Resul Buksur

Resul Buksur

rbuksur@gmail.com

Tüm Yazıları

Facebook oyunları arasında bir numaraya yükselen Candy Crush tutkunları, şeker ezmeye devam edebilmek için kredi kartlarını çıkartıp birkaç hak daha almak için para harcamaktan çekinmiyorlar

Milyonlarca insan ekranların başında saatlerce parlak şekerlemeleri patlatıp saatlerini harcıyor. Karanlığın basmasıyla bu salgın görev, Asya Pasifik’te Tokyo metrolarına devrediliyor, oradan Boston’daki Starbucks kuyruklarına… Facebook’ta günlük trafikte Farmville 2’yi geçen Candy Crush oyunu iPhone ve iPad gibi mobil versiyonlarıyla tüm dünyayı sarmış durumda. Oyunu üreten şirket King.com, Android ve bilimum platform versiyonlarıyla çıkmadan bu yıla damgasını vurmaya aday. Basit bir mantığa dayansa da renkli grafik arayüzüyle kullanıcıları yakalamayı başardı. Oyunda aşamaları geçmek veya yeni bir “hak” için Facebook arkadaşlarınıza başvurmanız gibi ilginç “sosyal” yeteneklerin etkisini de unutmamalı. Oyun, adından da anlaşılacağı gibi basit bir temaya sahip. Görev, yüzlerce çeşit şekerleme arasında benzerleri bulup patlatmak. Patlayanların yerine yeni şekerler geliyor ve şeker ezmece level’larca süren tam bir ezme makinesi haline dönüşebiliyor.
İnternetteki yorumlara bakılırsa “sinirleri bozulan” birçok insan, “şu level’ı da geçeyim, bırakıcam” diyor ama dayanamıyor ve işi, parayı basıp şeker ezmeye devam etmeye vardırıyor. Çünkü eğer size “hayat” bağışlayacak arkadaşınız yoksa, 99 cent’e hak satın alma seçeneği sunuluyor.

Haberin Devamı

Şeker ezmek için ne kadar para harcarsınız

Oyunda 65’inci seviyeye gelmiş bir oyuncunun ekran görüntüsü.

Şeker ezmek için ne kadar para harcarsınız

Nikon, kompakt model bir kameraya DSLR sensörü takarak çıtayı bir hayli yükseltmiş oldu.

YENİ ÜRÜN

Nikon Coolpix A
Nikon, aynasız kamera rekabetinden sonra yeni bir sensör savaşı başlatabilir. Şirket kompakt adı verilen ürün grubundaki amiral gemisi ürünü yeniden yarattı. Nikon’un yeni ‘A’ serisi oyunu değiştiriyor. Şirket ilk defa Coolpix serisine DSLR makinelerde kullandığı DX Format adı verilen sensörleri kullandığını açıkladı. Bu 16.9 milyon piksel çözünürlük sağlarken HD kalitedeki video yetenekleriyle kısa film çekilebilir. Birçok güçlü teknolojiyi küçük boyutlara getirmesinin yanı sıra DSLR makinelerde kullanılan NIKKOR lensler kullanılmış. Wi-Fi bağlanma aksesuarı ve tablet aplikasyonlarıyla desteklenmiş. Amerika’da 1.100 dolardan satışa çıktı.

Haberin Devamı

AKSESUAR

Domuz patlatmak caiz midir?

Aplikasyonda doğup peluş oyuncak serisiyle gündelik yaşama mal olan Angry Birds de aslında bir patlatma oyunu. Yani kötü dOmuzcuklar, BadPiggies’ler patlıyor. Oyunun yaratıcısı Revivo, yeni ultra-domuzcuk peluş serisini satışa çıkardı. Yeni seri, patlatma olayını vicdanı boyutlara taşıyabilir şirinlikte. Yeri gelmişken bazı oyuncakçılarda bütün kuş peluşları varken domuzcuk bulmak bir hayli zor. Patlatılabilir, ama salyangoz misali satılamaz durumu mu var, nedir?

APLİKASYON

FarmvIlle 2

Sosyal medya sayesinde bir anda dünyayı saran oyunların ilk ve hâlâ en yaygını sanal çiftçilik oyunu Farmville. İkinci versiyonuyla hâlâ günde milyonlarca sanal çiftçisiyle en popüler sosyal oyun ünvanını koruyor.

Cıvıltılar

Haberin Devamı

Yaratıcı bulut

Photoshop gibi dijital dünyanın efsanesi olmuş programların yaratıcısı Adobe, yeni nesil tüm uygulamalarını Creative Cloud adıyla aylık 49 dolar ücretlerle herkese açık bulut servisler haline getirdi.

Facebook zengin etti

Şirket şu ana kadar 100 oyun geliştiriciye 1 milyon doların üzerinde para ödemiş. Dağıtılan tüm oyun geliriyse 2 milyar dolara ulaştı. Oyunlar yakında Zaman Tüneli’nize geliyor.

Diziden alışveriş

Sanal alışverişte sınır aşılıyor.
Türk girişimcilerin kurduğu Sonocial, dizilerdeki giysi, aksesuar ve eşyaların anında satın alınmasını sağlıyor.

Intel’li android

Asus 7 inçlik Fonepad ile tablet telefon kulvarına girdi. Yeni Atom serisi çipleriyle dünya üzerinde bir Intel çipi üzerinde çalışan ilk resmi Android’li telefon ve tablet oldu.