Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta THY Euroleague’de 13 maçta yenilgisi bulunmayan Rus ekibi CSKA Moskova’ya ilk mağlubiyetini tattıran Galatasaray Medical Park’ın başantrenörü Oktay Mahmuti iş dünyasına da adım attı.


‘Rusya fatihi’ Mahmuti iş dünyasına girdi

Eczanesi de var...
Oktay Mahmuti ve eşi Güzin Mahmuti, 27 Ocak’ta ortak olarak ‘Algo Spor Danışmanlığı ve Organizasyon’ adlı bir şirket kurdu. Kemerburgaz merkezli yeni şirketin faaliyet alanı spor tesisleri işletmek, spor okulları açmak, spor organizasyonları düzenlemek ve danışmanlık yapmaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
Mahmuti yıllar önce Makedonya’dan gelerek İstanbul Eczacılık Fakültesi’nde okudu. Efes Pilsen’de forma giyen ünlü Makedon basketbolcu Petar Naumoski’ye tercümanlıkla başlayan basketbol macerasında başantrenörlüğe kadar ulaştı, bu yıl peşpeşe üç zorlu elemeyi geçirip Galatasaray’ı THY Euroleague’e uçurdu. Yeni girişimi merakla beklenen Mahmuti çiftinin Küçükköy’de bir de eczanesi var.

Haberin Devamı


Haldun Simavi

Simavi Göcek’e ‘otel’ planlıyor marinayla iştirakleri ayırıyor

Gazeteci Sedat Simavi’nin oğlu ve Günaydın gazetesi kurucusu Haldun Simavi’nin Muğla’nın Göcek beldesinde iki marinası var: ‘Göcek İltur Club Marina’ ve ‘Göcek Skopea Marina’...
1988’de Günaydın’ı Asil Nadir’e sattıktan sonra turizme odaklanan Simavi uzun süredir yatırım tarafında sessizliğini koruyordu.
Haldun Simavi, bu hafta eşi Çiğdem Simavi ile birlikte ‘İltur İştirakler İnşaat ve Turizm’ adlı bir şirket kurunca yıllardır Simavi’nin şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapan Prof. Esfender Korkmaz’ı aradık. Esfender Hoca da yeni şirketin yönetiminde... Şunları anlatıyor:
“Göcek’teki Club Marina, ‘İltur İleri’ şirketinin altında. Ancak İltur İleri bünyesinde bazı gayrimenkuller de var. Bunlar arasında deniz kıyısındaki 16 konut önemli. Bununla ilgili Haldun Bey’in düşünceleri var.
Bunların otele çevrilmesi gündemde. O yüzden gayrimenkuller, yeni şirketin altına taşınacak.”
Simavi’nin diğer marinası Skopea ise ‘İltur Skopea Marina İşletmeciliği’ şirketi altında faaliyet gösteriyor.