Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eğer hazırsak, başlasın “Friends” dizisinin 25’ inci yıl kutlamaları

İkonik dizinin yirmi beşinci yılını kutlamak için “Friends” logo setini versiyonunu 59 dolardan satışa mı sunmadılar, “The One with the Anniversary” isimli bölümü sinemada vizyona mı sokmadılar, Soho’da Friends temalı pop-up mağazası mı açmadılar, Ocak 2020’de dizinin Netflix’de yayınlanacağı haberini mi vermediler... Kısacası, kalbimizde taht kuran dizinin hatırasını yaşatmak için herkes dört bir koldan işe sarıldı.

Bölüm başına 1 milyon dolar

Haberin Devamı

Tarih, 22 Eylül 1994... Friends Like Us, Six of One, Across the Hall, Once Upon a Time in the West Village ve Insomnia Café... Bunlar “Friends” için düşünülen isimlermiş. Chandler ve Phoebe, ilk başta yan karakterler olarak planlanmış. Ellen De Generes’e Phoebe rolü teklif edilmiş de kabul etmemiş ve Chandler’in gay olması düşünülmüş. Dizinin ikonlarından Central Park’taki turuncu koltuk, Warner Bros bodrumunda set tasarımcısı tarafından bulunmuş. İlk sezon boyunca oyuncular bölüm başına 22 bin 500 dolar almış, dizinin son sezonundaysa ücretler çıkmış kelle başı 1 milyon dolara. Dizinin final bölümü ise tam 52 milyon kişi tarafından izlenmiş. Vay vay vay, şu arkadaşlara  bakın siz!

ARKADAŞLAR HAZIR MIYIZ

Kusurlu karakterler

Üniversitedeyken çılgın gibi “Friends” izliyorduk. Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Joey ve Chandler adeta bizlerden biri gibiydi. “Friends” dizisi, “Seinfeld”le aynı nevrotik mizahı taşısa da geleceğe daha umutla baktığı için bir başka sevildi bence. Ve yine bence, kafede uzun saatler oturma alışkanlığına, cinselliğin komik yanlarına, kusurlu karakterlerin de sempatik olabileceğine, arkadaşlar arasında doğabilecek aşkın normal algılanmasına da “Friends” öncülük etti.

En son nerede beraber görüldüler?

Courtney Cox’un başrolde olduğu “Cougar Town” isimli dizinin bir bölümünde Matthew Perry konuk oyuncu olarak oynadı.

Matthew’un başrolünde olduğu “Go On” dizisine de Courtney konuk geldi.

Lisa Kudrow’un bir terapisti canlandırdığı “Web Theraphy” dizisine, David Schwimmer, Courtney Cox, Matthew Perry ve Matt LeBlanc konuk oldu.

Haberin Devamı

Jennifer Anniston ve Lisa Kudrow, Jimmey Kimmel’ın şovunda bir araya geldi.

Jennifer Anniston, Matthew Perry ve Courtney Cox, bir Ellen Show skecinde yer aldı.

Nam-ı diğer Gunther ve Joey, “Episodes” isimli dizide buluştu.

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

ANNA LAUDEL: “Uygarlığımızı dünyanın ötesine taşıyıp hayatımızı orada sürdürdük diyelim. Acaba nasıl bir yaşantımız olurdu?”. Karaköy’deki Bankalar Caddesi’ne konuşlanan sanat galerisindeki “İntergalaktik” isimli sergi 20 Ekim’e kadar sizleri bekler.