Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çok aşıksınız öyle böyle değil. Lakin sevgilinizin bir önceki ilişkisinden çocuğu var, sizinse yok. Ne dersiniz, kolay mıdır böyle bir ilişkiye başlamak?

Bu soru çokça konuşulmuştur aramızda. Dışarıdan atıp tutmak kolay ama iş başa düşünce cevabı içinde saklı bir konu bu. Kimi der “Çok seviyorum benim için OK”, kimiyse hayatta ilişkiye başlamaz. Gelin derinlere dalalım beraberce.

Senden önce senden sonra

Sanırım çocuğu olup ayrılan eşlerin nasıl bir ilişki yapılandırdığı önemli. Bir grup var ayrıldığı eşiyle minimumda görüşüyor. Yani buluşma noktaları veli toplantıları vs. Bu grup, çocuklarına evliliklerinin kesinkes bittiğini ima edenler.

Haberin Devamı

Bir diğer grup var ki ayrılan eşlerin ayrıldığına inanmak zor. Beraber tatillere çıkılıyor, kahvaltılar ediliyor. Bu grup da çocuğun ayrılıktan negatif etkilenmemesi için böyle davrandıklarını söylüyor. Peki hangisini yapmak doğru? İşte orası zurnanın zırt dediği yer.

Niyet ettim

Bir arkadaşım çocuklu bir adamla flört etmeye niyet etti. Böyle diyorum da kızın hevesi kursağında kaldı çünkü daha ilk buluşmada adamın iki lafından biri eski karısıydı. Misal, kızımız müzisyendi, bunu öğrenen adam “Aaa benim eski karım da gitar çalardı” dedi. Kızımız eve döndüğünde adamın eski karısının manikürcüsüne kadar tüm hayatına hakimdi, o derece. Neyse, kör topal başlayan ilk buluşmayı takip eden ikinci buluşmada adam uzunca bir telefon konuşması yaptı eski karısıyla. Bizimki “Biraz ayıp olmuyor mu sence?” deyince “Eski karımla son derece modern bir ilişkimiz var. Senin çocuğun olmadığı için anlayamazsın” cevabını aldı, çiğnedi, yuttu, boğazında kaldı.

Kadına mı zor, erkeğe mi?

Peki çocuklu bir kadın ve çocuklu bir adamın yeni bir ilişkiye başlaması arasında fark var mı? Ben her ne kadar iki tarafın eşit şartlarda ilerlediğini düşünsem de bu işin kız tarafına daha meşakkatli olduğu yönünde görüşler. Diyorlar ki çocuk, anneyle daha fazla vakit geçirdiğinden kadının işi daha zor. Ya erkeğinki çok mu kolay?

Yeni gelen

Çocuğun yaşı da önemli tabii. Kimi bu işler küçükken, kimisi de çocuklar büyüdüğünde daha kolay diyor. Yaşı ne olursa olsun elbette ki çocuklar baş rolü oynuyor. Yeni geleni sevme, kabullenme süreci var. Çocukla bir türlü yıldızı barışmadığından biten gül gibi ilişkiler gördü bu gözler. “ Hayırlısıysa olur” lafı tam da bu duruma uygun bence.

Haberin Devamı

Haftanın güzellikleri

HEKİMLER SÖYLÜYOR: Otuz kadın hekim bir albümde toplanıp şarkı söyledi iyi mi? Hem de nasıl iyi! Türküler, sanat müziği şarkıları hiç bu kadar tatlı olmamıştı. Cilt doktorum Pınar Yozgatlı Karagülle de solistlerden biri. Albümü edininiz, geliri de hayır işlerine gönderiliyor.

ZAİ BODRUM: Açıkçası içeriye adım atar atmaz kendimi Kopenag’da hissettim. Bu yeni nesil kütüphane bir harika. Zenvari bahçesi de insana terapi gibi geliyor.

Dikkat çocuk çıkabilir