiz olacak. Bütün aknelerden, siyah noktalardan, cilt altında birikmiş olan yağlardan kurtulmuş olacaksınız.

Aslında bu yöntem uzak doğuda özellikle Kore’de oldukça popüler bir yöntem olarak kullanılsa da bizim ülkemizde hala kullanılmamakta yosun maskesi olarak ismi geçiyor fakat doğru yapıldığı hakkında tereddütlerim var çok uzatmadan hemen bu mucizevî maskenin detaylarını anlatmak istiyorum sizlere…

-Maskenin yararları;

Yosun maskesi antioksidan özelliğe sahiptir, dolayısıyla cildi toksinlerden arındırır.Genç yaşlarda ciltteki yağ salınımı fazla olduğu için akne (sivilce) problemleri yaşanabilir. Bu sorunun giderilmesi içinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Anti-aging özelliği sayesinde cildin genç kalmasına ve gençleşmesine yardımcı olur.

Yüksek oranda E vitamini içerdiği için nemlendirici özelliği vardır, yaşlanmanın etkisiyle ciltte kuruma ve buna bağlı olarak meydana gelen sarkmalarıda tedavi ettiği kanıtlanmıştır. Şimdi geçelim maskemizin yapımına…

-Maske için gerekli

Yazının Devamı

Kalın kaş trendi

24 Kasım 2016

Bugünkü konumuz başlıktan da anlaşıldığı üzere kalın kaşlar. Son derece doğal, olabildiğince işlemsiz yani dövmesiz ve kendi imkânlarınız ile elde edeceğiniz kaşlardan bahsediyorum.
Yapaylıktan uzak, sizi siz yapan ifadenizi ortaya koyan, kaş şekillerini evde kendi kendinize de uygulayabilirsiniz.

Bunun için internet üzerinde oldukça detaylı anlatılan videolar bulunmakta, fakat siz kendinize yakışanı yapın. Çokça ürün kullanmanıza gerek yok.
Hepimizin makyaj çantasında muhakkak kahve tonlarında far vardır. Örneğin kesik uçlu bir fırçayı biraz ıslatıp üzerine saç spreyi sıkın ve farınıza dokundurun.

Daha sonra kaş şeklinize göre tüm koyuluğu uçlarda kalacak şekilde farı dağıtın ve iyice tarayın. İşte bu kadar kaşlarınız doğal görünümüne kavuştu bile.

Yazının Devamı