Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ben ilişkiye ilişki demem, ilişki ciddi olmadıkça. Ciddi bir işin varsa, ilişkine de ciddi yaklaşırsın. Sahi, sen ne iş yapıyorsun cicim?.

Facebook, geçtiğimiz aylarda yaşanan gizlilik ihlali skandalından sonra kendini affettirmek istemiş olacak, yeni uygulaması FaceDate’i tanıttı ve “Niyet sizden, izdivacınız bizden” dedi. FaceDate, arkadaşınız olmayan kişilerle tanışmak için farklı bir profil oluşturabileceğiniz, verilerinize uygun kişileri sizlerle eşleştirecek ve Messenger yerine özel bir mesaj kutusunda yazışılacak bir arkadaşlık uygulaması. Mottoları da şu, “FaceDate sadece ciddi ilişkiler içindir”. Nasıl, hayli iddialı değil mi?

Haberin Devamı

Ben ilişkiye ilişki demem, ilişki ciddi olmadıkça. Ciddiyet önemlidir arkadaşlar. Yani tanışır tanışmaz “Önümüzdeki ay beni babamdan iste”den değil de, ilişkinin kendisine ciddi yaklaşılmasından söz ediyorum. Yalansa yalan deyin, farz edelim biri bizi biriyle tanıştırmak istiyor, karşı tarafta ilk önce neyi merak ederiz? Ciddi ilişki isteyip istemediğini. Cevap pozitifse, hemen ardından ikinci sorumuz gelir, “Ne iş yapıyor?” Belki kendimizi işimizle tanımladığımızdan belki de işine ciddi yaklaşanın ilişkisine de ciddi yaklaşacağını düşündüğümüzden ciddi ilişkinin bel kemiği karşımızdakinin elle tutulan, ciddi bir işe sahip olmasıdır.

SENİNLE CİDDİ DÜŞÜNÜYORUM

Maceraperest, hayalci, gezgin

Bize ciddi bir ilişki vaat eden FaceDate uygulamasına döndüğümüzde ‘Meslek’ kısmına yazılacak cevapların hayli önem teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu sebeple işimizi yazarken dikkatli olmamızda fayda var. Diyeceğim şudur ki ‘Maceraperest’, ‘Hayalci’, ‘Gezgin’ gibi size aşırı sempatik ve şakacı gelen işler (!) karşı tarafa antipatik gelebilir. Mesela bu uygulamaya üye olsam, meslek kısmına ‘Yazar’ yazarken iki kere düşünürüm zira “Neye yazar, kime yazar?” diye sorabilir el alem.

Aşkım bana yemek yaptı

2018’DE EN ÇOK İŞ YAPAN MESLEKLER

ERKEKLERDE

1-Şef
2-Mühendis
3-Girişimci
4-Pazarlama
5-Sanatçı

KADINLARDA

1-Kuaför
2-Hemşire
3-Avukat
4-Girişimci
5-Öğretmen

Dünya genelinde üç yüz seksen bin kullanıcısı olan Badoo isimli arkadaşlık sitesi, geçtiğimiz günlerde bir araştırma yaparak yaşları on sekiz ve otuz aralığındaki kullanıcılarına sormuş, “Karşı tarafta sizi en çok hangi meslek grubu çeker?” diye. En çekici gelen erkek mesleklerinin bir numarası şef (yani aşçı) çıkmış. Tabii, hangi kadın istemez akşam eve geldiğinde erkeğinin mükellef bir sofra hazırlamasını. Oldukça güzel bir hayal bu, yapsa da yesek keşke. Diğer taraftan yakın zaman önce Tinder’ın yaptığı “Sevdiceğiniz hangi işi yapsın?” araştırmasına göre, pilot erkekler bir numaraya oturmuş. Match.com’un yaptığı araştırmadaysa da zirveyi doktorluk mesleği kapmış. Anlayacağınız üzere kafalar hayli karışık.