Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Göztepe’den Suadiye’ye kadar olan bölge, Kadıköy’ün kalbi ve Bağdat Caddesi’nin en hareketli bölgesidir. Buraya açılan irili ufaklı sokaklardaysa gizli hazine mekanlar saklıdır. İşte bunlardan bir tanesi de tahsilli ve işinde uzman ortakların Caddebostan’da açtıkları şirin mekan Sour&Sweet Bakery.

Ozan Benlioğlu, aslında yurt dışında uzun yıllar mesleğini icra etmiş bir finans uzmanı, 2015’te evde ekmek yapmaya başlıyor. Kendi tabiriyle ‘içindeki cevheri fark edince’ New York’a gidiyor ve Berkshire Mountain Bakery’de ünlü pasta ve ekmek şefi Richard Bourdon’un yanında staj yapıyor. İleri eğitimini ise Bien Cuit’de Zachary Golper’in yanında çalışarak tamamlıyor.

Haberin Devamı

BİR EKMEK HİKAYESİ…

İkinci ortak Dr. Ali İhsan Pirgan, doktorluktan başka her konuda başarı sağlamış, ikinci tahsil olarak Cordon Bleu’yü bitirip şef unvanını kazanmış bir gastronomi gönüllüsü. İki ay içinde karar verip bu güzel mekanı kurmuşlar. Bu tesisin satış ve oturma ünitesi 100 metrekare, fakat imalathaneyi görmeniz lazım. Laboratuvar gibi içerisinde birçok makine, okulu ve eğitimli bir kadro mevcut.

İddialı kahvaltılar

Aslında mekanın yaptığı ürünler son derece farklı, bir kere çok iddialı bir kahvaltı menüleri var. Müdavimleri genellikle kahvaltıda sosyalleşiyorlar, daha sonra da kahve faslı başlıyor. Öğle yemeklerinde hafta içi profil değişiyor. Beyaz yakalı ve kravatlılar masaları dolduruyorlar, benim gittiğim gün menüde zeytinyağlı kabak ve salata vardı ama en çok yanındaki yüzde 100 tam buğday ekmeği dilimini beğendim. Bir de salatanın yanındaki falafel de çok lezzetliydi. Bu arada şefin yaptığı somon gravlax ve rozbife de çok rağbet var. Pazar günleri erken saatlerde çıkan Danish ekmek de çok tercih ediliyor. Klasik ekmeğin yanında tam buğday, çavdar, Siyez unu ve beyaz undan yapılan ekmeklerle cevizli, zeytinli, yaban mersinli ve chia tohumlu ekmekler de çok tercih ediliyor. Ekmeklerin en iyi tarafı, dış kabuğunun sert, içininse yumuşak ve gözenekli olması, bu seriden 15 çeşit ekşi mayalı ekmek mevcut.

Çeşitli ve mis gibi

Haberin Devamı

Pastalar günlük, milföy ve ekler en revaçta olanları... Dut kurusu, fındık unu, yer fıstığı ezmesi, hindistan cevizi ve yabanmersini ile yaptıkları fit kurabiye formuna dikkat edenlerin Ameretti kurabiye ise gluten yemeyenlerin tercihi olmuş durumda. Cheesecake, tiramisu, limonlu tart ve Sicilya mutfağından muzlu, portakallı ve marble şifon keki de unutmamak lazım. Çok dikkat çeken ve mis gibi kokan çeşit çeşit kruvasanlar var ve bütün bu çeşitlerde glikoz ve gıda boyası asla kullanmıyorlar.

Mesleklerini bırakıp, hobilerini ikinci bir ticaret yolu olarak seçen iki iş insanı tanımış oldum. Şu anda büyüme ve genişleme planları içindeler, kalitenin aynı kalması şartıyla ölçülü bir büyüme yakalamalarını diliyorum, yolları açık olsun.

BİR EKMEK HİKAYESİ…