Özgür Şef

Özgür Şef

ozgur@ozgursef.com

Tüm Yazıları

Bu hafta yurt dışından gelen dostlarımla ‘İstanbul’un en iyi misafir ağırlayan restoranları’nı avladım. Yani bu haftaki mekanlarımızın hepsi taze denenmiş

İşadamlarının en büyük kabuslarından biri, yurt dışından gelen misafirleri. Hangi otelde kalacaklar? Nereler gezdirilir? Nerede yedirilir? soruları havada uçuşur. Nerede kalacakları konusuna pek girmeyeceğim. Bu konu tamamen duygusal, ne kadar bütçe o kadar konfor! Ama yemek öyle değil. Bazen paranız çok olsa bile rezil olabilirsiniz.

1-Misafirleriniz uçaktan akşam indilerse size havaalanına yakın bir yer gerekiyor ki, o bölgede çok alternatifiniz yok. İlk durağımız, Florya’da Beyti. Bir kere iyi bir Türk mutfağı. İlk götüreceğiniz yer burası olsun çünkü garantili servisi ve lezzetleri çok iyi. Servis çok profesyonel, bir anda 7-8 kişi oturduk masaya. Helal olsun çocuklara....

2-Ertesi gün Kaşıbeyaz’da aynı profesyonelliği ve sıcaklığı bulamadık. Telefonla rezervasyon sırasında hesabı ödediğimiz bir fabrika haline dönüşmüş. Beyti’de lokantanın sahibi hem masamıza kadar gelip bizi onore etti hem de kapıya kadar uğurladı. Kaldı ki sadece bize özel yapılmış bir şey değil herkese aynı davranıyorlardı. Tebrik ederim.

3-İstanbul’a gelen birine Boğaz’ı göstermeniz gerek. İnsanı önce Sunset’in manzarası sonra garsonların servisi, bilgisi, kibarlığı ardından da mutfak şefi Hüseyin Usta’nın yemekleri vuruyor. Bir kere İstanbul’un en iyi suşi’sini burada yersiniz. Rezervasyon için telefon ettiğinizde servis personeli Alper’in masasını ayırtın, kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı

4-Sonraki gün Boğaz’a biraz daha yakınlaşmanız gerekiyor. Bunun için en iyi yerlerden biri, Anadolu Hisarı’nda Lacivert. Yer zaten denizin üzerinde, bir de Asya kıtasında olmaları enteresan geliyor yabancı misafirlere. Burada da mutfakta bir sihirbaz var, Hüseyin Usta (Sunset’teki değil). Hiç merak etmeyin ne yerseniz hepsi lezzetli olacaktır ama burada balık yemenizi tavsiye ederim.

5-Son gün iyi bir İtalyan yemeği isterlerse Papermoon’u tavsiye ederim. Buranında mutfağında yıllardır Türk damak tadını anlamış bir usta var, Pino. Misafirleriniz burada iyi ağırlanacaktır ama rezarvasyonunuzu iki gün önceden yaptırın ki yeriniz iyi olsun. “Şarap ne tercih edelim?” derseniz ızgara kırmızı et yerken Corvus Malbec alın. Beyaz şarap tercih ediyorsak, Pascal Jolivet tavsiye edebilirim.