Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kaliforniya’da özel bir dedektiflik ofisinin sahibi olan Tom Martin “Teknoloji aldatmayı daha kolay tespit etmemize yarıyor” diyor.

Başlıktaki sorunun cevabını bir de eskinin federal ajanı, şimdininse özel bir dedektifi Tom Martin’den dinleyin.

İtiraf ediyorum, Google’da birkaç kez “özel dedektif” kelimelerini aratıp çıkan sonuçlara şöyle bir göz attıktan sonra yemediği için bilgisayarı kapatmışlığım vardı. Hayır, “Sevgilim beni aldatıyor mu?” nun cevabını almanın peşinde değildim, sadece özel dedektifin dünyasını aşırı merak ediyordum. Ne yerdi, ne içerdi, nasıl araştırma yöntemleri kullanırdı, şimdiye dek karşılaştığı en büyük skandal neydi? Tabii bu dedektifle tanışırsak sevgilimle ilgili birkaç şey de sorabilirdim. Adam işinde gerçekten iyi mi, denemek için canım!

Haberin Devamı

Bitmeyen iş toplantısı yapmışlar

The Independent gazetesi, Kaliforniya’da özel bir dedektiflik ofisinin sahibi olan Tom Martin (eski federal ajan) ile birlikte ocağımıza incir ağacı diken aldatma konusunu masaya yatırmış ve sormuş, “Aldatıldığımızı nasıl anlarız?”. “Seeing Life through Private Eyes” isimli kitabın yazarı Martin de hazırladığı listeyle cevabını vermiş. Çünkü onun kırk yıllık tecrübesine göre aldatanlar hep ama hep aynı yolları izliyormuş. Listenin ilk üç maddesini paylaşayım: İş yerinde daha uzun vakitler geçirmek, iş seyahatlerindeki artış ve daha az seks. Ancak bunların da ötesinde dinlememiz gereken en önemli şey, iç sesimizmiş. Tamam, iç sesimizi dinlemeliyiz, hatta iç ses denen şey biz kadınlarda hakikaten aşmış durumda ama bir yandan da bizi komplo teorilerine sürükleyip saçımızı başımızı yoldurtan şey de iç sesimiz değil mi? Hassas konudur, dikkatli davranılmalıdır.

Stalkta dünya markası

Martin’in dediğine göre, aldatıldığını bilen çoğu insan bu konuyu deşmeyip doğruları su yüzüne çıkarmamaktan yanaymış. Ancak yine de şeytan dürmesiyle soluğu Martin’in yanında alanların sayısı hayli fazlaymış. “Son dönemdeki aldatmaların sebebi yüzde yüz teknoloji desem yanlış olmaz. Bu da, aldatmayı daha kolay tespit etmemize yarıyor. Bir telefon görüşmesinden, mesajdan, iCloud hesabından yakalayabiliyoruz” şeklinde bir açıklama yapan Martin’i görsem ben de şunu derdim: “Bu zamanda, her birimiz stalklamada bir dünya markası olduk. iCloud hesabına pekala biz de gireriz!” Evet, bu sosyal medya sonunda hepimizi delirtti ve ihtiyaç halinde değme özel dedektiflere taş çıkartacak araştırmalara girer olduk. Daha geçen gün bir arkadaşım, sevgili adayının sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı çalışmayı baya Power Point sunum halinde bize gösteriyordu. O zaman artık kendi kendimizin özel dedektifi olduğumuzu söyleyebilir miyiz? Yapmadığımız bir bu kalmıştı, şükür onu da hallettik!

Haberin Devamı

Aldatma sinyalleri

Aldatıldığımızı nasıl anlarız

1-İş yerinde uzun saatler geçirmek/Hangi deli işten çıkmak istemez ki?
2-Sıklaşan iş seyahatleri/Hele hele Singapur, Çin falan, hafazanallah...
3-Daha az seks/Yani...
4-Aile yemeklerinde hep bir iş çıkması/Nasıl bir iş aşkıysa artık...
5-Açıklanamayan harcamalar/Bu cipe çok ihtiyacım vardı. He he, eminim.
6-Oraya buraya saklanmış kart slipleri/Ne diye saklarsın, yırt gitsin.
7-Gizli sosyal medya hesapları/Aha, yandı devreler.
8-Bir anda spora gönül verme/Sabah-akşam spor, protein tozu, gardırop yenileme...
9-Başkasının parfümü/El classico...
10-Bilinmeyen numaralardan cevapsızlar/Akşam dokuzdan sonra arayan Digitürk değil arkadaşlar.
11-Aşırı sinir/E tabii, sonunda içinde patlıyor.